Jacek S  Dołączył: 28.04.2008
Cytuj
berd napisał/a:
Z checia sie dowiem, ja zrobic takie binarne porownanie plikow - tak na przyszlosc.


Np. Windows Commanderem - porównaj pliki według zawartości. Czasem plik po skopiowaniu na niepewny nośnik może mieć ten sam rozmiar ale binarnie będzie się różnił kilkoma cyferkami. W pliku jpg czy mp3 byłaby to jakaś kropka lub trzask, ale w sofcie może uniemożliwić instalację.




berd napisał/a:
dzieci w afryce gloduja, a to przecierz tylko aparat ;)


Niejeden poświęciłby parę afrykańskich dzieci za swój aparat ;-)

 

berd  Dołączył: 08.01.2010
Cytuj
a charge will be made for repairs even if within the warranty period.

no sie przekonamy jak sie serwis ustosunkuje ;)... wszak zawsze mozna zakupic Mark II ;) z jasna L-ką i przecierac szlaki w serwisie canona.
 

opiszon  Dołączył: 29.01.2008
Cytuj
hmm, to już drugi przypadek zwisu podczas instalacji

zaiste ciekawe - dobrze że u mnie się udało bez kłopotów, bo bym się zapłakał przed urlopem :shock:
 

berd  Dołączył: 08.01.2010
Cytuj
o to ktos tez mial zwis przy wgrywaniu 1.10?, co do urlopow, to ja juz po dwoch, mam drugi aparat, ale nie o to chodzi jaka pewnosc, ze to sie nie powtorzy ponownie? no nie wazne jutro bede dzwonil i zobaczymy co z tego wyniknie.

oczywsice dam znac co i jak.
 
bladawiec  Dołączył: 01.04.2008
Cytuj
opiszon napisał/a:
hmm, to już drugi przypadek zwisu podczas instalacji
Jest i trzeci: http://forums.dpreview.co...essage=35913799
Jakaś plaga?!

 

Jacek S  Dołączył: 28.04.2008
Cytuj
bladawiec napisał/a:
Jest i trzeci

Może to ten drugi ;-)

bladawiec napisał/a:
(Jakaś plaga?!)


epidemia i zaraza
 
LDevil  Dołączył: 30.05.2007
Cytuj
Jacek S napisał/a:
Np. Windows Commanderem - porównaj pliki według zawartości. Czasem plik po skopiowaniu na niepewny nośnik może mieć ten sam rozmiar ale binarnie będzie się różnił kilkoma cyferkami. W pliku jpg czy mp3 byłaby to jakaś kropka lub trzask, ale w sofcie może uniemożliwić instalację.


Czy istniej możliwość, że podczas tej operacji sprawdzania dane mogą być czytane z buforów systemu używanych podczas procesu zapisu pliku na kartę?
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
Możliwe. Przypuszczam, że etap pierwszy to wczytanie pliku do bufora (ten etap idzie szybko i w sposób nierównomierny) a etap drugi to nadpisanie starego firmware nowym (ten etap idzie znacznie wolniej ale widać przyrosty o stałe wielkości).
 

berd  Dołączył: 08.01.2010
Cytuj
Tia, K7 oddane do serwisu - czekamy...

co do porownywania plikow zrodlowego z zapisanym na karcie, jest jedno ale, i tak robilmy to dla dobrego sampoczucia, jesli sie zle zassalo i zle rozpakowalo, takie sprawdzanie na niewiele sie zda, ale na przyszlosc o ile bede sie jeszcze bawil w samodzielne apdejty napewno bede tak sprawdzal.

ech ja to mam pecha, kasz beku jeszcze nie mam, zaliczylem pad body, przedtem majac MZ-5n, drugiego dnia posiadania urwalem symulator przyslony, czas zmienic marke ;) albo wrocic do Zorki 4 ;) z data bekiem od jakiegos kompaktu ;)
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
Ile wołają za taką reanimację?
 

berd  Dołączył: 08.01.2010
Cytuj
zostalo zgloszone jako gwarancja, mysle ze gratis, wyglada na to, ze narazie dokladam do tego sprzetu (czyt: brak cash backu).
 
LDevil  Dołączył: 30.05.2007
Cytuj
berd napisał/a:
jesli sie zle zassalo i zle rozpakowalo
Pomyślne rozpakowanie pliku daje nam całkiem dużą gwarancję jego integralności.
 

berd  Dołączył: 08.01.2010
Cytuj
jasne, duza lecz nie 100% jak zreszta wszytko w dzisiejszych czasach ;( widac u mnie byl bufor przytkany

no dobra nie ma co bic piany, czekam, a czas pokaze, zreszta co ma byc to bedzie ;)
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
Plik archiwum jest wykonywalny, gdyby się błędnie zassał to by się nie uruchomił i nie wypakował zawartości.
 

szczypiorrr  Dołączył: 10.08.2007
Cytuj
Na Pentaxforums też jest przypadek zwisu podczas wygrywania 1.10 http://www.pentaxforums.c...tml#post1122391

Trochę dużo tych przypadków.
 
luhso  Dołączył: 22.05.2008
Cytuj
Teraz nie wiem, czy aktualizować. Może jakieś szczegóły, jak seria aparatu, czy model/ typ karty?
 

berd  Dołączył: 08.01.2010
Cytuj
Aktualizuj, to bylo moje trzecie aktualizowanie K7 z 1.03, nie robilem tego pierwszy raz, nie podam Ci numeru bo juz body jest w serwisie - na zgloszeniu ktore posiadam jest S/N 345xxxxx

Model K7, karta jakis Extreme III 4 GB chyba HC

moze bagatelizuje sprawe padu, ale robilem "jak zawsze" format, full bateria out-back do body aby bylo zrobione to na golasa, a nie po godzinnej sesji, i dalej tez normalnie moze mialo znaczenie iz tym razem siedzialem przy stole przodem do drzwi, a nie tylem do balkonu jak to bylo podczas mych ostatnich apdejtow :mrgreen:

 
Krzychoo  Dołączył: 13.09.2006
Cytuj
Może te problemy są typowe przy upgradzie z wersji 1.01. U mnie z 1.02 poszło bez problemu. Jeżeli ma to znaczenie to odłączyłem grip przed aktualizacją. Mam ustawione pobieranie energii w pierwszej kolejności z baterii w gripie, a że nie była do końca naładowana to go odłączyłem.
 

jorge.martinez  Dołączył: 16.05.2007
Cytuj
Scaliłem w jeden wątek.
 

papcio  Dołączył: 20.04.2006
Cytuj
bred, a Ty z jakiej wersji robiłeś upgrade?

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach