Yanoosh  Dołączył: 02.12.2007
Cytuj
Fafniak napisał/a:
Yanoosh, - poczytaj troche forum - albo chociaz ten watek...


No sorry, ale w tym wątku na temat firmware (chwilowo OT) możnaby się dowiedzieć np. o panelach podłogowych, ja bynajmniej nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie...
Czyżbym żył jeszcze wczorajszym wieczorem ? :roll:
 

piter1984  Dołączył: 11.12.2007
Cytuj
ja zawsze wgrywam to co najnowsze :)
 

Yanoosh  Dołączył: 02.12.2007
Cytuj
piter1984 napisał/a:
ja zawsze wgrywam to co najnowsze :)


I dlatego chcesz wrócić do tego co starsze... ;-)
 

piter1984  Dołączył: 11.12.2007
Cytuj
a no jakoś tak bywa, ale chyba nie będę się z tym bawić, bo czy robię normalnie czy do góry nogami i tak wychodzi taka sama ostrość, więc to chyba rozmiar pkt AF ma znaczenie. Pozatym i tak chyba pojedzie do serwisu ze względu na zacinające się sprzęgło pierścienia ostrości i zjadanie zdjęć z karty :-(
Nowiutki aparat żeby musiał jechać do serwisu, porażka.
 

Fafniak  Dołączył: 19.04.2006
Cytuj
piter1984, - sorki ale zacinajace sie sprzeglo pierscienia ostrosci to wina raczej szkla......
co do zjadania zdjec z karty... probowales na innej karcie - niektore firmy szie "nie lubia"

piter1984 napisał/a:
Nowiutki aparat żeby musiał jechać do serwisu, porażka
- wiesz to tylko elektronika...dobrze ze od tego zdrowie nie zalezy...
 

piter1984  Dołączył: 11.12.2007
Cytuj
a szkło jest produkcji... pentaxa. karta no może faktycznie się nie lubi chociaż dziwnie trochę.
 

argawen  Dołączył: 19.04.2006
Cytuj
piter1984 napisał/a:
karta no może faktycznie się nie lubi chociaż dziwnie trochę
Dlaczego ? Czasami zdarza się.
 

Fafniak  Dołączył: 19.04.2006
Cytuj
piter1984 napisał/a:
a szkło jest produkcji... pentaxa
- ale to nie jest aparat.... 8-) tylko obiektyw
wez inna karte i zobacz czy bedzie dzialo sie to samo... jak nie to karta do kosza i kup inna
 

piter1984  Dołączył: 11.12.2007
Cytuj
bo trochę dziwnie wykasowuje, tylko swoje fotki a inne pliki zostawił, albo wykasował ale jakieś inne robione tydzień wcześniej wgrał niewiadomo skąd.

[ Dodano: 2008-01-02, 21:42 ]
Fafniak napisał/a:
wez inna karte i zobacz czy bedzie dzialo sie to samo... jak nie to karta do kosza i kup inna

problem w tym że mam jeszcze tylko 128 MB oprócz tej :-( miałem zamiar kupić jakąś 4 może 8GB ale w takim wypadku jak poleci do serwisu to szkoda żeby leżała.
 

argawen  Dołączył: 19.04.2006
Cytuj
piter1984 napisał/a:
bo trochę dziwnie wykasowuje, tylko swoje fotki a inne pliki zostawił, albo wykasował ale jakieś inne robione tydzień wcześniej wgrał niewiadomo skąd.
Daj po prostu ,po przegraniu plików, format w aparacie.
 

piter1984  Dołączył: 11.12.2007
Cytuj
argawen napisał/a:
Daj po prostu ,po przegraniu plików, format w aparacie.

za pierwszym razem taka była, za 2gim potrzebowałam ją także w "MIO" (mapy do nawigacji)
 

argawen  Dołączył: 19.04.2006
Cytuj
piter1984 napisał/a:
za 2gim potrzebowałam ją także w "MIO" (mapy do nawigacji)
To najwyraźniej MIO coś ci namieszał w karcie.
 

piter1984  Dołączył: 11.12.2007
Cytuj
mio raczej nie, bo pentax nic nie mówił że trzeba sformatować, założył sobie tylko katalog i żyli w symbiozie :P
 

Fafniak  Dołączył: 19.04.2006
Cytuj
piter1984, - wiessz nie rozumiem..... uzywasz karte w aparacie i MIO i dziwisz sie ze cos sie kaszani?
Wez format w aparacie i uzywaj jej w aparacie ! A do MIO kup inna karte.
Aparat nie wgra ci jakis plikow niewidomo skad....
 

piter1984  Dołączył: 11.12.2007
Cytuj
słuchaj no nie dokońca tak jest, bo za pierwszym razem karta była sformatowana pod pentaxem i tylko w nim używana i to wtedy pojawiła się ta fotka z "nikąd". Wiesz dopuszczam możliwość że to wina karty, co nie zmienia faktu że to trochę dziwna sprawa.
 

argawen  Dołączył: 19.04.2006
Cytuj
piter1984 napisał/a:
Wiesz dopuszczam możliwość że to wina karty, co nie zmienia faktu że to trochę dziwna sprawa.
Nie raz tak bywało, że karta była wadliwa. Akurat mnie się to nie zdarzyło. Może z tego powodu, ze używam kart dobrych firm. Ale już było parę postów związanych z wadliwymi kartami.
 

Fafniak  Dołączył: 19.04.2006
Cytuj
piter1984 napisał/a:
wtedy pojawiła się ta fotka z "nikąd"
- fajna jakas ? :-P :mrgreen:
 

Yanoosh  Dołączył: 02.12.2007
Cytuj
Fafniak napisał/a:
piter1984, - wiessz nie rozumiem..... uzywasz karte w aparacie i MIO i dziwisz sie ze cos sie kaszani?


To chyba nie do końca racja...
Ja, zanim kupiłem sobie pendrive'a, używałem karty xD do S5500 jako przenośny dysk (miałem w pracy czytnik i w domu też). Aparat założył sobie swój katalog do którego pchał fotki i nie przeszkadzały mu żadne inne dane.
Jest jeszcze taka możliwość, że dostał się piter1984 na kartę jakiś virusik :-/
 
vivooo  Dołączył: 23.03.2007
Cytuj
A usuwasz bezpiecznie "sprzęt w kompie"??? zrób sobie scan disc karty i zobacz czy nie ma błędów zapisu ja się kiedyś przekonałem ze marne karty warto skanować na błędy, niestety one również czasem mają błędy jak zwykły dysk... :(
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
vivooo napisał/a:
niestety one również czasem mają błędy jak zwykły dysk...

I dlatego warto je czasem sformatować

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach