Klod76  Dołączył: 06.06.2009
[K-7] k-7 problem z updatem firmware Cytuj
wyciagnałem baterie zeby przerwac proces updatu, teraz aparat jest totalnie zimny - kto moze mi podpowiedziec jak go uratowac ?
 

opiszon  Dołączył: 29.01.2008
Cytuj
Klod76 napisał/a:
wyciagnałem baterie zeby przerwac proces updatu
dlaczego w taki sposób :?: :shock:

Klod76 napisał/a:
teraz aparat jest totalnie zimny - kto moze mi podpowiedziec jak go uratowac ?

wysłać do serwisu na wgranie FW na nowo :?:

o ile w Nokii 5310 poradziłem sobie z wgraniem FW do zbrickowanego aparatu (po padzie zasilania podczas updateu), to w przypadku k-7 chyba tylko serwis pomoże :-/
 

Klod76  Dołączył: 06.06.2009
Cytuj
w taki sposob bo nie reagowal na zaden przycisk
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
Po jakim czasie?
 

Klod76  Dołączył: 06.06.2009
Cytuj
okolo 40 minut

caly czas wzkaznik postepu phase 1/2 byl na 0

[ Dodano: 2010-07-28, 19:54 ]
nie ma narzedzi ktore poprzez komputer pozwalaja przeprogramowac aparat ?
 

opiszon  Dołączył: 29.01.2008
Cytuj
niewątpliwie istnieją - pewnie w taki sposób serwis wgrywa FW do martwych aparatów ;-)
np do Nokii są serwisówki, ale to są aplikacje płatne
wątpię żeby do Pentaxa można było znaleźć taką aplikację w czeluściach sieci
 

Makler  Dołączył: 09.03.2009
Cytuj
Próbowałeś Mimo martwego aparatu wgrać FW od nowa? (proponuję na innej karcie) Wprawdzie bardzo w to wątpię ale może posiada jakiś system ratunkowy, który umożliwia tylko wgranie FW.
 

Klod76  Dołączył: 06.06.2009
Cytuj
jak już pisałem aparat nie daje znaku zycia - absolutnie żadnego, karte oczywiscei wlozylem i probowalem go wlączyć ;)
 

Makler  Dołączył: 09.03.2009
Cytuj
No to kicha ... tzn. serwis. Zadzwoń do nich i zapytaj co teraz i czy na gwarancji to zrobią? Jak powiedzą że odpłatnie to wyślij bez karty i napisz że po prostu padł. W końcu to nie Twoja wina a z serwisami różnie bywa, szkoda się kłucić.
 

Klod76  Dołączył: 06.06.2009
Cytuj
tu nie chodzi o kasę za na[rawe - zreszta zwis w trakcie upgradu jak dlanie podlega pod naprawe gwarancyjna - bardziej mnie zmartwilo ze Pan w serwisie Apollo nie slyszal o takim przypadku i nie wiedzial jak ani ile czasu zajmie naprawa.... jako ze za 2 tygodnie zlecenie - chyba kupie zastepczo kx- do reportazu sie przyda nawet lepiej niz k7
 

berd  Dołączył: 08.01.2010
Cytuj
Update trwa wieki, czy to normalne? - zauwazalnie dluzej niz poprzednie trwa trwa i dalej

UPDATING PHASE 1/2 i bialy pasek, zaczynam sie niepokoić

 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
U mnie całość trwała około 3 minuty.
 

berd  Dołączył: 08.01.2010
Cytuj
hmm u mnie juz nascie minut, czy moge wylaczyc aparat i przeprowadzic procedure od nowa, czy bezpowrotnie strace mozliwosc pracy aparatu (serwis) i przyszlosciowo apdejtow?
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
Po przerwaniu chyba już nie wstanie.
 

berd  Dołączył: 08.01.2010
Cytuj
ech no to klops, trwa to juz kwadrans


zdechl ;), sprawdze warunki gwarancji i jak szybko reperuje serwis,

dobrze, ze Apollo przenioslo sie 3 km ode mnie ;)
 

Jacek S  Dołączył: 28.04.2008
Cytuj
berd napisał/a:
zdechl ;)


Pewnie był jakiś błąd na karcie. Dobrze jest po skopiowaniu pliku na kartę porównać go binarnie z oryginałem.

Cytat
dobrze, ze Apollo przenioslo sie 3 km ode mnie ;)


lubię optymistów ;-)
 

berd  Dołączył: 08.01.2010
Cytuj
To az tak zle z tym serwisem?


Procedure przeprowadzilem jak dwie poprzednie czyli format karty, zgranie, "wysun karte" i dalej jak za kazdym razem ;) no jak ma sie pecha to sie ma na calego ;)
 

Jacek S  Dołączył: 28.04.2008
Cytuj
berd napisał/a:
To az tak zle z tym serwisem?


Raczej nie, ale podoba mi się Twoje podejście. Normalnie spodziewałbym się lamentu ;-)

berd napisał/a:
Procedure przeprowadzilem jak dwie poprzednie


Kiedyś tak sobie załatwiłem bios w kompie - jeszcze przez dyskietkę. Teraz sprawdzam.
 

berd  Dołączył: 08.01.2010
Cytuj
Daj spokoj :), 24 miechy gwarancji, skoro udostepniaja soft, jest to normalna procedura, znaczy pewnie sa przygotowani na indolencje niektorych userow ;)

dzieci w afryce gloduja, a to przecierz tylko aparat ;) to czym sie przejmowac szkoda zdrowia

choc zmartwilem sie troszke, ale bardziej perspektywa braku skrzynki przez jakis czas ;)


Z checia sie dowiem, ja zrobic takie binarne porownanie plikow - tak na przyszlosc.
 
mario1  Dołączył: 17.10.2008
Cytuj
Nie chcę Cię martwić berd - ale wydaje mi się że w pliku readme pisze że naprawa w takim przypadku jest odpłatna - ale może się mylę?? Trza by zobaczyć na info na końcu pliku readme

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach