Twój ulubiony majonez
Majonez Hell... diabelsko sztuczny
11% Complete
4 (11%)
Majonez Kętrzyński
11% Complete
4 (11%)
Majonez Kielecki
35% Complete
12 (35%)
Majonez Napoleoński "Mosso"
2% Complete
1 (2%)
Majonez Świdnicki
0% Complete
0 (0%)
Nie lubię majonezu (opcja bleee)
8% Complete
3 (8%)
Majonez "Winiary" Dekoracyjny
26% Complete
9 (26%)
Majonez "Pegaz" Delikatesowy Stołowy
2% Complete
1 (2%)
 

Sebastian  Dołączył: 19 Kwi 2006
Majonez Pomorski by Ocetix Grudziadz :-) TEN i TYKO TEN! :-)

[ Dodano: 2007-02-05, 09:25 ]
A wino tylko: "HERACLES - Classic Płońsk Aperitif"
 

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Popieram Sebastiana, że brak w zestawieniu Majonezu Pomorskiego, na który to oddaję głos poza ankietą :-B :-B :-B
 

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
a apropos majonezów: jeden ze znanych fotografów opowiadał kiedyś jak robił zdjęcia do reklamy budyni. Okazało się niestety, że budynie były maało fotogeniczne, nie dawały się ładnie układać itd. dlatego zamiast nich w trakcie zdjęć wykorzystano .... majonez. Zdjęcia zadowolonej rodzinki siedzącej przy .. majonezie na talerzach :lol:
 

scati  Dołączył: 19 Kwi 2006
A majonez Babuni to jaki to majonez??????
 

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
zorzyk napisał/a:
I hate majonez

Ja też nie jadam, ale z ocen rodzinki (nie wiem, może to lokalny patriotyzm) najlepszy jest świdnicki.

BTW. Chciałem kupić chrzan do sosu chrzanowego, ale wszystkie niezależnie od etykietki są z: mlekiem w proszku, olejem, zagęstnikiem (guma guar) nie mówiąc o regulatorach kwasowości i konserwantach.

Mam więc pytanie: Czy ktos zna chrzan tarty z ewent. dodatkiem tylko przeciwutleniacza?
Przed Wielkanocą to można jeszcze dostać korzeń, chociaż tarcie to trochę przyprawia o :cry: Ale sos z tym jest The Best. ;-)
 

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Cytat
Zdjęcia zadowolonej rodzinki siedzącej przy .. majonezie na talerzach

Norma. Pianę na piwie do reklam robi się z ubitych białek.
 

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Cytat
A majonez Babuni to jaki to majonez??????

Zależy od babuni ;-)
 

cypis  Dołączył: 18 Gru 2006
bEEf napisał/a:
Cytat
A majonez Babuni to jaki to majonez??????

Zależy od babuni ;-)


O fu!!! Jak to brzmi :-?
 

Istreed  Dołączył: 04 Lut 2007
Panowie jak majonez to tylko kielecki
A co do canona to specjalnie by mi go brak nie było ;-)
 

tomecki  Dołączył: 22 Kwi 2006
Widzę że mój faworyt kętrzyński zostaje mocno w tyle, muszę jakoś ten kielecki spróbować, ale co mam na Kielce uderzyć czy jak? Na terenach warmińskich powyższego nie napotkałem, przy najbliższym pobycie w superduperrhippershopie dokonam stosownego przeszukania półek sklepowych ;-)
 

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
tomecki napisał/a:
Widzę że mój faworyt kętrzyński
Może trudno go dostać. Chetnie bym go spróbował, ale w W-wie raczej o niego trudno.
 

grohu  Dołączył: 25 Wrz 2006
a ja tam lubie sobie pomieszać

w proporcjach 3:2:0,5-0,2 majonez(winiary"dekoracyjny"):ketchup(tortex-kiedys był lepszy):musztarda(czeska, taka grubo ziarnista-ostra)


i to wszystko do kanapek na sałate itp


pozdrawiam
 

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
argawen, może jadąc nad morze po drodze kupimy! Spoko, jest szansa :mrgreen:
 

Maciek  Dołączył: 20 Kwi 2006
grohu napisał/a:
ketchup(tortex-kiedys był lepszy)

Ketchup Tortex, o yeah, kwintesencja chemii w tej dziedzinie :-) Ale też czasem kupuję i ze smakiem jem jak mnie chwyci ochota. A jakie wspomnienia ze śniadań po nocnych wojażach w liceum budzi...
 

Slava  Dołączył: 25 Kwi 2006
emigrant napisał/a:
nie mówiąc o regulatorach kwasowości

Jeśli jest to kwasek cytrynowy to luzik -chrzan przez to nie ciemnieje.

[ Dodano: 2007-02-06, 12:52 ]
A w kwestii majonezów to zdecydowanie winiary -nie wiem za co tak lubiany jest kielecki, przecież jest stanowczo za kwaśny! :evil:
 
Andee  Dołączył: 19 Gru 2006
KIEEELEEECKI!
 

szpajchel  Dołączył: 20 Kwi 2006
emigrant napisał/a:
Czy ktos zna chrzan tarty z ewent. dodatkiem tylko przeciwutleniacza?

Chyba ten, sprawdze dzis w domu/sklepie:
http://willi.krakow.pl/pr...products_id=885
Ja innego nie kupuje.

[ Dodano: 2007-02-06, 20:36 ]
Kurcze, przestane go kupować. Ocet, kwas cytrynowy i Jeszcze Ecostam. Albo zmienili recepture, albo bylem malo czujny :evil: :evil: :evil:
Na domiar zlego sprawilem sobie kawalek jalowcowej. :evil: Swinia nawet jalowca nie widziala :evil: :-(
No, czas najwyzszy zamarynowac biala krzyzowa do pieczenia :-P
 

cypis  Dołączył: 18 Gru 2006
Ludzie!!! Czy nie ma na tym forum nikogo z Dolnego Śląska? Majonez Świdnicki to klasa sama w sobie. Produkowany był już za komuny. Jest typu łagodnego, jasnego o konsystencji nie za luźnej i nie za gęstej. Bez konserwantów. Nie jestem fanem majonezów, ale jeśli już miałbym coś wciągać to na pewno nie "kwasa" kieleckiego. Kielecki to taki plastikowy jpg z hybrydy. Świdnicki - porządny RAW... Tylko Świdnicki!!!
 

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
cypis napisał/a:
Bez konserwantów

Jaki ma termin przydatności do spożycia?
 

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
cypis napisał/a:
Produkowany był już za komuny.
IMHO nie najlepsza rekomendacja :-P czekolada też kiedyś była...

cypis napisał/a:
Jest typu łagodnego, jasnego o konsystencji nie za luźnej i nie za gęstej.
hehe, jak kiper, tzn. ten majner

cypis napisał/a:
jeśli już miałbym coś wciągać
oj, temat śliski jak majonez

cypis napisał/a:
Kielecki to taki plastikowy jpg z hybrydy.
dlaczego wszędzie musimy gadać o fotografii, czy to jest forum fotograficzne? (yyy chyba tak)

cypis napisał/a:
Świdnicki - porządny RAW
zależy jak się go wywoła-znam kilka metod:
1-metoda wywoływania "palcem"
2-metoda wywoływania "przeżarcie"
3-metoda wywoływania "przepicie"

:-P :-P :-P
P.S. Próbowałem być śmieszny, ale to chyba było żenujące... :-B

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach