dexdorma310878  Dołączył: 26.06.2015
problem z wyzwoleniem lampy pulse300 Cytuj
Dzień Dobry, jaki jest czas synchronizacji, by każda fotka była naświetlona
Lampa pulse300, zawieszony odbiornik rf605n z kablem LS-pc635
Lampa metz 52 wyzwalana Fotocelą.
Aparat Pentax K3II z nadajnikiem rf605n
Strzelam foty i działa ale nie zawsze lampa pulse300 odpala.

Czas synchronizacji ustawiam poniżej 1/180, też działa ale nawet przy 1/125 jest czasami problem
Czy to normalne?

Wydaje mi się, że problem leży w youngnuo i tym kabelkiem, który może mieć problem z quadralite pulse 300,
W tym samym czasie odpalam metza52, za pomocą fotoceli
Może, dlatego są zakłócenia?.
Planuje nabyć navigator kit, czy to zadziała jeśli youngnuo 605n, umieszczę na metzeie 52. Czy on się komunikuje z navigator kit
Czy muszę dokupić dodatkowy odbiornik nawigatora?.
W jaki sposób najlepiej odpalić te dwie lampy?
 

SlicaR  Dołączył: 28.04.2013
Cytuj
Cytat
nie zawsze

Co to znaczy konkretnie? 1 na 100 czy 1 na 5? Przypadkowo, czy jest jakaś prawidłowość?
Cytat
youngnuo 605n, umieszczę na metzeie 52

Ale, że jak???
 

dexdorma310878  Dołączył: 26.06.2015
Cytuj
Wydaje mi się ze 1na5, ale to nie reguła.
Może baterie słabe, ostatnio je wymieniałem ale pewnie jakieś lipne...
Do lampy metz52 podłączę odbiornik youngnuo rf605n, i to na statywie z parasoleczką.
Odpalę metza z aparatu, na którym będzie nadajnik navigator kit, odbiornik tego navigatora będzie przy quadralite pulse 300, i pytanko, czu to zadziała?
Czyli youngnuo z quadralite zadziała?
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
dexdorma310878 napisał/a:
Do lampy metz52 podłączę odbiornik youngnuo rf605n

Czy nie na odwrót ;-)
 

dexdorma310878  Dołączył: 26.06.2015
Cytuj
Masz rację
 

SlicaR  Dołączył: 28.04.2013
Cytuj
plwk napisał/a:
na odwrót

właśnie...

dexdorma310878, z tego co rozumiem, to chcesz nadajnikiem navigatora odpalić odbiornik YN, tak?

Zanim zaczniesz wydawać kupę forsy na navigatory to postaraj się zdiagnozować problem.
Może lampa nie nadąża się ładować? A może chodzi o odległość? A przycisk testowy działa za każdym razem czy też przerywa? A może jeszcze coś innego?

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach