jarekw  Dołączył: 19.04.2006
Firefox i inne
Witam
Wczoraj zainstalowałem Firefoxa i cóż... Wreszcie strona forum otwiera mi się bez czekania :mrgreen: Mam tylko mały dyskomfort jak patrzę na strony c**** board i forum nikona przy adresach stron pojawiają się takie małe znaczki hmm może i u nas by się dało tak zrobić, to całkiem sympatyczne.
A tak na poważnie to inne pytanie: ostatnio zdarza się że otrzymuję komunikat chyba o przeciążeniu serwera w związku z tym pytanko do Admina i innych forumowiczów czy nie czas zrobić zrzutkę na obsługę (ewentualne rozbudowanie, zakupienie, wykupienie czy co tam trzeba) serwera?
Myślę że w styczniu każdy kto się poczuwa mógłby wpłacić co łaska hmm?
 

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20.04.2006
Zrzutka już była, tzn. wpłacać pewnie cały czas można. Poszukaj w tym dziale.
 

tref  Dołączył: 05.09.2006
IMHO firefox w porównaniu z IE zamula
 

jarekw  Dołączył: 19.04.2006
tref napisał/a:
IMHO firefox w porównaniu z IE zamula

nie wiem ale wcześniej czekałem zanim forum mi się otworzyło a teraz wszystko śmiga jak raketa :-)
 

tref  Dołączył: 05.09.2006
a u mnie jest odwrotnie :-( moze zmienie OS na ubuntu i zobaczę
 

Przemas  Dołączył: 11.12.2006
tref, polecam taka zamianę - działa rewelacyjnie, innego OSa nie chcę używać (niestety w pracy muszę). No i najważniejsze "full legal" i za darmo :)
 

emigrant  Dołączył: 20.09.2006
tref napisał/a:
IMHO firefox w porównaniu z IE zamula


Dziś zmieniłem i zauważyłem to samo. Szczególnie wolno otwierają się obrazki.
Ale parę ficzerów ma przyjemnych np. sprawdzanie pisowni. Właśnie mi podkreślił "ficzerów".

Co do zamiany Łokien na Pingwina, to ma to (jak każda zamiana) swoje zady i walety.
Np. na moim laptopie idealnie działa dokowanie w stacji w Łoknach, a na Pingwinie się tego nie da zrobić.
Podczas dokowania wyłącza się WiFi, a załącza Ethernet, a przy oddokowaniu na odwrót. Przełącza się też na 2 monitory z przeniesieniem niektórych okien na drugi monitor, no i parę mniej ciekawych rzeczy.
 

zorzyk  Dołączył: 21.04.2006
Od zawsze używam Operę i według mojego misia - one jest najszybsza.
 

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20.04.2006
Opery? (kogo? czego?)
 

Michu  Dołączył: 18.04.2006
Ą, Ę - ja również używam Opery i dzięki niej mogę łączyć się z internetem bez dyskietki.
 

zorzyk  Dołączył: 21.04.2006
(kogo czego) opery, sure! :oops:

[ Dodano: 2006-12-12, 20:06 ]
Holender, a może jednak używa się "kogo, co" ??? A może można i tak , i tak :lol:
 

argawen  Dołączył: 19.04.2006
Michu napisał/a:
używam Opery i dzięki niej mogę łączyć się z internetem bez dyskietki.
Ech... za to ja używam Firefoxa i muszę korzystać z 2MB dyskietki :-P
 

zorzyk  Dołączył: 21.04.2006
Chłopcy, a po co Wam dyskietka do internetu :shock:
 

argawen  Dołączył: 19.04.2006
zorzyk napisał/a:
po co Wam dyskietka do internetu :shock:
A to takie echo po mojej wpadce z zamianą bitów na bajty w tym temacie. A może na odwrót.
 

Michu  Dołączył: 18.04.2006
Czak na dyskietce zmieścił cały internet. Próbuję powtórzyć ten wyczyn.
 

Aspius  Dołączył: 18.09.2006
emigrant napisał/a:
tref napisał/a:
IMHO firefox w porównaniu z IE zamula


Dziś zmieniłem i zauważyłem to samo. Szczególnie wolno otwierają się obrazki.


Proponuje doinstalowac rozszerzenie fastefox, pomaga ;)

Pozdrawiam
Grzesiek Łącki
 

sołtys  Dołączył: 19.04.2006
Michu, no ale on go zamieścił na niej zapewne z pół-obrotu .. więcej będzie ciężko, bo nikt nie ma takiego pół-obrotu jak Czak. Nie mniej trzymam za Ciebie wszystkie cztery kciuki :!: ;-)
 

argawen  Dołączył: 19.04.2006
Aspius napisał/a:
Proponuje doinstalowac rozszerzenie fastefox
A gdzie tego szukać, bo na stronie Firefoxa nie mogę tego znaleźć ?
 

Aspius  Dołączył: 18.09.2006
argawen napisał/a:
A gdzie tego szukać, bo na stronie Firefoxa nie mogę tego znaleźć ?

Dawno instalowalem... mozna sciagnac tutaj : http://fasterfox.mozdev.org/ Pamietam, ze mialem jakies problemy z instalacja bezposrednia, chyba sciagalem plik i instalowalem recznie ale wszystko sie zmienia :)
I jeszcze tu :)
http://mozillapl.org/kata...ienia/fasterfox
Pozdrawiam
Grzesiek Łącki
 

sołtys  Dołączył: 19.04.2006
swego czasu używałem firefoxa, ale pod koniec użytkowania straaaaaasznie mulił (chociaż na początku byłem zadowolony) - nic nie pomagało, więc zainstalowałem Opere - wyraźna poprawa, ale niedawno również zaczął mulić nieco, nie otwierał np. zdjęć na allegro, pojawiało się dużo błędów i trzeba było kilka razy odświerzać strone, żeby się w całości wczytała itp. ale zmiana kilku ustawień i zaczoł godać wreszcie jak trzeba. Nie wiem jak tam nowa wersja firefoxa, ale z Opery jestem mocno zadowolony - szybko można sobie sprawdzić poczte, ciekawe fragmenty tekstu przerzucić do notatek bez instalowania pluginów, z dodatków - całkiem przydatny słownik pol.-ang./ang.-pol., przy odpowiednich ustawieniach (jest kilka poradników .pl - tego przy operze grzebania dużo nie jest) śmiga jak ta lalla. Jak byłem ostatnio u (byłego) współlokatora, który ma firefoxa (ale nie zwróciłem uwagi, którą wersje) to jednak zauważyłem, że mocno przyzwyczaiłem się do Opery i pewnych rzeczy mi brakowało (np. odruchowo klikałem lewą belke co w Operze rozwija menu z pocztą/notatkami/kontaktami/słownikiem itd.)

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach