mario1  Dołączył: 17.10.2008
Cytuj
Heh, nie chodziło mi o zawartość - tylko o możliwości kręcenia lustrem. Oddanie GO, mimo wszystko możliwości kręcenia płynnych i dynamicznych ujęć. Autor udowodnił że się da... :mrgreen:
 

Fafniak  Dołączył: 19.04.2006
Cytuj
plynne ujecia - to kwestia tego glidecamu - tansze w zakupie niz profi steadycam
 
mario1  Dołączył: 17.10.2008
Cytuj
To prawda, bez tego mocowania nie było by efektu dynamicznych, płynnych ujęć. Natomiast cena tego ustrojstwa w USA jest "śmieszna".

[ Dodano: 2009-11-25, 11:24 ]
http://www.bhphotovideo.c...zer_System.html
 

Omen  Dołączył: 02.07.2008
Cytuj
Ja, mam takie, drobne pytanie... zwiazane z czasem nagrywania i pojemnoscia karty.By nie przeduzac do rzeczy: by nakrecic 60min film K7 jakiej pojemnosci karty nalezalo by uzyc?Swoja droga to wydaje mi sie ,ze produkcje filmowe... unikaja transfokatorow. wszelkie najazdy sa raczej relizowane przy uzyciu "wozeczkow"na szynach a co do problemu, z plyna regulacja przyslony, to nie problem ,rozkrecic, manulalne szklo na gwincie m42. pozbyc sie tego ustrojstwa wykonujacego skok z wartosci na wartosc.Koszty nie wielkie a zabawa napewno mila, do tego pierscien ostrosci w takich obiektwach nie ma wielkiego skoku wiec ostrzenie czy rozmywanie, mozna fajnie modelowac ,plynie i bez obaw o drastyczne skoki.Moim zdaniem jak juz macie aparat z opcja filmowania i bawicie sie tym to unikajcie zoomow, bo nie ma nic gorszego niz blyskawiczne najazdy i odjazdy i porzuccie AF. no i prosze o odpowiedz na moje pytanie jaka karta, jest potrzebna do nagrania 60min w najwyszej rozdzielczosci w K7? pozdrawiam

ps:ze SD to wiem ale pojemnosc...? nie, mam polskich znakow na klawiaturze, przepraszam zacna inteligecjie, ktora sledzi jak ze grzeszne niedoskonalosci w pisowni jezyka.
 

Fafniak  Dołączył: 19.04.2006
Cytuj
ekhm - 60 minut materiału - film to może później ci się uda sklecić
 

Omen  Dołączył: 02.07.2008
Cytuj
ehh,hehe mowiac film mialem na mysli impreze u woja Bolka na imieninach,ale niech bedzie- materialu.Bo, zedewaluje semantyke slowa "Film" a tego nie chce.
 

Jacek S  Dołączył: 28.04.2008
Cytuj
Omen napisał/a:
by nakrecic 60min film K7 jakiej pojemnosci karty nalezalo by uzyc?


1 minuta - 400 (ok) mega w 720p i 30kl/s i najwyższej jakości.

"Motionjotpeg" ma to do siebie, że jest "duży" w porównaniu do AVC/h.264. Jest to pozorna wada bo trzeba mieć ewentualnie więcej kart. Ale za to możesz mieć znacznie tańszy komputer do montażu a clipy na linii czasu śmigają i szybko się konwertują.
 

bEEf  Dołączył: 28.12.2006
Cytuj
Omen napisał/a:
Bo, zedewaluje semantyke slowa "Film" a tego nie chce

Fafniakowi chodziło prawdopodobnie o to, że to, co uzyskujesz po zdjęciach na karcie to materiał wyjściowy, z którego dopiero potem robi się film - na etapie montażu. Prezentacja niezmontowanego materiału jako gotowego "dzieła" to brak szacunku dla odbiorcy, podobnie jak masowe dzisiaj udostępnianie znajomym nieprzebranych zrzutów z karty... Ale to taka uwaga na marginesie ;-)
 
Krzychoo  Dołączył: 13.09.2006
Cytuj
Czy karta SDHC Class 4 wyrobi się z kręceniem filmu 1280x720? Może to ktoś sprawdzić?
 

pawelek-79  Dołączył: 06.09.2006
Cytuj
U mnie Jessops 2GB się wyrabia, ale niestety nie mogę na nim znaleźć oznaczeń, które wskazywałyby na prędkość zapisu. Taki NONAME Jessops ;-)
 
Krzychoo  Dołączył: 13.09.2006
Cytuj
Dzięki za info!
 

Jacek S  Dołączył: 28.04.2008
Cytuj
Chłopcy pokusili się o małą fabułkę (film po angielsku)
Może nie mistrzostwo świata, ale fajna zabawa i fajna barmanka ;-)
Jak ktoś pijący to polecam wyjąć dwa browce i wypić z nimi.

http://www.vimeo.com/7257239

a tu macro (nic nie mówią)

http://www.vimeo.com/5878628

http://www.vimeo.com/6199609

no i tu pokazane jak używać na wycieczce z przyjaciółmi lustrzanki z filmikami

http://www.vimeo.com/6403692

Nie są to słodkie produkcje ślubne, ale takie filmiki z życia wzięte.
 

Raven  Dołączył: 03.12.2007
Cytuj
bEEf napisał/a:
Prezentacja niezmontowanego materiału jako gotowego "dzieła" to brak szacunku dla odbiorcy, podobnie jak masowe dzisiaj udostępnianie znajomym nieprzebranych zrzutów z karty... Ale to taka uwaga na marginesie ;-)

O ile selekcji zdjęć może dokonać każdy, o tyle zmontowanie filmu jest "trochę" trudniejsze, wymaga więcej czasu no i dobrego kompa, więc się nie dziwię, że ludzie katują innych całością nagrania.
Choć nie zmienia to faktu, że mi się słabo robi jak mam zobaczyć jakiś "film" ze ślubu (nawet swojego) czy 1000 zdjęć z wakacji.
 

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20.04.2006
Cytuj
Co polecicie do montażu filmików (z K-7 i K-x) na PC? Ma to być w miarę proste w obsłudze, niedrogie, z możliwością podkładania dźwięku i takie tam.
Czy tego typu oprogramowaniem można zmienić balans bieli?
 

pawelek-79  Dołączył: 06.09.2006
Cytuj
Jarek Dabrowski, ja poniższy film zmontowałem na Windows Movie Maker. Bardzo prosty i intuicyjny. Gdybyś chciał jeszcze pobawić się np. w zmianę balansu bieli, czy inne filtry artystyczne, to musiałbyś przepuścić ten film przez VirtualDub. Możesz w nim także dodać dźwięk, a jak nie w nim, to w Nandubie.
http://wyslijto.pl/download/kkaqrsdckz
(jeśli zostaniesz zapytany o hasło, to chyba jest to: 1234)
 

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20.04.2006
Cytuj
pawelek-79 napisał/a:
Windows Movie Maker
Zapomniałem, żeby dodać, że znam Windows Movie Maker i szukam czegoś jednak nieco bardziej zaawansowanego.
 
MohawkCore  Dołączył: 26.06.2008
Cytuj
To ściągnij i obejrzyj triala Adobe Premiere Elements.

Znajomy ostatnio zanabył "bundla" Premiere Elements + Photoshop Elements za $100.
 

romeoad  Dołączył: 02.11.2009
Cytuj
Jaj na Windows to bym polecił Sony Vegas, bo widziałem efekty z tego oprogramowania, ale do najtańszych to on nie należy. Balans bieli to chyba każdy porządny program montażowy zmienić potrafi.
 

lamina  Dołączył: 15.12.2008
Cytuj
Benek napisał/a:
Operowanie równocześnie pierścienim zooma i pierścieniem ostrości... Jakoś tego nie widzę - nawet założywszy, że aparat stoi na statywie...


nie widze w tym zadnego problemu, proponuje sie zaopatrzyc w porzadny obiektyw typu pompka ... po kilkudziesieciu minutach wprawy bedziesz umial jednoczesnie zoomowac utrzymujac poprawna ostrosc. bawilem sie tak vivitarami seria 1 28-105 2.8-3.8 i drugim 70-210 2.8-4 i rewelacja,
w pompkach masz pod jednym pierscieniem ostrosc i zooma.

baaa
montujesz aparat na uchwycie pistoletowym i jest malina, a jesli kupisz rekojesc od taira (fotosnajper) i zamontujesz srube na gwint do aparatu na koncu szyny to masz komfort krecenia jak typowa kamera ze stelazem. i jeszcze jedno... nie zapominajcie ze kamera ma taki sam gwint jak aparat wiec mozna bez zadnych komplikacji przykrecic aparat do uprzezy od kamery i miec obie rece wolne a scislej jedna do af i zoomowania a druga mozna operowac mikrofonem np. tanie uchwyty naramienne mozna kupic juz za 70-80zl, z praktyki mmozna do nich podwiesic okolo 2kg obciazenia bez utraty komfortu ale z poprawa na stabilnosci.

co do przyslony, to nie wiem jak w starym sofcie ale w 1.02 w ustawieniach film jest opcja przyslony automatycznej i "zadanej", co ciekawe na wbudowanym mikrofonie dzwiek zmiany przyslony jest praktycznie nieslyszalny

moim zdaniem to wszystko rozni aparat od polprofesjonalnej kamery tylko wizjeram, ale na lcd z lustrzanek juz mozna tez dokupic (patrz zdjecie z poczatku watku)
 

szczypiorrr  Dołączył: 10.08.2007
Cytuj
http://fotoblogia.pl/2010...recic-filmy-hd/
Jeszcze nie oglądałem, właśnie się przymierzam.

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach