Fenol  Dołączył: 31.08.2010
Cytuj
powalos, och jak dobrze, że to nie jest prawda! Ulżyło mi!
 

Penteusz  Dołączył: 28.03.2012
Cytuj
Spokojnie, wyrobiłem się ze zdjęciem przed czasem :-P

No i tak: podłączyłem drugą lampę na stopkę, tkwiącą bezpośrednio na aparacie. Bez HSS.
Ta pierwsza przez kabelek - jeszcze nie rozłączyłem po pierwszym zdjęciu(HSS).
Obydwie błysnęły (dowód na szybie).
Niestety, w trakcie wyzwalania migawki czas automatycznie przełączył się na czas synchronizacji, czyli z ustawionego 1/320 zrobiło się 1/180.
Wniosek: nie zadziała jak to opisałeś, choć błyśnie.
Zdjęcie:


PS. Na pewno nie pójdę spać przed 22.30!
 

Fenol  Dołączył: 31.08.2010
Cytuj
Penteusz napisał/a:
Niestety, w trakcie wyzwalania migawki czas automatycznie przełączył się na czas synchronizacji, czyli z ustawionego 1/320 zrobiło się 1/180.


Szczwane bestyje z tych Japończyków. Dzięki za sprawdzenie, czyli tak łatwo się nie oszuka systemu.
 

Penteusz  Dołączył: 28.03.2012
Cytuj
Można poszukać, czy czego innego nie da się oszukać :roll:
 

skaarj  Dołączył: 18.03.2016
Cytuj
Penteusz czy mógłbyś sprawdzić z jedną lampą w HSS, a drugą slave na fotoceli na pierwszy błysk? To teoretycznie powinno zadziałać.

pz
 

Penteusz  Dołączył: 28.03.2012
Cytuj
skaarj, jutro sprawdzę.

[ Dodano: 2018-04-03, 23:20 ]
skaarj napisał/a:
To teoretycznie powinno zadziałać.


Teoretycznie to powinno wyzwolić błysk w lampie slave, ale tam ten błysk będzie "normalny"

Ale mimo wszystko to przetestuję.
 

Penteusz  Dołączył: 28.03.2012
Cytuj
Obie zadziałały.Czas na lampie Master 1/400s.
Dowód:
 

skaarj  Dołączył: 18.03.2016
Cytuj
Super, dzięki za test. Chyba trzeba jednak jedną Shanny kupić :)

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach