teta  Dołączył: 28.04.2006
Cytuj
U nmie działa na androidzie, ale muszę przedtem wyłączyć antywirusa.
 

FraZa  Dołączył: 25.04.2006
Cytuj
Właśnie - leży u mnie toto pół roku, nawet nie sprawdzałem, rozumiem że męka? Mam Samsunga galaxy A3 - będzie z nim działać? Co daje połączenie ze smartfonem? bo chyba nie przeglądanie zdjeć?
 

SlicaR  Dołączył: 28.04.2013
Cytuj
Przede wszystkim remote control ale tak jak koledzy pisali - śmiga na jabłku, na reszcie jest turbo ciężko.
 

espresso  Dołączył: 30.04.2007
Cytuj
Krótko rzecz ujmując. Ten pomysł to był wypadek przy pracy.
 

fanmario  Dołączył: 23.10.2007
Cytuj
espresso napisał/a:
Krótko rzecz ujmując. Ten pomysł to był wypadek przy pracy.

Może nie do końca.
Dostałem ją z dobrodziejstwem inwentarza czyli k-3 i dodatkowa baterią.
Sparowałem z samsungiem S3 albo kolejnym S4 i karta działała.
Liczyłem, że będę mógł kopiować bezpośrednio z karty via Wi-Fi na komputer pliki RAW.
Takiej możliwości nie było to sprzedałem, bo samo sterownie body ze smartfona mnie nie bawiło.
Dla każdego kto co lubi.
Dla mnie to był tylko gadżet ale jak ktoś chce fotografować z ukrycia...
 
mariuszelectro  Dołączył: 08.03.2014
Cytuj
Witam. Czy znacie może jakąś metodę do zarządzania plikami na tej karcie przez WiFi może jakiś ftp lub smb, cokolwiek,
Bo moim zdaniem karta ta ma jedna wadę ......
Nie można usuwać plików,
Trzeba ja wyciągnąć i włączyć do czytnika
Lub usuwać z menu aparatu.
Trochę jest to męczące.......
 

fanmario  Dołączył: 23.10.2007
Cytuj
Bez czytnika karty nie usuniesz danych z karty.
Można też próbować ogniem lub młotkiem...
Przez WiFi nie skasujesz nic i dobrze, bo dane są zabezpieczone w nośniku.
Chciałbyś aby sąsiad zarządzał Twoją kartą?
 

Szakal  Dołączył: 18.12.2006
Cytuj
Pytanie do użytkowników - jest możliwy pogląd podczas filmowania ?
 
mbs  Dołączył: 02.11.2008
Cytuj
Instrukcja karty O-FC1 mówi, że:
Cytat
"Tryb filmowy i odstępy między kolejnymi zdjęciami nie są obsługiwane..."


Czytając o problemach z ustawieniami karty i jej niedoborach jakoś nie mogę zapomnieć o innym wpisie w instrukcji:

Cytat
"Nie kupuj standardowego FluCard bezpośrednio z TREK sądząc, że umożliwi to tethering z Pentax, ponieważ jego nie będzie!"
 

smigacz74  Dołączył: 03.10.2017
Cytuj
Witam :) Nie daję w ogóle rady sobie z tą kartą, walczę od paru miesięcy i się poddaję, może to kwestia ściągnięcia odp. oprogramowania, w końcu zdecydowałem się skorzystać z waszej pomocy :) Manu aparatu:
SSID: FLUCARD_FOR_PENTAX. Adres MAC: tu jest tylko puste pole. Aparat Pentax K-3, karta: FLU CARD PRO TREK 16GB. Pomocy! :->
 

espresso  Dołączył: 30.04.2007
Cytuj
Daj sobie luzik z tą kartą. To taki techniczny wybryk.
 

smigacz74  Dołączył: 03.10.2017
Cytuj
espresso napisał/a:
Daj sobie luzik z tą kartą. To taki techniczny wybryk.

Nie mogłeś mi wcześniej powiedzieć... :mrgreen:
Godziny ślęczenia w internecie, żeby ją rozpracować.... ale jednak na you tube ludziom działa...
 

espresso  Dołączył: 30.04.2007
Cytuj
Straciłem na to sporo czasu... Jedyny efekt który jako tako działał, to ustawienie transmisji najmniejszych jpeg na tablet, a RAW zapis na kartę. Jak robiłem zdjęcia dzieciom, to tak prędko się nie nudziły pozowaniem jak widzieli na tablecie swoje odbicia.

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach