Fafniak  Dołączył: 19.04.2006
Cytuj
wlasnie mi bateria siadla....jak naladuje to bede testowal dalej.....
 
r0man  Dołączył: 15.01.2007
Cytuj
chciałbym wszystkim podziękować za konstruktywne wypowiedzi i szczerość.

zaoszczędziliście mi biegania do sklepu dla idiotów lub walki z serwisem.

od jutra biorę się za zdjęcia :-)

swoją drogą uważam, że taki watek przyda się walczącym z FF w swoich puszkach :-P

pozdrawiam

r0man
 

alkos  Dołączył: 18.04.2006
Cytuj
Wszedlem dzis do sklepu, a tuz za mna facet z duuuuza paczka. Kiedy poprosilem o K10D, sprzedawca odparł ze za chwile bedzie mogl mi pomoc, po czym pokwitowal odbior paczki, rozcial ja i ze srodka wydobyl ladniusio zgrzane pudelko z body z pudelkiem z obiektywem ;-)

Co do pobieznego testu - 50/1.4 i kit w swietle zarowym sa perfekt, 31/1.8 ostrzy 2-3mm za punktem nastawienia. Jutro potestuje w dziennym, jak bedzie tak samo to olewam sprawe i ide zdjecia robic :-D
 

Spinner  Dołączył: 22.03.2006
Cytuj
Wow - gratulki, pochwal sie ile na wyspach trzeba teraz dac za zestawik??

Pzdr
Spinner
 

Fafniak  Dołączył: 19.04.2006
Cytuj
ile ja mam ta bateria ladowac?
 

argawen  Dołączył: 19.04.2006
Cytuj
Oczywiście te 10-20mm to był żart, mam ok 2mm FF :-P

[ Dodano: 15-01-07, 22:31 ]
Fafniak napisał/a:
ile ja mam ta bateria ladowac?
Chyba coś koło 1,5-2 godz.
 

jaad75  Dołączył: 07.10.2006
Cytuj
Fafniak napisał/a:
ile ja mam ta bateria ladowac?

Jakieś 3h za pierwszym razem - czerwona dioda zresztą się wyłączy jak będzie naładowana.
 

Michu  Dołączył: 18.04.2006
Cytuj
Alkos - gratuluuuuję! Niech Ci ta pucha zapracuje na kupę siana.
 

vesper  Dołączyła: 19.12.2006
Cytuj
Fafniak napisał/a:
r0man, - pociesze cie.....albo zmartwie....zrobilem ten tescik - mam FF na ok 3cm przy 1.4 z odleglosci ok 1m :evil:
Co ciekawe na gieldzie tego nie bylo....ciekaw jestem co za widmo ma tam swiatlo....
a w plenerku nic takiego nie zauwazylem....

I to jest argument za tym, żeby nie focić focus chartów. :evil:

Alkos oczywiście Cię nienawidzę. Czy możesz rzec słów kilka jak już się oswoisz z bestią?

 
dan  Dołączył: 11.08.2006
Cytuj
Prawdziwy wysyp Kadyszek :!: Ale fajowo :-)
 

argawen  Dołączył: 19.04.2006
Cytuj
alkos napisał/a:
srodka wydobyl ladniusio zgrzane pudelko z body z pudelkiem z obiektywem ;-)
Gratuluje :-)
 

alkos  Dołączył: 18.04.2006
Cytuj
Spinner napisał/a:
Wow - gratulki, pochwal się ile na wyspach trzeba teraz dac za zestawik??


999e - sam bylem zszokowany, bo to w najdrozszym sklepie w miescie. Do tego maja klase - dozywotnie czyszczenie matrycy w prezencie oraz, w razie serwisu, aparat zastepczy podobnej klasy - czyli D80/30D ...
 

vesper  Dołączyła: 19.12.2006
Cytuj
Alkos wiesz.... jeszcze bardziej Cię nienawidzę....
 

Marek Wyszomirski  Dołączył: 18.04.2006
Cytuj
Vesper - Za to dożywotnie czyszczenie matrycy?;-)
Alkos - Gratuluję! Teraz mogę cię przywitać staropolskim I hate you!!!!;-)
 

emigrant  Dołączył: 20.09.2006
Cytuj
alkos, I hate you, bo robisz się dyżurnym jaśniakiem- w skrócie JWP. :mrgreen:
 

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20.04.2006
Cytuj
Alkos, szczerze mówiąc, miałem nadzieję, że kupisz 5D zamiast kadyszki...
 

tref  Dołączył: 05.09.2006
Cytuj
alkos, I Hate You :!: :mrgreen: Niech Ci służy i chwałę przyniesie to narzędzie
 

alkos  Dołączył: 18.04.2006
Cytuj
Dzieki, dzieki, chopaki i dziewczyny, I hate you all, too :-)

(sam mialem nadzieje ze kupie 5D :-P )
 

dickkett  Dołączył: 18.09.2006
Cytuj
alkos, - dołączam do chóru - gratulacje.
 

Fafniak  Dołączył: 19.04.2006
Cytuj
alkos napisał/a:
sam mialem nadzieje ze kupie 5D
- to jedyny aparat canona ktory warto kupic......
No wiec wraz ze zmiana swiatla na dzienne FF zniknal......
Teraz musze zrobic jeszce test.....
1- czy zdefiniowanym swietle halogenow (3000-3400K) bedzie FF czy tylko wystepuje przy "amatorskim" oswietleniu....
2- czy po zalozeniu folii korekcyjnych na lampy w studio cos sie poprawi jezeli wczesniej wystapi FF
Co zmusi do zbadania temp. swiatla blyskowego :evil: i wprowadzenia korekty w aparacie i sofcie :evil:

A swoaj droga sam przy zarowym nie umiale dobrze ustawic ostrosci choc lepszy od AF bylem (zmeczenie?)
Na gieldzie to nie wystepowalo
w domu robilem troche fotek przy zarowym i nie widzialem FF do momentu gdy nie zaczalem meczyc AF na lampce ze wzorkiem..... :evil: :roll:
Czy mozliwe ze aparat ma jakis system "uczacy" ?

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach