K-3 S18-35 1.8 P100 2.8 S17-50 2.8
pawelsko napisał/a:Może mi to ktoś wyjaśnić - tak łopatologicznie:
18. Blokada stanu aut. ostr. Wył. (ustawienie domyślne)/
Niski/Średni/Wysoki
Waidodayo!
hungry.ant
K-3 S18-35 1.8 P100 2.8 S17-50 2.8
pawelsko napisał/a:Czyli mając na celu zachowanie takie jak wyżej należy ustawić wył czy Niski/Średni/Wysoki?
Waidodayo!
hungry.ant
Mertz napisał/a:PLM niby taki super szybki, a do śledzenia/utrzymania ostrości tak samo "dobry" jak wszystkie inne. A do tego się pogubi i zacznie szukać po całym zakresie ostrości... Najwięcej zawsze zależy of fotografującego i jego umiejętności utrzymania punktu/-ów ostrości na interesującym obiekcie.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C
plwk napisał/a:Żeby działało w trybie śledzenia trzeba używać grupę punktów a nie pojedynczy punkt.
Waidodayo!
hungry.ant
Mertz napisał/a:Ustawiasz na A-27, trzymasz wciśnięty AF, obiekt porusza się w miarę stabilnie, w tle błękitne niebo... I nagle wszystko znika, szkło zaczyna szukać ostrości, mimo że w centrum ma wyraźny, kontrastowy obiekt
Zmieniłem system, ale znalazłem taki punkt w regulaminie: "Na Forum obowiązuje zakaz umieszczania ogłoszeń kupna/sprzedaży..." więc nic więcej nie napiszę. Ale o treści rozmów na pw
nic nie znalazłem
jedrus68 napisał/a:może czujnik AF miał ..."za jasno" - na tle nieba mogłeś przekroczyć górną granicę EV
Waidodayo!
hungry.ant
K-373, 12-300 mm f/1.7-4.0, sunpaki i agfatroniki, XZ-1
645N+FA 45-85/4.5, K-5IIs, seria tradycyjnych korpusów bagnetu "K" i nawet jakieś Nikony oraz osprzęt do wszystkiego i niczego.
645N+FA 45-85/4.5, K-5IIs, seria tradycyjnych korpusów bagnetu "K" i nawet jakieś Nikony oraz osprzęt do wszystkiego i niczego.
Kuba Nowak napisał/a:Przecież to sprzęt uszczelniony.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C
Aparacik na "K" mam
Pozdrawiam,
Paweł