Gaclaw  Dołączył: 30.07.2008
Pentax K-5 Cytuj
No i jest: Pentax K-5

i nowy kit: SMC Pentax DA 18-135 mm f/3.5-5.6 ED AL [IF] DC WR

Przynajmniej wg. Optycznych :)

Zaś TU już oficjalnie :)

 

Mathis  Dołączył: 26.03.2008
Cytuj
Czyli jednak nowy SDM :) Już się nie mogę doczekać testów, a jeszcze bardziej dotknięcia tego cuda, oby raty były niskie :)
 
MCsubi  Dołączył: 27.10.2009
Cytuj
Wg http://www.digitalkamera....mm_WR/6738.aspx

"Die Fokussierung erfolgt über einen Stangenantrieb über den Motor in der Kamera, wobei dank Quick-Shift-Fokussystem ein manuelles Nachjustieren über den Fokusring möglich ist."

czyli śrubokręt
 

Mathis  Dołączył: 26.03.2008
Cytuj
Wg optycznych, ma być to jakaś hybryda SDMa... Więc raczej nie śrubokręt...
 

szczypiorrr  Dołączył: 10.08.2007
Cytuj
dpreview.com napisał/a:
The new SAFOX IX+ AF system comes, like its predecessor, with 11 AF points (9 cross-type) but the sensors now cover a wider area.

Czyli też 11 punktów AF ale kryją szerszy kadr...
http://www.dpreview.com/p...taxk5/page3.asp
 
BartekKw  Dołączył: 12.12.2008
Cytuj
Grip jest ten sam co w K-7, czyli D-BG4
 

Benek  Dołączył: 18.09.2008
Cytuj
A może tak przenieść ten wątek do Korpusy cyfrowe?
 

szczypiorrr  Dołączył: 10.08.2007
Cytuj
 

Mathis  Dołączył: 26.03.2008
Cytuj
szczypiorrr, szczena opada ;]
 

argawen  Dołączył: 19.04.2006
Cytuj
Tylko, czy trafiony AF ?
 

jorge.martinez  Dołączył: 16.05.2007
Cytuj
Ustawili na MF i wszystko weszło :-)
 
BartekKw  Dołączył: 12.12.2008
Cytuj
szczypiorrr napisał/a:
AF wymiata:
http://www.youtube.com/watch?v=d4nv2QGktbw


Pytanie czy to Kwestia AF'u czy zwiększonej ilości klatek na sekunde w K-5 ;-)
 

argawen  Dołączył: 19.04.2006
Cytuj
To jest ten sam Safox, co w 645D. Na prezentacji 645D bardzo szybko ustawiał AF.
 

Sebastian  Dołączył: 19.04.2006
Cytuj
Taaaaa, to k-5 juz nie robi "pi" po ustawieniu ostrosci???
 

Mathis  Dołączył: 26.03.2008
Cytuj
Tylko i wyłącznie AFu, ani K-7 ani K-5 nie dobiły do maksymalnych prędkości klatek, wiec to tylko zasługa AFu :)
argawen, tak samo, ile trafiło w K-7? Zresztą, nie znam aparatu który idealnie zawsze trafi :) W szczególności przy AF.C :)
 
LDevil  Dołączył: 30.05.2007
Cytuj
szczypiorrr napisał/a:
AF wymiata:
http://www.youtube.com/watch?v=d4nv2QGktbw
Tylko dlaczego testowana na Sigmie, a nie na firmowym szkle?
 

Mathis  Dołączył: 26.03.2008
Cytuj
Wyślij im zapytanie, dlaczego :)
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
Być może na małym, lekkim szkle różnica nie byłaby tak widoczna.
 
teo  Dołączył: 15.03.2010
Cytuj
LDevil napisał/a:
Tylko dlaczego testowana na Sigmie, a nie na firmowym szkle?

Chyba nie ma to znaczenia, skoro oba z tym samym.

Wygląda na to, że teraz AF prześcignie nawet ślimaka w locie.
 
Yura  Dołączył: 03.04.2010
Cytuj
LDevil napisał/a:
Tylko dlaczego testowana na Sigmie, a nie na firmowym szkle?

Może by było za szybko i by się nie nagrało :lol:

BartekKw napisał/a:
Pytanie czy to Kwestia AF'u czy zwiększonej ilości klatek na sekunde w K-5

Masz do wyboru priorytety pracy AF w K-5
W filmiku masz priorytet ilości FPS i priorytet dokładności AF

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach