lupaszko  Dołączył: 26.12.2010
[korpus] Odezumianie z poziomu aparatu Cytuj
Mam pytanie jak ustawić i czy w ogóle redukcję ziarna przy wysokim iso i przy długim czasie naświetlania w K5
A jak z kompensacjącienia
 

SlicaR  Dołączył: 28.04.2013
Cytuj
W menu ;-)
A robisz jpgi?
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
W sposób kontrolowany można odszumiać zdjęcia jedynie przy obróbce. Osobiście mam to powyłączane.
Kompensację cienia mam wyłączoną, ale nie sprawdzałem jak ona działa.
 

Marek  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
Widząc w tytule wątku "Odezumianie z poziomu aparatu" zastanawiałem się o co tutaj chodzi. Miałem nawet stałkę zaproponować. :mrgreen:

 
lupaszko  Dołączył: 26.12.2010
Cytuj
Robię jpgi
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
W tej sytuacji dobierz sobie doświadczalnie optymalny poziom odszumiania.
 
lupaszko  Dołączył: 26.12.2010
Cytuj
Dzięki za info :-)

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach