tref  Dołączył: 05.09.2006
[obiektyw] Sigma 150-500 + K-1, KP Cytuj
Informacyjnie podaję, ze K-1 oraz KP zawieszają się przy podpięciu Sigmy 150-500. Ten sam obiektyw działa poprawnie z Kr. Wniosek- bagnet w nowych puszkach może obsługiwać PLMy, ale ze starymi kundlami mogą być problemy.

Ktoś zaobserwował podobny problem?
 

dickkett  Dołączył: 18.09.2006
Cytuj
tref napisał/a:
... ale ze starymi kundlami mogą być problemy.

Z wiadomych przyczyn mam Sigmy ze śrubokrętem. ;-)
Niedawno miałem jeszcze S. 8-16/4.5-5.6 DC HSM. Po podpięciu do K-1 żadnych mankamentów nie zauważyłem oprócz znanego mi od K-5 braku w exif danych o ogniskowych poniżej 10 mm.
Wypożyczana od koleżanki małżonki S. C 18-300/3.5-6.3 DC MACRO OS HSM też nie sprawia kłopotów w tandemie z K-1.

Nic się u mnie nie wiesza, no może futerały od Sigm. :-)
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
Ta Sigma 150-500 jest na rynku od 2008 roku, możliwe, że wymaga aktualizacji firmware.
 

dickkett  Dołączył: 18.09.2006
Cytuj
Sigma 8-16 jest młodsza ale nie jest też smarkulą (2010). ;-)
 

Fenol  Dołączył: 31.08.2010
Cytuj
Aktualizacja firmware w serwisie Sigmy powinna rozwiązać problem. Podobne rzeczy dzieją się przy niektórych egzemplarzach Sigmy 70-200 HSM II i własnie wizyta w serwisie pomaga ;-)
 

DeTe  Dołączył: 14.05.2008
Cytuj
Na stronie Sigmy nie ma informacji o dostępnej aktualizacji ale zapytam.
Czy to jest usługa płatna?
 

Fenol  Dołączył: 31.08.2010
Cytuj
Podobno to sprawa bezpłatna, ale nie wiem, nie miałem potrzeby aktualizować :-)

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach