czaszka  Dołączył: 19 Paź 2009
opiszon, być może, data spożycia była do któregoś października. co prawda nabyłem je w innym sklepie niż zwykle i nie było z lodówki, tylko prosto z półki.
może tu tkwi problem..

H.M.  Dołączył: 25 Kwi 2006
Grybów się zabrał za niepasteryzowane. Data ważności króciutka - jak się z nim bliżej zapoznam to opisze wrażenia ;)

dlugas1982  Dołączył: 07 Lis 2008
http://www.pressmedia.com...20822&Itemid=40

Cytat
To była najlepsza impreza w Solinie podczas minionego weekendu i musi na stałe zagościć w tym miejscu. Tak zgodnie orzekli wszyscy, którzy odwiedzili I Karpacki Jarmark Piw Domowych. Goście jarmarku degustowali 31 gatunków piw wyprodukowanych w domowych browarach. Najbardziej smakowały piwa uwarzone na Podkarpaciu.

A wracając do moich ostatnich zakupów to spożyłem dziś LECHA PILS, lepszy zdecydowanie jak LECH PREMIUM ale zbyt kwaśny i przypominał mi węgierskie kukurydziane browarki.
Pierwsze łyczki bardzo przyjemne ale później kwasowość i cośniezdecydowanego przeszkadzało w dalszym miłym spożywaniu

no i zdecydowanie za drogi jak ten smak

kataryniarz  Dołączył: 19 Gru 2009
Właśnie smakuję niepasteryzowane "Świeże" z browaru "Kormoran", które trafiłem w Wa-wie - bardzo dobre :-B

DJ_Direct  Dołączył: 03 Cze 2008
Moze zrobie zdjecie jak znajde sile by podniesc puszke do oka, ale polecam ORKISZOWE Z MIODEM, piwo niefiltrowane, tradycyjne z Warmii i Mazur. Robi toto Browar Kormoran z Olsztyna. jeśli komuś przypadł do gustu Ciechan - to tutaj również powinno spasować :)
nam z malżowinką - nawet orkiszowe bardziej wchodzi od Ciechana. Przy okazji dodam - w Bielsku dostepne w "świecie Alkoholi" na Cechowej :)

sailor9  Dołączył: 23 Paź 2006
Jest więcej ciekawych piw Kormorana z Olsztyna, jak chociażby wielozbożowe Warnijskie. Polecam ich stronę www

anduril  Dołączył: 31 Lip 2007
sailor9 napisał/a:
Jest więcej ciekawych piw Kormorana z Olsztyna

Zgadzam się, akurat Świeże IIRC nie było z tych najlepszych :)

http://kopyr.files.wordpr...raciborskie.jpg

ale słodkie, jak piwo z syropem malinowym

nie dla mnie, a taka ładna butelka i takie łądne informacje na nie :-(
typowe babskie piwo, muli już po połowie

Lwówek też nie zachwycił, zbyt nijakie i mało wyraźnie

kurna chyba mam za duże wymagania dla pysznego piwa :-/

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
dlugas1982 napisał/a:
Lwówek też nie zachwycił, zbyt nijakie i mało wyraźnie

Piłem wczoraj i poprawiłem Ciechanem miodowym :-)

Lwówek smakował mniej więcej podobnie jak jasne piwa produkowane przez małe browary. O niebo lepiej niż szczole koncernowe, ale jednak jak lager.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008

Bosman Niepasteryzowany

nic specjalnego, długi termin ważności, wykazuje spore powinowactwo z Kasztelanem niepasteryzowanym, brak wyraźnej dominanty czegokolwiek w smaku - ot, woda zabarwiona na złoto o lekkim posmaku piwa
nawet nie zauważyłem jak skończyłem butelkę :-/

doprawiłem potem Lubuskim i kilkoma drinkami - dzięki temu zapomniałem o Bosmanie bez wyraźnego smaku

jeżeli ktoś poszukuje piwa "gładkiego", bez konkretnego charakteru, to będzie piwo w sam raz

saxon  Dołączył: 30 Cze 2007
opiszon napisał/a:
doprawiłem potem Lubuskim
, tak to piwo ostatnio gości u mnie bardzo często i twierdzę z całą stanowczością, że jest wyśmienite pod warunkiem że świeże. Z ostatnich nowości piwnych spróbowałem Lwówek Książęcy i niestety lekkie rozczarowanie z uwagi na jakieś metaliczne posmaki :cry:

perła extra strong (8%)

i perła strong (7,6%)

ogólnie polecam, jak na ich % nawet nie za ciężkie, podejrzewam że mozna by się tym fajnie upić, tylko z rana może być halo w głowie

Fajne piwka, zaskoczenie na in plus

teraz szykuje się na lubelskie strong i standard lubelski będę miał prawie w komplecie zrobiony

i kolejne województwo opite :mrgreen:

anduril  Dołączył: 31 Lip 2007
Prawdziwy Lwówek już chyba nie wróci :(

popo76  Dołączył: 05 Lut 2008
A ja ostatnio nabyłem taki pakiecik:

Moim zdaniem najlepsze z tego kompletu jest ciemne. Na drugim miejscu stawiam jasne. Koźlak jakoś mi nie podszedł.

Robert K.  Dołączył: 24 Lip 2008
popo76 napisał/a:
najlepsze z tego kompletu jest ciemne

Żonka ma identyczne zdanie :-)
Nie kupuję już innych - tylko ciemne.
Zwykle "w komplecie" z ciemnym Noteckim.

DJ_Direct  Dołączył: 03 Cze 2008
i daje to rade ?? bo widzialem toto w "Swiecie Alkoholi" ale jakos tradycyjnie zanabylem Ciechana i orkiszowe, miast tego wynalazku.

Robert K.  Dołączył: 24 Lip 2008
Ja ostatnio zdradziłem piwsko na rzecz Jacka Danielsa i prawie w ogóle nie piwkuję, ale żonka jest zachwycona ciemnymi "bączkami" Gniewosz i Noteckie. Ciechana też często Jej kupowałem, ale ostatnio zdecydowanie woli te małe ciemne.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
nie powiem, ciemne noteckie nie jest złe, tylko ten mały bączek - jest zdecydowanie za mały
w sobotę strzeliły 2 butelki Witnickiego Portera

jak zwykle jestem bardzo zadowolony - tym bardziej że odbyło się to na imprezie u kumpla, gdzie 2 butelki Portera były jedynymi pijalnymi piwami, wśród zastępów Lecha Premium, Tyskiego, Żubra i Żywca.

smak jak zwykle głęboki, mocne piwo, ale kompletnie tego nie czuć podczas picia (chyba że następnego dnia)
dla smakoszy portera - pozycja obowiązkowa :idea:

no moc widzę jest z tym piwem ;-)

Matti  Dołączył: 07 Kwi 2008
Robert K. napisał/a:
Ja ostatnio zdradziłem piwsko na rzecz Jacka Danielsa i prawie w ogóle nie piwkuję, ale żonka jest zachwycona ciemnymi "bączkami" Gniewosz i Noteckie. Ciechana też często Jej kupowałem, ale ostatnio zdecydowanie woli te małe ciemne.

U mnie też stoi JD i czeka na spożycie, muszę przyznać, że lubię ten trunek mimo, że to taki "sikacz" wśród whisk(e)y :-)

A żeby nie było poza tematem, to Ciechan miodowy bardzo dobry wczoraj wieczorem był.

Skocz do: