Rivelv  Dołączył: 17.08.2008
Image Sync Cytuj
nie mogłem znaleźć więc założę nowy temat

działanie programu jest mi jak najbardziej znane i muszę stwierdzić że z k70 działa świetnie
jednak mam mały problem we wszystkich opisach programu jest info o tym że można pobrać daną fotkę na telefon.
a tym czasem nie mogę znaleźć takiej funkcji.
owszem po przytrzymaniu palcem na ekranie (na zdjęciu) pojawiają się "kółeczka" z różnymi opcjami ale tam mam tylko: kosz, info i "twarzoksiążkę"

brak możliwość zgrania chociaż jednego zdjęcia lub wszystkich na telefon - np. aby wysłać (pomniejszony) mmsem lub mailem.

czy ktoś wie coś - lub może pomóc?
może powienienm zainstalowac inny program albo w jakiś sposób przerobić mój aktualny??

z góry dzięki za pomoc
 

SlicaR  Dołączył: 28.04.2013
Cytuj
Nie. Powinieneś mieć w kółeczku chyba aparacik. Zaraz sprawdzę. Tylko zobacz na dole na której zakładce jesteś.

[ Dodano: 2017-08-16, 21:30 ]
Środkowa zakładka i aparacik z kreseczkami jak od wifi. Na godzinie 3ciej.
 

Rivelv  Dołączył: 17.08.2008
Cytuj
Działa :-B

Dzięki wielkie. chociaż zastanawiam się czemu wcześniej tego nie widziałem :)
 

Stawe  Dołączył: 21.05.2010
Cytuj
Mam nowego smartfona z Android 7. No i tu "Image sync" już nie działa :-(
 

zuka68  Dołączył: 31.05.2010
Cytuj
Jest jakaś opcja aby zachować hasło na stałe przy parowaniu urządzeń? Za każdym razem muszę wpisywać od nowa i jest to trochę irytujące...
 

gezeb  Dołączył: 26.05.2007
Cytuj
Stawe napisał/a:
Mam nowego smartfona z Android 7. No i tu "Image sync" już nie działa :-(

U mnie działał na róznych systemach a teraz nie działa na żadnej wersji. To znaczy częsciowo działa, bo łączy sie z aparatem potrafi pokazac zapisane na karcie zdjęcia ale podgląd na żywo nie działa. Mi to wygląda na to, że kilka wersji firmware aparatu w tył tak sie porobiło, bo systemów w urządzeniach nie zmieniałem a starsze wersje Image Sync wgrywane teraz też mają taki problem.
 
Vertidonar  Dołączył: 06.11.2015
Cytuj
zuka68 napisał/a:
Jest jakaś opcja aby zachować hasło na stałe przy parowaniu urządzeń? Za każdym razem muszę wpisywać od nowa i jest to trochę irytujące...

Ja najpierw łączę się z siecią udostępnioną przez aparat (ustawienia --> WiFi) a dopiero wtedy uruchamiam program.
 

SlicaR  Dołączył: 28.04.2013
Cytuj
Stawe, przerażony sprawdziłem na S7 z 7.0 - wszystko śmiga jak ta lala. Może wyłączona lokalizacja, włączony tryb seryany, może jest jakaś aktualizacja apki, nie wiem, ale szukaj. Ma działać.

[ Dodano: 2018-02-06, 00:45 ]
gezeb, objawy wskazują na włączone zdjęcia seryjne w aparacie.
 

gezeb  Dołączył: 26.05.2007
Cytuj
To nie to, chyba nigdy nie miałem seryjnych włączonych;) Gdzieś na zgranicznych forach spotkałem podobne objawy z czarnym ekranem podglądu, można klikać tak że AF działa ale widoku niet.
 

Rivelv  Dołączył: 17.08.2008
Cytuj
odkopiemy temat :)

najwyraźniej nie chce działać w przypadku innego ustawienia wyzwolenia migawki niż zdjęcie pojedyncze.
próbowałem zrobić zdjęcia ze statywu z opóźnieniem 2sek lub z wstępnie podniesionym lustrem no i lipa nie chciało działać.

czy ktoś ma jakiś inny alternatywny program który mógłby o rozwiązać??

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach