Mertz  Dołączył: 24.04.2006
Cytuj
bbartlomiej napisał/a:
Mertz, udało się?

Ta. Mam od paru godzin nową zabawkę, moje dotychczasowe poszukają nowego właściciela. To był dobry czas, te ostatnie prawie dokładnie trzy lata, ale wiele przyczyn złożyło się na decyzję o bardzo głębokiej z(a)mianie.

Pierwsze wrażenia - cały zestaw - czyli 5D, 70-200 oraz 35 - lekki "w kupie" jest, aż nie wierzę. Zoom w 70-200 kręci się drugą stronę, wymiana obiektywów jednak w JSS lepiej pomyślana i rozwiązana (takie też miałem wrażenia przy Nikonie) - jedną łapą, tutaj trzeba użyć dwóch (no przy najmniej na razie). Wszystkie klocki "Made in Japan" - spore zaskoczenie. W "35" filtr 67 (sic!), cicha praca lustra (to w D700 to w porównaniu z tym nap...ło po prostu). Instrukcja - chyba w Apollo mieli niewiele mniejsze do obsługi lądownika. Palce jeszcze szukają starych przycisków, a tutaj jest ich jeszcze więcej.

Pytanie do użytkowników - Canony mają gniazdo karty CF, a ja chciałem zamontować do niego przejściówkę na SD - ma ktoś jakieś doświadczenia?

 

TM_Mich  Dołączył: 08.09.2009
Cytuj
Mertz, kup dobre karty cf i nie kombinuj.
 

x4rd  Dołączył: 07.03.2012
Cytuj
Mertz napisał/a:
Pytanie do użytkowników - Canony mają gniazdo karty CF, a ja chciałem zamontować do niego przejściówkę na SD - ma ktoś jakieś doświadczenia?


Jak wyżej, nie ma co się rozmieniać na drobne. Wziąłeś 5D 3?
 

Mertz  Dołączył: 24.04.2006
Cytuj
TM_Mich napisał/a:
Mertz, kup dobre karty cf i nie kombinuj.

x4rd napisał/a:
Jak wyżej, nie ma co się rozmieniać na drobne. Wziąłeś 5D 3?


No właśnie to jest dla mnie rozmienianie się na drobne - czyli posiadanie dwóch standardów kart, skoro mogę mieć jeden.
Wziąłem 5DIV. Starszy model stał się nieproporcjonalnie drogi - 11 tysi za nowy, 6-letni korpus (mówię o nówkach, z pełną FV) - to nie ma sensu, kiedy "IV" nabyłem za 13 kpln...
 

TM_Mich  Dołączył: 08.09.2009
Cytuj
5D mk IV ma dwa sloty. Na SD i CF. Problemu nie widzę. Główna karta SD, kopia na CF.
 

Mertz  Dołączył: 24.04.2006
Cytuj
TM_Mich napisał/a:
5D mk IV ma dwa sloty. Na SD i CF. Problemu nie widzę. Główna karta SD, kopia na CF.

Nieno, tak. Po prostu przyzwyczajenie - dwie karty, jak chcę coś skopiować - wypinam z aparatu, wpinam do kompa i już.
 

TM_Mich  Dołączył: 08.09.2009
Cytuj
Czytniki takie znowu drogie nie są.

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach