Całkiem fajnie-aberracje praktycznie mi nie doskwierają,AF dla mnie akceptowalny zwłaszcza że wolę wolniej ale dokładniej z ostrością.Dla niektórych wadą będzie brak mocowania osłony przeciwsłonecznej ale mnie w obiektywach Pentaxa wystarcza SMC.Ogólnir nie żałuję przesiadki z Sigmy choć i tamtą uważałem za wdzięczny obiektyw.Srebrna lufa również robi wrażenie na gapiach
A już jak dodam,że kupiłem go za 80£ to mogę powiedzieć ze mi się fuksło
_________________ GX-20/MZ-10/kit/Pentax FA 80-320/SMC P-A 1,7/50/Industar 3,5/50 M39/Tamron 2,8/90mm/AICO Extension Tubes/Metz 32CT7 Chciałbym czasem znaleźć się w takim miejscu, gdzie Bóg czeka tylko, aby komuś otworzyć migawkę - Ansel Adams
To jej przekaż że będziesz w dobrych rękach-zaopiekujemy się tobą
[ Dodano: 2010-07-30, 22:09 ] PrzemekG, Chodzi o to,że ludziska są również spod Głogowa i jakby nie patrzył Świebodzin leży mniej więcej pośrodku
Termin mamy ustalony-22 sierpnia
Witam
Rozumiem, ale proponuje może następne spotkanie w Gorzowie ( jesienny plenerek po mieście)
andybond napisał/a:
Jeżeli spełniasz dwa warunki:masz Pentaxa i mieszkasz w naszym województwie-członkostwo jest automatyczne
W takim razie moje członkostwo jest wymuszone
Nie posiadam Pentaxa, dobrze, że chociaż drugi warunek spełniam. A to wszystko przez Fotonyfa. Niech on się tłumaczy
W Świebodzinie postaram się być, muszę spełnić tylko jeden warunek... Ale niekoniecznie zakup pentaxa....
GIza, nie martw się, ja nie mieszkam w lubuskiem (meldunek to tylko wpis w dowodzie pozwalający mieć tańsze OC) ale mam Pentaxa i się "zapisałem"
razem możemy być pełnoprawnym członkiem i pojawiać się na zmianę
_________________ to że używałeś tego obiektywu nie uwiarygadnia Cię, a wręcz przeciwnie K-7|DA 21 Ltd|Σ 30|FA 50|DA 70 Ltd|FA 100||DA* 16-50|DA* 50-135||540FGZ
piwko w Poznaniu?
Nic podobnego bo skoro masz ochotę spotkać się z nami to znaczy że sercem jesteś Pentaksjanką
GIza napisał/a:
W Świebodzinie postaram się być, muszę spełnić tylko jeden warunek... Ale niekoniecznie zakup pentaxa....
Opcjonalnie weź jakiegoś Nikosia coby było czym ognisko rozpalić
Dziewczęta i chłopcy-za trzy tygodnie o tej porze będziemy z żalem się rozstawać po pierwszym naszym wspólnym spotkaniu
_________________ GX-20/MZ-10/kit/Pentax FA 80-320/SMC P-A 1,7/50/Industar 3,5/50 M39/Tamron 2,8/90mm/AICO Extension Tubes/Metz 32CT7 Chciałbym czasem znaleźć się w takim miejscu, gdzie Bóg czeka tylko, aby komuś otworzyć migawkę - Ansel Adams
co ty tam planujesz, że tak długo??? Nie żebym się bał, no ale... no wiecie
andybond napisał/a:
Opcjonalnie weź jakiegoś Nikosia coby było czym ognisko rozpalić
Podobno strasznie długo trzymają żar