powalos  Dołączył: 20.04.2006
Problem ze stroną forum Cytuj
Mam od pewnego czasu problem z wejściem na stronę forum. Po kliknięciu na adres komputer dość długo mieli i w końcu wchodzi, jednak gdy w czasie "mielenia" kliknę odśwież to strona zgłasza się natychmiast. Ten problem mam tylko z naszą stroną. Inne zgłaszają się bez opóźnień. Mam W 8.1 Na innych komputerach np. z W10 i nawet XP ta sytuacja nie ma miejsca. Co może być przyczyną. Nie jest to zbyt uciążliwe, ale mnie zastanawia. Komputer regularnie czyszczony różnymi programami. Pomoże ktoś lub wyjaśni ?
 

opiszon  Dołączył: 29.01.2008
Cytuj
ciężko tak wywróżyć z niczego ale obstawiam że wiesza ci się na ściąganiu jakiegoś zasobu zewnętrznego np fontu który bierzemy z fonts.Google. com.

być może blokuje ci to zapora internetowa albo antywirus
chętnie obejrzałbym co sie dzieje w konsoli narzędzi developerskicg twojej przeglądarki (pod f12) i jak wygląda ruch sieciowy ;-)
 
Soosa  Dołączył: 10.04.2009
Cytuj
może czyszczenie pamięci podręcznej przeglądarki by pomogło...?
 

opiszon  Dołączył: 29.01.2008
Cytuj
ewentualnie mogłoby.
choć zawsze mam polew jak przychodzą do mnie problemy na 3 linie wsparcia i widzę historyczne wpisy "polecono klientowi wyczyścić cookie" jako podstawowe remedium na wszelkie problemy.

choć ostatnio pierwsze linia wsparcia IBM zlała mnie w podobny sposób jak znalazłem im krytyczny błąd w kluczowej dla nas bibliotece, wskazałem dokładne miejsce na podstawie zdekompilowanego kodu i nawet załączyłem przakładową poprawkę ;-)
 

powalos  Dołączył: 20.04.2006
Cytuj
opiszon, coś tam odhaczyłem w avaście i wygląda, że teraz jest ok. Chyba były to usługi reputacyjne. Pzdr.

Soosa pamięć podręczną regularnie czyszczę, a więc to nie było to.

Gdy znajdę chwilę czasu to pobawię się ustawieniami avasta i zobaczę kiedy problem wraca.

 

opiszon  Dołączył: 29.01.2008
Cytuj
powalos, ok. fajnie by było jakbyś doszedł co to - mogłoby pomoc komuś w przyszłości albo ja mógłbym coś poprawić.
sam mam avasta w domu i problemów nie notuje. ale nigdy nie widziałem na oczy W8 i W8.1...
 

powalos  Dołączył: 20.04.2006
Cytuj
opiszon, no właśnie na lapku gdzie mam W10 i też avasta oraz w pracy na leciwym PC z XP tego nie zaobserwowałem. Pzdr.

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach