plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
Trafiłem gdzieś kiedyś na opis, która wersja LR działa pod którą wersją wine i dlaczego.
 
spirit  Dołączył: 21.07.2007
Cytuj
Żadna w miarę świeża wersja LR nie działa pod wine. Żeby to zagrało ze sobą, trzeba skompilować wine (w 32-bitowym chroocie/kontenerze/wirtualce) aplikując uprzednio kilka poprawek do źródeł.
 

gezeb  Dołączył: 26.05.2007
Cytuj
Próbował ktoś wsadowego usuwania plam w DT ? Próbuję i próbuje i nijak nie mogę tego zrobić , na jednym obrazku zapisany styl działa a na większej ilości tak jakby pomijał usuwanie .
 
pe72  Dołączył: 13.10.2010
Cytuj
Jeśli ktoś jeszcze nie zauważył, to w repozytoriach pojawiła się wersja 1.6.4
 

Przemas  Dołączył: 11.12.2006
Cytuj
pe72, ja to już mam nawet darktable 1.6.4+9~gdfb27d2 ;)
 
pe72  Dołączył: 13.10.2010
Cytuj
Przemas, no tak, ale "oficjalna" wersja stabilna to 1.6.4, a Ty korzystasz z wersji "kombinowanej" :mrgreen:
A tak przy okazji czy w Twojej wersji jest już dodany moduł "Color Reconstruction"?
 

Przemas  Dołączył: 11.12.2006
Cytuj
pe72, ;) dokładnie - póki co działa stabilnie - i w sumie zawsze jechałem na "unstable".
Tego modułu jeszcze nie ma - sam czekam. Liczę że go włączą gdzieś przy 1.6.5 albo przy 1.7 razem z modułem drukowania - bo takowy ma być :)
 
pe72  Dołączył: 13.10.2010
Cytuj
A tymczasem DT osiągneło numerek 1.6.8

[ Dodano: 2016-01-12, 19:32 ]
Przybyła wersja 2.0.1. Niestety dla mnie wersja 32 bitowa (tylko taka u mnie wchodzi w rachubę) wykłada się od razu przy otwieraniu katalogu z rawami. Przy katalogu z jpg, png itp problemu nie ma.
Musiałem pokornie powrócić na wersję 1.6.9.
Czy komuś z użyszkodników działa 32-bitowa wersja Darktable 2?
 
pe72  Dołączył: 13.10.2010
Cytuj
Przybyła wersja 2.0.1. Niestety dla mnie wersja 32 bitowa (tylko taka u mnie wchodzi w rachubę) wykłada się od razu przy otwieraniu katalogu z rawami. Przy katalogu z jpg, png itp problemu nie ma.
Musiałem pokornie powrócić na wersję 1.6.9.
Czy komuś z użyszkodników działa 32-bitowa wersja Darktable 2?
 

gezeb  Dołączył: 26.05.2007
Cytuj
2.0.7 na pokładzie i od razu włączona obsługa k-70, szkoda że K-1 dalej kuleje a szczególnie WB.

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach