Makler  Dołączył: 09.03.2009
Cytuj
Czyli pewnie nie przewodzi styk (lub kilka) w bagnecie aparatu. Obstawiam ten oznaczony gwiazdką. http://kmp.bdimitrov.de/technology/K-mount/Ka.html
 
boro53  Dołączył: 25.07.2011
Cytuj
Dziś przeprowadziłem przeszczep elektromagnesu z MZ-50 do K-30. Wszystko działa jak należy.
 
jarkar  Dołączył: 23.01.2013
Cytuj
boro53 napisał/a:
Dziś przeprowadziłem przeszczep elektromagnesu z MZ-50 do K-30. Wszystko działa jak należy.

:-B za DIY
 

fuen  Dołączył: 13.11.2012
Cytuj
boro53 napisał/a:
Dziś przeprowadziłem przeszczep elektromagnesu z MZ-50 do K-30. Wszystko działa jak należy.

Mnie to znów czeka. Dziś znów ciemne klatki...
W któryś z zimowych wieczorów się pobawię, ostatni dawca czeka, choć kusi wyprzedaż tego, co mam z mocowaniem PK i zakup czegoś fajnego.
 

Color  Dołączył: 09.03.2015
Cytuj
fuen napisał/a:
Mnie to znów czeka. Dziś znów ciemne klatki...

Znów? Ile zrobiłeś fotek od ostatniego przeszczepu?
 

fuen  Dołączył: 13.11.2012
Cytuj
Tym aparatem - pod 4000.
 

Color  Dołączył: 09.03.2015
Cytuj
fuen, kurczę, to słabo... Widzę, że wymiana elektromagnesu daje niewiele.
Mój K-50 ma ok. 25000 klatek przebiegu i (póki co) działa normalnie... Ale jak padnie, to nie wiem czy jest sens go reanimować, chyba, że jakoś po taniości, własnym sumptem...
 

Rivelv  Dołączył: 17.08.2008
Cytuj
zawsze jest sens reanimować go własnymi siłami
zawsze się czegoś nauczysz

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach