vivooo  Dołączył: 23.03.2007
Cytuj
plwk napisał/a:
vivooo napisał/a:
niestety one również czasem mają błędy jak zwykły dysk...

I dlatego warto je czasem sformatować


No dokładnie warto formatować, tyle że czasem trzeba coś zgrać z takiej karty a tu zonk.... scandisc czasem potrafi pomóc ale nie zawsze.... generalnie jeśli karta wykazuje częste błędy w zapisie to do śmieci albo do reklamacji się nadaje..... chyba najlepsze wyjście to zgrać fotki i karta do aparatu po czym format w menu...... :)
 

Yanoosh  Dołączył: 02.12.2007
Cytuj
vivooo napisał/a:
plwk napisał/a:
vivooo napisał/a:
niestety one również czasem mają błędy jak zwykły dysk...

I dlatego warto je czasem sformatować


No dokładnie warto formatować, tyle że czasem trzeba coś zgrać z takiej karty a tu zonk.... scandisc czasem potrafi pomóc ale nie zawsze.... generalnie jeśli karta wykazuje częste błędy w zapisie to do śmieci albo do reklamacji się nadaje..... chyba najlepsze wyjście to zgrać fotki i karta do aparatu po czym format w menu...... :)


Gdzieś miałem taki malutki (wielkościowo) programik do odzyskiwania uraconych zdjęć podesłany niegdyś przez znajomego więc jeśli ktoś by potrzebował to służę (na pw) lecz dopiero jak wrócę z pracy do domq :roll:
 
vivooo  Dołączył: 23.03.2007
Cytuj
Dzięki za chęci ale ja mam program od sandiska extreme III i dzięki Bogu jescze nie musiałem użyć a wcześniej scandisk pomagał... :)

ale :-B za chęć pomocy Ci się należy... :)
 
marcinbro  Dołączył: 07.10.2007
Cytuj
czy moze ktos dysponuje firmware 1.11 do samsunga gx-10 ???? BARDZO prosze o przeslanie mi go , albo podanie linka, z gory dzieki !!!
 

Hermes  Dołączył: 04.02.2008
Cytuj
piter1984 napisał/a:
wykasowuje, tylko swoje fotki a inne pliki zostawił,

Miałem podobny problem z kartą, ale doszedłem w czym tkwił problem. Mianowicie włożyłem nową karte do aparatu i zamiast ją sformatować, zacząłem focić. Już po zgaraniu część plików byłą niemożliwa do odczytu(wyświetlenia). Po formacie karty w aparacie wszystko jest OK.

[ Dodano: 2008-03-22, 14:35 ]
Przerzucanie fotek z karty na kartę via PC też może namieszać na karcie. Tak stracił kilkadziesiąt fotek kolega, któremu dogrywałem fotki z mojej karty. Po formacie jest OK, ale fotki poszły do...
 

valdi99  Dołączył: 08.06.2006
Cytuj
A nowo sprzedawane Kadyszki którąś wersję firmware mają?
 

piotr_luk  Dołączył: 14.04.2007
Cytuj
Najbardziej dziewiczą
 
dsk  Dołączył: 19.03.2008
Cytuj
Doprecyzuję tylko, że konkretnie 1.00. :)
 

valdi99  Dołączył: 08.06.2006
Cytuj
Dzięki za precyzję :)
 

espresso  Dołączył: 30.04.2007
Cytuj
vivooo napisał/a:
ja mam program od sandiska extreme III i dzięki Bogu
Sandisk III potrafi zastrajkować. Co prawda po półrocznym użytkowaniu tylko raz, w dodatku wszystko odzyskałem za pomocą programiku dołaczonego do karty, ale cóż, to tylko technika.... kiedyś przy bardzo ważnych fotach (ślub) błona została w kasecie... zauważyłem gdy na liczniku miałem ponad 37 fotek...
 
vivooo  Dołączył: 23.03.2007
  firmware 1.30 do 1.10 , 1.11 + PL Paczka Cytuj
Ponieważ ciągle ktoś pyta o firmware do K10D zwłaszcza jak wrocić z 1.30 do 1.10 pozwoliłem sobie wsadzić całą paczkę na Rapida w premium......

oto linki:

http://rapidshare.com/fil...3__Firmware.zip

http://rapidshare.com/fil...3__Firmware.zip

http://rapidshare.com/fil...3__Firmware.zip

http://rapidshare.com/fil...3__Firmware.zip

w sumie nie pamiętam czy to ta paczka która pozwalała na cofniecie firmware do 1.10, jak ktoś sprawdzi to niech da znać ja nie mam czasu na testy..... i tu uwaga w tej paczce jest firmware 1.10 tylko nie pamiętam czy to to zmodyfikowane juz poprawnie czy jeszcze nie.

Aha jak to nie ta paczka to firmware nie pozwoli zaktualizować (zrobić downgrade) do wcześniejszej wersji i nic się nie stanie.... no chyba ze ktoś będzie szukał guza i młotka użyje......

:-B
 

emigrant  Dołączył: 20.09.2006
Cytuj
espresso napisał/a:
błona została w kasecie... zauważyłem gdy na liczniku miałem ponad 37 fotek...
Nie Ty jeden.
Kiedyś czytałem o pewnym zawodowcu, który po zakończeniu sesji studyjnej, robionej przy użyciu aparatu i tylnej ścianki z magazynkiem na 200 klatek zauważył, że zapomniał włożyć filmu do magazynka. :mrgreen:
 

DorianGray  Dołączył: 21.03.2007
Re: firmware 1.30 do 1.10 , 1.11 + PL Paczka Cytuj
vivooo napisał/a:
Ponieważ ciągle ktoś pyta o firmware do K10D zwłaszcza jak wrocić z 1.30 do 1.10 pozwoliłem sobie wsadzić całą paczkę na Rapida w premium......

oto linki:

http://rapidshare.com/fil...3__Firmware.zip

http://rapidshare.com/fil...3__Firmware.zip

http://rapidshare.com/fil...3__Firmware.zip

http://rapidshare.com/fil...3__Firmware.zip

w sumie nie pamiętam czy to ta paczka która pozwalała na cofniecie firmware do 1.10, jak ktoś sprawdzi to niech da znać ja nie mam czasu na testy..... i tu uwaga w tej paczce jest firmware 1.10 tylko nie pamiętam czy to to zmodyfikowane juz poprawnie czy jeszcze nie.

Aha jak to nie ta paczka to firmware nie pozwoli zaktualizować (zrobić downgrade) do wcześniejszej wersji i nic się nie stanie.... no chyba ze ktoś będzie szukał guza i młotka użyje......

:-B


A czemu aż tyle plików?
 
vivooo  Dołączył: 23.03.2007
Cytuj
czy to retoryczne pytanie???

jak skasują jeden plik albo dwa to jest jeszcze nadzieja że będą dwa linki działać.....

do pobrania tylko jeden plik z dowolnego linku(a) ?? :)
 

flying  Dołączył: 13.08.2007
Cytuj
Czy byłby ktoś tak miły ,posiadajacy soft 1.10 i pomógł ,użyczyłby wrzucając bądź podsyłając mi tą wersję właśnie?
Niestety z linków w tym wątku klapa ,nic nie bangla u mnie.
 

argawen  Dołączył: 19.04.2006
Cytuj
flying, daj na PW maila.

[ Dodano: 2008-05-08, 21:40 ]
flying napisał/a:
bądź podsyłając mi tą wersję właśnie?
Znaczy się, chcesz wersję oficjalną 1.10 ?
 

flying  Dołączył: 13.08.2007
Cytuj
Poszło,dzięki!
 

Kalmar  Dołączył: 01.12.2007
Cytuj
Pozwolę sobie przypomnieć wszystkim użytkownikom K10D, którzy szukają starszych wersji firmware o istnieniu strony <www.pentax.co.uk>
na której to stronie są nadal dostępne wszystkie oficjalne wersje firmware do tejże lustrzanki.

K100D -> są tutaj lub ogólnie dla wszystkich modeli <lustrzanek> (należy następnie wybrać na dole link Details a później przejść do działu Downloads)

 

Meggido  Dołączył: 05.03.2007
Cytuj
Zrobił ktoś upgrade do 1.3? Są jakieś problemy?
 

Gwiazdor  Dołączył: 05.03.2007
Cytuj
Meggido napisał/a:
Zrobił ktoś upgrade do 1.3? Są jakieś problemy?
Ke? :shock: Żadnych problemów nie ma, jedyne powody, dla którego pewne osoby pozostały przy 1.10 to możliwość łatwego wejścia do menu serwisowego oraz praca z DA* poprzez silnik w body.

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach