K-5, DA 21/3.2 Ltd, DA* 50-135/2.8 SDM, DA 16-45/4, AF-360 FGZ, Manfrotto 055XPROB + 804RC2, Fuji X10
andrusz napisał/a:jak długo pracują na bateriach?
K10D tamron 18-250 zenitar 16/2,8 smc 50/1,4 metz44mz-2 FA50/1,4 velbon mini raynox
Kiwak napisał/a:Ja tam tylko audiobooki
Jacek S napisał/a:Samo wyświetlanie tekstu na e-papierze już prawie nie rusza baterii. Co pokaże praktyka to druga sprawa
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
FF jest królem aparatów, tak jak lew jest królem dżungli...
return LBA ? lemat Dady : piwko w Poznaniu?;
Ha, nie wiem skąd jesteś, bo jakoś trzymasz to w tajemnicy, ale ...słyszałeś o czymś takim jak biblioteka? Ja korzystam z takiej dla niewidomych (także dla dyslektyków i ludzi w odpowiednim wieku). Wadą tego rozwiązania jest zapis magnetycznyJacek S napisał/a:ograniczona ilość pozycji
K10D tamron 18-250 zenitar 16/2,8 smc 50/1,4 metz44mz-2 FA50/1,4 velbon mini raynox
Kiwak napisał/a:I wychodzą nowe, vide "Narrenturm"
mygosia napisał/a:Czesto nie moge strawic glosu lektora
Kiwak napisał/a:słyszałeś o czymś takim jak biblioteka?
Wolne żarty. Książka faktycznie ma parę lat, ale ja mówię o tegorocznej realizacji w formie słuchowiska; podobno wypas, z rozmachem zrobione. Już niedługo będę "czytał"Szumak napisał/a:Kiwak napisał/a:
I wychodzą nowe, vide "Narrenturm"
Pozycja z 2003 roku ;)
http://pl.wikipedia.org/wiki/BibliotekaJacek S napisał/a:Kiwak napisał/a:
słyszałeś o czymś takim jak biblioteka?
Nie.
K-5, DA 21/3.2 Ltd, DA* 50-135/2.8 SDM, DA 16-45/4, AF-360 FGZ, Manfrotto 055XPROB + 804RC2, Fuji X10
andrusz napisał/a:Używa ktoś czytnika e-booków? Zastanawiam się czy wygodnie się z tego korzysta, czy są polskie literki, czy można czytać PDF-y, jak długo pracują na bateriach?
andrusz napisał/a:Chciałbym mieć mozliwość załadowania sobie książki, dokumentacji, fragmentów stron WWW... i potem je sobie czytać w autobusie lub tramwaju. Albo przed snem
andrusz napisał/a:Pocket Edition jest w lepszej cenie, ale ekran tylko 5 cali. Nie wiem, czy to nie za mało.
andrusz napisał/a:
Nie podoba mi się tylko, że ekran mają dotykowy
andrusz napisał/a:I gdzies czytałem, że obsługa PDF-ów jest ograniczona. Może ktoś wie coś więcej na ten temat?
Kiwak napisał/a:wymienionych przez Ciebie pozycji nie czytałem, jeszcze nie dorosłem do dzieł.
andrusz napisał/a:Zdecydowanie chcę coś większego. I lekkiego. Chyba, że są jakieś większe palmtopy? Obecnie mam laptopa 12-cali, ale nie nadaje się to do czytania w tramwaju. Poza tym po 2-3 godz. bateria pada. Może taki tablet, jak piszesz - poszukam.
andrusz napisał/a:Aha - nie cierpię dotykowych ekranów. Ja będę na to patrzył godzinami i nie wyobrażam sobie, że co chwilę mam to czyścić i odtłuszczać
klimecki_ napisał/a:to moze jakis umpc? np rodzinka sony vaio vgn-ux* (modele np ux1xn albo ux380(p/n)), ekran dotykowy (<5" ale z bardzo duza rozdzialka i swietnej jakosci) i nie (jest cos co dziala jak mysz, jest pelna klawiatura), procek pentium M (wiec w raczej silny w porownaniu do roznych atomow, cpu palmtopow czy czytaczek dedykowanych), dysk ssd
klimecki_ napisał/a:eeee uzywam zwykle piorka, nie mialem nigdy dotykowca w wersji 'lustrzanej' i jest ok