bakulik  Dołączył: 20.04.2013
Cytuj
zbuj napisał/a:
nie mogę wgrać aktualizacji 1.43 do nowego k-1

Nowego, czyli prosto ze sklepu? A może ma już wgraną tę wersję?

Tu https://www.pentaxforums....0-released.html w sekcji Troubleshooting Tips jest kilka podpowiedzi, co zrobić, gdy aktualizacja nie działa.
 

zbuj  Dołączył: 31.03.2010
Cytuj
rozpakowanego z zaklejonego pudełka, wersja opr. 1.0

[ Dodano: 2018-06-19, 09:46 ]
ok dzięki udało się. pierwotnie ściągałem plik bezpośrednio na kartę. po ściągnięciu na komp i skopiowaniu pliku na kartę zadziałało.
 

powalos  Dołączył: 20.04.2006
Cytuj
No przecież pisałem, że masz wgrać na kartę tylko plik .bin (.img) i nic więcej. Ważne, że Tobie się udało i wszystko poszło dobrze. Pzdr.
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
 

idzi  Dołączył: 24.10.2010
Cytuj
Zajrzałem na "opaczne" i dowiedziałem się w komentarzach ,że jestem niespełna rozumu użytkownikiem marki Pentax. Dowiedziałem się też, że nawet ci prześmiewcy czytają to forum. Nawet jego przepastne zakamarki jak np dział Hyde Park :mrgreen: Szkoda ,że nie da się wgrać uaktualnienia do K-5IIs
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
idzi napisał/a:
Nawet jego przepastne zakamarki jak np dział Hyde Park

To są zasoby dostępne dla niezalogowanych.
 

rychu  Dołączył: 08.10.2006
Cytuj
idzi napisał/a:
...........jestem niespełna rozumu użytkownikiem marki Pentax. ...........ci prześmiewcy czytają ........ jak np dział Hyde Park

Po takiej lekturze wydają się być oczywiste ich wnioski :mrgreen:
 
szatek0000  Dołączył: 23.12.2008
Cytuj
Czy ktos testowal k1 z da15mm/4 ? Jak wyszlo ?
 

foto  Dołączył: 03.05.2013
Cytuj
szatek0000 napisał/a:
Czy ktos testowal k1 z da15mm/4 ? Jak wyszlo ?


Poszukaj na flickrze, ja miałem to zrobić i nie zdążyłem bo sprzedałam DA 15
 

irek83  Dołączył: 10.10.2014
Cytuj
szatek0000, będziesz miał olbrzymią winietę, to raczej duża czarna ramka a nie winieta :mrgreen: ogólnie się nie nada
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
 
szatek0000  Dołączył: 23.12.2008
Cytuj
Dzieki Panowie. :-B :-B Myślę nad przesiadką z k3II na k1 . Tylko sigmy 18-35mm szkoda .... choc z drugiej strony mam juz 43mm 77mm . Doradzicie cos ? Czy obraz z k1 miażdży k3II?
 

Kytutr  Dołączył: 20.02.2007
Cytuj
szatek0000 napisał/a:
Czy obraz z k1 miażdży k3II?
A czy zupa z droższego garnka jest lepsza? Podzielę się prywatnym doświadczeniem: z K200D przesiadłem się dopiero, kiedy osiągnąłem kres możliwości technicznych tego aparatu. Robiłem zdjęcia kolejowe w tak słabym świetle, że AF miał problemy (dziwnym nie jest) a czasy naświetlania były tak długie, że pociąg albo zdążył odjechać, albo się rozmyć (co w sumie jest fajnym efektem).
 

irek83  Dołączył: 10.10.2014
Cytuj
szatek0000, na adverts Derek sprzedaję K-1, bierz póki jest.
 

Kerebron  Dołączył: 10.03.2016
Cytuj
Kytutr napisał/a:
czasy naświetlania były tak długie, że pociąg albo zdążył odjechać, albo się rozmyć (co w sumie jest fajnym efektem).

To nie były zdjęcia PKP. :evilsmile:
 

irek83  Dołączył: 10.10.2014
Cytuj
espresso, bierz, okazja
 

irek83  Dołączył: 10.10.2014
Cytuj
espresso, :mrgreen: ten mały obrazek jest tak dobry, że nie ustępuje wiele średniemu.
 

rychu  Dołączył: 08.10.2006
Cytuj
espresso napisał/a:
Na znanym norweskim portalu aukcyjnym

Podpowiesz?
 
szatek0000  Dołączył: 23.12.2008
Cytuj
Panowie od paru dni jestem w posiadaniu k1 i .............
Poczytałem bredni o problemach z af , ze w sumie to jest niewielka roznica miedzy k3II . A tak naprawde raw z k1 jest dosłownie z ,,gumy,, - dzieki Irek! Moje obiektywy 43mm 77mm poznaje na nowo ! 15-30 mm od 2.8 w pełni używany - dziala prawidlowo!!! A 15mm to jest szerko i to bardzo........ obrazek z k1 nie mozna porównywać z żadnym poprzednim obrazkiem pentaxa typu k5IIS czy k3II . K1 wymiata- detal!!!. Takze moim zdaniem jesli ma ktos dobry obiektyw pod ff i kaske na przesiadkę z crop-a to niech to uczyni bo warto .... i jest latwiej osiągnąć ciekawy obrazek lub poprawić błąd w post-produkcji ...
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
Na pewno brak systemowych zoomów o jasności 4.

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach