axolotl  Dołączył: 01.11.2011
Cytuj
Najlepiej z oficjalnej strony:

http://www.photome.de/

pozdrawiam.
 

piotr_luk  Dołączył: 14.04.2007
Cytuj
 

Narado  Dołączył: 17.11.2011
Cytuj
Sorry już mam :)

[ Dodano: 2011-12-11, 04:28 ]
Ale wielkie dzięki za szybką pomoc :-B

[ Dodano: 2011-12-11, 04:41 ]
Czy ten Shutter Count jest gdzieś w dodatkowych opcjach programu?
 

axolotl  Dołączył: 01.11.2011
Cytuj
Wpisz w szukajce programu "shutter Count".Przejdzie do odpowiedniej zakladki i podswietli linijke;)

Pozdrawiam.
 

serafin1  Dołączył: 14.11.2011
Cytuj
Narado i ile :-P ?
 

Narado  Dołączył: 17.11.2011
Cytuj
Serafin....25 ... dziwna ilość, ale cieszy że taka mała :)
 

briho  Dołączył: 28.08.2007
Cytuj
Słuchajcie, na ile wiarygodny jest ten PhotoME? Jeśli chodzi o ilość klapnięć migawki, to u mnie dobrze to pokazuje. Natomiast mam nieco inny problem. Otóż sprzedałem parę dni temu na aukcji mojego K100D, a kupujący twierdzi, że sprawdził w PhotoME numer seryjny aparatu i nie zgadza się on z tym na aparacie. Spotkaliście się z czymś takim? Aparat kupiłem z legalnego źródła, w sklepie internetowym, nigdy nie był rozkręcany i naprawiany. Niestety nie mam już papierów do tego aparatu, zagubiły się jakiś czas temu i nie mogę teraz sprawdzić jakie numery były tam zapisane. Znacie jakieś inne programy, którymi można sprawdzić nr seryjne Pentaksów?

 

gezeb  Dołączył: 26.05.2007
Cytuj
Przegladarki obrazków powinny czytać nr. seryjny , mój Geeqie czyta i nawet sie zgadza z tym co na korpusie ;) Jak pamietasz gdzie kupiłes to może będą mieli jeszcze gdzies to odnotowane ?
 

briho  Dołączył: 28.08.2007
Cytuj
Kurde, nie pamiętam nazwy tego sklepu. To było w roku 2007. Przez ponad 4 lata "kasetka" służyła mi bez żadnego problemu. Nawet do głowy by mi nie przyszło, że z numerem seryjnym może być coś nie tak.
 

michal5150  Dołączył: 17.08.2007
Cytuj
Pole o nazwie "numer seryjny?" oznaczone liczbą 0215 nie pokazuje numeru seryjnego aparatu. Numer pokaże pole 0229. Tyle, że w korpusach K100D, K10D (być może innych) program PhotoMe tego pola nie wyświetla. Wyświetla za to w przypadku korpusu K-5.
 

briho  Dołączył: 28.08.2007
Cytuj
michal5150, jesteś pewny, że tak właśnie jest? Szukam teraz informacji na ten temat w internecie, póki co nic konkretnego nie znalazłem.

Duża prośba do osób, które mają K100D/K10D. Możecie sprawdzić, czy PhotoME wyświetla Wam numer seryjny ten sam co na body?
 

michal5150  Dołączył: 17.08.2007
Cytuj
Mam spisane numery poprzednich korpusów - K100D i K10D. Otwieram w PhotoMe zdjęcia wykonane nimi i w polu "numer seryjny" widnieją inne liczby. Podobnie w przypadku K-5.
 

briho  Dołączył: 28.08.2007
Cytuj
No to mnie uspokoiłeś. Wychodzi więc na to, że PhotoMe nie zawsze jest taki super-hiper jak o nim mówią ;)
 

Makler  Dołączył: 09.03.2009
Cytuj
U mnie w k20d również tak jest, w programie co innego niż na korpusie. Zdziwiło mnie to ale uznałem wtedy że są jakieś dwa numery, ten z obudowy i wewnętrzny.

[ Dodano: 2012-01-23, 22:11 ]
W k-5 są chyba (jeśli dobrze pamiętam) takie same.
 

Dada  Dołączył: 01.03.2007
Cytuj
Też nie, przynajmniej w moim.
 

michal5150  Dołączył: 17.08.2007
Cytuj
Pole które pokaże nr seryjny w programie PhotoMe to 0229. Na samym dole okna programu jest pasek wyszukiwarki. Tam wystarczy wpisać nr szukanego pola.
 

k33l  Dołączył: 20.02.2010
Cytuj
U mnie też w K100DS jest całkowicie inny numer w polu 0215 niż na korpusie, pola 0229 brak.
 

dżejpi  Dołączył: 04.10.2007
Cytuj
zdjęcie z K-5
- przy nr. 0215 pięciocyfrowy numer, opis po lewej stronie: "Internal Serial Number?"

- przy nr. 0229 siedmiocyfrowy numer taki jak na aparacie, opis po lewej: "???" (kolor czcionki w tej rubryce "popielaty" - inne czarny lub niebieski).

Poszukam jakieś zdjęcie z K100D, sam ciekaw jestem.

[ Dodano: 2012-01-24, 00:20 ]
Sprawdziłem z moich byłych, kasetki i K20D - jedynie poz. 0215, "Internal Serial Number?" - w K100D siedmiocyfrowy a w drugim - pięcio (różne od tych na puszkach).
 
maciekx  Dołączył: 05.03.2012
Cytuj
Siemka, zarejestrowałem się specjalnie żeby się pochwalić
Mój niespełna roczny kx ma 27304
 

Dada  Dołączył: 01.03.2007
Cytuj
maciekx napisał/a:
żeby się pochwalić
Czym ? Ile z tego masz na papierze w albumie ? A ile z tego jest zdjęć, a nie różnistych testów ?

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach