* High resolution 12.4 megapixel CMOS image sensor features sensor-shift Shake Reduction for stabilized image and video capture up to 4 stops max.
* Large 2.7 inch LCD features Live View with contrast, phase difference, and Face Detection autofocus (up to 16 faces).
* Widescreen HD video capture in full 720p resolution (1280x720) at 24 FPS cinematic framerate, using any PENTAX 35mm lens.
* Creative processing and filter modes produce high quality finished images, while offering the ability to explore artistic freedom through unique special effects.
* True High Dynamic Range (HDR) image capture blends 3 bracketed images into a single picture with outstanding shadow, highlight, and midrange detail.
* Fast 4.7 FPS capture speed and 1/6000 second maximum shutter speeds are possible with the PENTAX PRIME II image processing engine.
* Powerful automatic modes, including PENTAX Auto Picture and scene modes, ensure the perfect shot in any situation, while helping new photographers learn DSLR photography.
* Responsive 11 point wide angle SAFOX VIII autofocus system focuses quickly and accurately, and can easily track moving subjects.
* Captures up to 1900 shots with universally available, easy-to-find AA lithium batteries (also compatible with AA NiMH rechargeable and alkaline batteries).
_________________ Na nowo odkryłem radośc fotografowania. Radośc była ukryta w dużym, wygodnym pierścieniu ostrości...
Tamron adaptall - catch them all?
Ostatnio zmieniony przez mygosia 2009-09-17, 09:14, w całości zmieniany 1 raz
* Pentax K-X with DA L 18-55mm lens for USD US$649.95.
* Pentax K-X with two lens kit (DA L 18-55mm and DA L 50-200mm zoom) for US$749.95
* Pentax K-X with two lens kit (DA L 18-55mm and DA L 55-300mm) for US$849.95
Powiem wam, że bardzo podoba mi się taka kolorystyczna zagrywka i myślę, że będzie to strzał w 10. Ukłon w stronę młodzieży ale i nie tylko. Teraz puszek Pentaksa jest już do wyboru do koloru .
Serafion napisał/a:
DA 21mm/3,2 RLZ !!
A jak
_________________ K20D | FA 31/1.8 Limited | FA 43/1.9 Limited | FA 77/1.8 Limited | Metz 48 AF-1 | B&W MRC http://crow.bloog.pl
Ostatnio zmieniony przez mygosia 2009-09-17, 09:14, w całości zmieniany 1 raz
Crow, nie mogę uwierzyć w te 100 wersji kolorystycznych, ale widzę że to ze strony pentaksa
oj, będzie hit
oj, jak to powiedzieć żonie, że będzie miała problem z wyborem koloru
_________________ to że używałeś tego obiektywu nie uwiarygadnia Cię, a wręcz przeciwnie K-7|DA 21 Ltd|Σ 30|FA 50|DA 70 Ltd|FA 100||DA* 16-50|DA* 50-135||540FGZ
piwko w Poznaniu?
Całkiem przyzwoity aparat jak na entry level, tylko nie wiem z jakiego powodu wsadzili tam te nieszczęsne paluszki! Mogliby dać bateryjkę taką jak w K-7 i na pewno pozytywnie wpłynęłoby to zarówno na czas pracy jak i na wagę aparatu.
Co prawda 1900 zdjęć na jednym komplecie ogniw wygląda pięknie, ale przecież mało kto będzie używał baterii litowych.
Crow, wyobraź sobie taki czerwony z różowym gripem
A puszka zapowiada się miodnie, marketingowo Pentax zrobił milowy krok - wreszcie pomyśleli o tym że są ludzie którzy kupują cyfranki po to żeby szpanować a nie robić lepszej jakości zdjęcia (vel kolorowe obudowy, LV, filmy, filtry "artystyczne", wbudowany Pexntaxshop Elements) - na nich też można zarobić. A Ci którzy chcą mieć jakość zawiedzeni nie będą, aczkolwiek ja poczekam jednak na coś z górnym LCD, możliwością podpięcia pionowego gripa i uszczelkami, matryca i prędkość seryjnych mogą być te same .
Ktoś się orientuje jaki to ma AF? Ten z K-m czy z K7, a może stary dobry losowy system przesuwania soczewek z Kx00D?
Eldred napisał/a:
OMG, nowy K-m, z parametrami lepszymi od k20d..
Bez górnego wyświetlacza I chyba nie ma uszczelnień. Ale to muszę przeczytać dokładniej.
No nie ma uszczelnień, ale pomyśl, (od k20d) wygodniejszy uchwyt, prawdopodobnie mniej szumiąca matryca, 1/6000, filmy lepsze niż w k-7 (bo 24fps a nie 30).
A też nie jest to funkcjonalnie to samo co K-m bo jest wybór punktów AF i ma zieloną kropkę. Eh.. i teraz już sam nie wiem czy dokładać na k-7 (chyba jednak tak), ale już niedługo moja dziewczyna będzie miała pod wieloma względami lepszy aparat ode mnie
I moim zdaniem baterie to strzał w dziesiątkę, amatorzy (kompletni i ja również) wolą mieć możliwość dokupienia w każdej chwili zasilania w kiosku niż robić te 100 zdjęć więcej na jednym ładowaniu. 3 komplety Eneloopów i problem zasilania przestaje istnieć.
tylko nie wiem z jakiego powodu wsadzili tam te nieszczęsne paluszki!
Myślę, że to dobre rozwiązanie. Zasilanie ogólnodostępne i niedrogie.
Racja u nas w MM dla wielu jest to główny argument za... A jest ich wielu wszyscy ci którzy mają aparat kilka lat i wysiadł im aku i są mocno zdziwieni i oburzeni, że już nie ma ich w sprzedarzy.
_________________ Canon Eos 40D, 580 EXII,Ef 16-35L, Ef 85 1.8, i dobre chęci.
Jako ciekawostka: pojawiły się nowe tryby pracy AF: 5-point auto, oraz AF.A(auto)
A co do paluszków, to niestety z wyjątkiem baterii litowych mają one nie najlepszy stosunek waga/prąd a o innych kłopotach (wskaźnik, AF) można poczytać na tym forum :)