dybon napisał/a:kiszone parówki, 7 dni po otwarciu nadają się do konsumpcji.
MZ-50, K-50, DSC-W35.
fotki
piekanik, patelnia grilowa?szpajchel napisał/a:grillowaną cukinią i bakłażanem,
rysiekll napisał/a:piekanik, patelnia grilowa?
K10D | MZ-5n | MZ-M
KasiaMagda napisał/a:rysiekll, jak smakuje ten chiński makaron, czy jest podobny w smaku do makaronu np. typu spaghetti, bo jakoś nie mam przekonania do dań chińskich, a widzę, że ludzie wcinają ;) Czy to ma jakiś smak..?
Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?
Nie wszystko co się liczy jest policzalne i nie wszystko co policzalne się liczy.
rysiekll napisał/a:Szybkie a'la chińskie; makaron wonton, patelnia a'la wok, kawałki kurczaka na gorącym oleju 3 minuty, do tego drobno podzielony brokuł 3 minuty, papryka w paski i zielona fasolka szparagowa mrożona 3 minuty, 1/3 szklanki jasnego sosu sojowego z 3-4 łyżeczkami cukru - 3-6 minut w zależności jaki ma być brokuł ... zawartość patelni na makaron i jest taki mało niedzielny, ale szybki obiad
Pamiętaj, żeby wszystko mieć gotowe zanim wrzucisz kurczaka na patelnię. Nie jestem kucharzem, a choć lubię pichcić, to moja wiedza jest ograniczona, ale! Tu ma być stir and fry ... czyli wrzucasz na naprawdę gorący tłuszcz (tutaj roślinny) i mieszasz, dorzucasz i mieszasz, cały czas na mocnym ogniu.Mamikur napisał/a:Dzięki za przepis. Zrobię we środę.
Dokładnie ten, ale kłóciłbym się ze stwierdzeniem, że smakuje jak naszApas napisał/a:Ten z mąki pszenicznej smakuje całkiem jak 'nasz'
Kiedyś w restauracji orientalnej w Wawie miałem okazję takowy spożywać. Nie powiem żeby mi jakoś specjalnie do gustu przypadł, smakował jak rosół zalany maggi ... Ale też może nie robili jak należy ...Kerebron napisał/a:Jest jeszcze "szklany" albo "celofanowy" makaron
Apas napisał/a:pierożków z przeróżnymi nadzieniami i większość z nich to niebo w gębie
rysiekll napisał/a:Kiedyś w restauracji orientalnej w Wawie miałem okazję takowy spożywać. Nie powiem żeby mi jakoś specjalnie do gustu przypadł, smakował jak rosół zalany maggi ... Ale też może nie robili jak należy ...Kerebron napisał/a:Jest jeszcze "szklany" albo "celofanowy" makaron
KasiaMagda napisał/a:Apas, dla mnie kuchnia azjatycka, to jeszcze nieodkryty ląd. Ten makaron ryżowy mnie zainteresował, a pierożki chińskie zaintrygowały. Nie wiem dlaczego ale potrawy chińskie kojarzą mi się jedynie ze słodko-kwaśnym smakiem, za którym nie przepadam ale, to pewno z niewiedzy. Jadłam jedynie sajgonki i nawet mi smakowały. W najbliższym czasie spróbuję ten makaron u Chińczyków w Supersamie i powiem czy dobry ;)
Pierożki chińskie widziałam w biedronce czy ktoś je kosztował czy faktycznie chińskie ?
Apas napisał/a:pierożków z przeróżnymi nadzieniami i większość z nich to niebo w gębie
Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że są pyszniejsze pierogi od pierogów ruskich ale jak tylko będę miała okazję, to spróbuję
Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?
Miłego dnia
Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme created by opiszon, powered with Bootstrap and VanillaJS.
Strona używa plików cookie. Jeśli nie zgadzasz się na to, zablokuj możliwość korzystania z cookie w swojej przeglądarce.
my.pentax.org.pl