opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
dużo taniej to może nie, bo licząc koszt tamtego + wysyłka, to ten bez wysyłki jest 10zł tańszy (tamta cena była w dolarach, ta jest w funtach)

bizon78  Dołączył: 20 Lut 2008
natus napisał/a:
http://cgi.ebay.co.uk/pro-battery-grip-for-Pentax-K10D-K20D-GX-10-repla-D-BG2_W0QQitemZ140251494494QQcmdZViewItem?hash=item140251494494
tutaj chyba jeszcze taniej za tego Trevora, no i niby że wysyłka z Chin za free - coś mi się nie chce wierzyć :roll:

Praktycznie ta sama cena.Na amerykanskim ebayu sprzedawał po 35 funciaków+8 przesyłka do Europy,a tu 44 i przesyłka za free.Napewno wiecej ludzi kupi ten gdzie bedzie przesyłka za darmo(taka już mentalnośc ludzi i sklepy to wykorzystują).Ten sprzedawca chociaż jest w miarę uczciwy - taka sama cena i tu i tam hehe :-B

Prof Wilczek  Dołączył: 12 Lut 2008
Do niedawna jeszcze przedmioty o wartości nie przekraczającej 22$ nie podlegały ocleniu.
Ale mogło sie coś zmienić

sunshine  Dołączył: 25 Paź 2007

pjak  Dołączył: 28 Kwi 2008
sunshine napisał/a:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=405281917

Właśnie dzisiaj kupiłem sobie coś takiego. Powiem tak: nie spodziewałem, się, że będzie tak dobrze. Chodzi mi o to jak "się teraz trzyma" kadyszkę. Wykonanie jest na pewno gorsze od oryginału (nie miałem okazji testować), ale myślę, że da się to przeboleć. Dzisiaj będę focił trochę na ślubie i weselu u koleżanki także wszelkie mankamenty będę znał już jutro :D
Jeśli ktoś jest zainteresowany to zamieszczę też jakieś fotki gripa z k10, bo w aukcji tego nie ma.

i jak? ma chociaż tylną rolkę?
bo z przodu to widać że nic nie ma

pjak  Dołączył: 28 Kwi 2008
opiszon napisał/a:
i jak? ma chociaż tylną rolkę?
bo z przodu to widać że nic nie ma

Nie ma żadnej rolki. Ma tylko on off i guziczek. Jak dla mnie może być i tak bardzo rzadko robię pionowe zdjęcia :D

To tak na szybko. Już jestem po wesółku qmpeli i stwierdzam, że grip to wypas sprawa jeśli chodzi o trzymanie sprzętu. Faktycznie brak kółek czasami może doskwierać. Nie wiem, jak się odbywa przełączanie z jednej baterii na drugą, bo do tego momentu nie doszedłem :mrgreen: Generalnie za tą kasę to jestem bardzo zadowolony z zakupu.
Tak na marginesie to był też kolega z Nikosiem D40 Poprosiłem go o cyknięcie fotki. Jak wziął w ręce kadyszkę to mało brakowało, a wylądowałaby na paterze z ciastami. Spoko koleś wytrzymał, ale był bardzo zdziwiony, że i lampa i puszka pracują w manualu :mrgreen:

jerz  Dołączył: 19 Kwi 2006
Też zamówiłem Travora, zresztą u tego samego sprzedawcy co opiszon, teraz tylko czekam na paczkę...

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Dobra wiadomość grip do k10 i k20 za 200zł

http://www.fotopolis.pl/index.php?n=7672

pfotopolis napisał/a:
Bartery pack do aparatu Pentax K20D i K10D, sprzedawany pod nazwą Delta D-BG2, jest w pełni funkcjonalnym zamiennikiem oryginału. Został wyposażony w pionowy spust migawki, jest zasilany takim samym akumulatorem (D-Li50) i tak jak w oryginale, można w nim przechowywać pilota i kartę pamięci. Kosztuje 199 złotych.

Żaba, gdzieś od miesiąca już na alledrogo jest :-) linki też powinny być w tym wątku :-) ale artykuł pewnie przydatny

[ Dodano: 2008-08-11, 17:34 ]
fotopolis.pl napisał/a:
jest w pełni funkcjonalnym zamiennikiem oryginału
z tym oczywiście można się kłócić, bo oczywiście wiadomo że ten grip nie ma wszystkich funkcji oryginału

...

w przeciwieństwie do Travora ;-) (każda pliszka swój ogonek chwali)

Kosior  Dołączył: 26 Cze 2008
Inżynierowie z Delty dokopali się do ficzerów Canona i przenieśli je na grip, a z Pentaxa już nie... Ciekawe dlaczego...

who knows ...

może po to żeby za pół roku wprowadzić na rynek, nowy rewolucyjny grip

z rolkami :-P

Litol  Dołączył: 14 Sie 2007
pjak napisał/a:
Nie wiem, jak się odbywa przełączanie z jednej baterii na drugą, bo do tego momentu nie doszedłem

Pewnie tak, jak z oryginalnym gripem, czyli przez menu. "Select battery", czy jakoś tak to się nazywa.

dsk  Dołączył: 19 Mar 2008
No właśnie - szkoda, że do Canona umieli zrobić grip z przyciskami za te same pieniądze co grip do Pentaksa bez nich.

całe szczęście że mamy kapitalizm i wolny rynek ;-)

nikt nam nie każe kupować gripów delta, a są producenci wytwarzający gripy w pełni funkcjonalne (Pentax i .... ;-) no dobra, nie będę się powtarzał w kółko)

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
Litol napisał/a:
pjak napisał/a:
Nie wiem, jak się odbywa przełączanie z jednej baterii na drugą, bo do tego momentu nie doszedłem

Pewnie tak, jak z oryginalnym gripem, czyli przez menu. "Select battery", czy jakoś tak to się nazywa.
Oryginał przełącza się sam, jedynie co ustawiasz to z której baterii ma najpierw brać prąd.

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
Gwiazdor napisał/a:
Oryginał przełącza się sam, jedynie co ustawiasz to z której baterii ma najpierw brać prąd.

Jak to sam? trzeba wylaczyc i wlaczyc aparat. a najlepiej jeszcze zmienic w menu na druga baterie, bo potrafi blednie odczytac napiecie z wyladowanej baterii.

Do mnie wczoraj dojechał Travor prosto z Chin. Przesyłka zaskakująco szybka, biorąc pod uwagę, że był wysłany w zeszły piątek - niecałe 6 dni!.
Pomimo braku metalowych bolców trzyma się dobrze, nic się nie telepie. Pokrętła są dobrze rozmieszczone, podobnie jak przyciski: pamięć ekspozycji i odpowiednik tego zielonego przycisku "restet", który znajduje się obok spustu apratu. Miejsce na dodatkową baterię jest dobrze dopasowane, trochę ciasny jest uchwyt na kartę, ale pewnie właśnie tak miało być :)

Cena razem z transportem to 185 PLN.
Cła na szczęście nie trzeba płacić, bo zadeklarowana przez chińskiego sprzedawcę wartość produktu to 9$.

Jedyną wadą jest dla mnie zupełnie inny materiał, niż ten, z krórego zrobiony jest parat. Pod ręką czuć, że to inny plastik, ale podejrzewam, że szybko się do tego przyzwyczaję.

jerz napisał/a:

Jedyną wadą jest dla mnie zupełnie inny materiał, niż ten, z krórego zrobiony jest parat. Pod ręką czuć, że to inny plastik, ale podejrzewam, że szybko się do tego przyzwyczaję.

fakt, czuć że plastik tańszy, ale też myślę że się przyzwyczaję do tego - niektórzy mają całe aparaty z takiego plastiku zrobione i żyją :-D

Hehe, niby tak, w weekend może potestuję jak to się sprawdza w terenie, głównie zależy mi na sparwdzeniu co się dzieje, kiedy w którejś baterii kończy się prąd...milo, pisze, że oryginał rzeba wyłączyć i włączyć - pewnie tu podobnie.

Skocz do: