macKon  Dołączył: 04.10.2013
Cytuj
Czy któryś z was testował tą kartę łącząc z androidem , czy tylko na iPodach ?

Albo coś robię źle , ale instrukcja użycia dość prosta jest , ale mam problemy na 2ch różnych tabletach Samsunga.
Odpalając to jak zaleca producent na Chrome odświeżanie Live View na poziomie 1 fps czyli żadne , dostęp do funkcji sterowania jest , ale ponownie działa z potężnym opóźnieniem .
O dziwo uruchamiając w IE sterowanie działą płynnie , podglądu w ogóle brak - nie ma co narzekać - w końcu IE nie jest na liście obsługiwanych przeglądarek .
W ogóle podejrzewałbym wadliwy egzemplarz gdyby nie to że udało się to uruchomić na kompie pod Chrome i Live View chodzi płynnie .
 
adamszmu  Dołączył: 17.02.2008
Cytuj
macKon, mam dokładnie tak samo na androidzie działa to nieciekawie, na laptopie dużo lepiej.
 

macKon  Dołączył: 04.10.2013
Cytuj
no to sucks ...
Myślałem że to tylko moja taka ułomna, pobawiłem się tym w wielu kombinacjach tabletów-telefonów i niestety z andkiem się to słabo dogaduje , płynność słaba , zacinanie i te de.


Zamiast wbudowanego wifika mamy zatem "lepszą" kartę dedykowaną , która w moim odczuciu ma soft napisany na kolanie przez zabieganego programistę , któremu przez telefon wytłumaczono co pisze i jak to ma działać ... I że ma tylko 2 dni na napisanie .

Więc działa , jak działa , funkcjonalność ma ... a szkoda gadać jak na szpeja za 4ry stówki dodatkowo wydane do topowej puszki .
 

lamina  Dołączył: 15.12.2008
Cytuj
proponuje jeszcze sprawdzic przeglądarkę Safarii (applowska) pod androida, na iphone i ipad dziala to nawet fajnie, jest zwloka w obrazie okolo 1-2s ale dziala dosc plynnie, moze na przegladarce appla bedzie lepiej.
 
szatek0000  Dołączył: 23.12.2008
Cytuj
prosze mi wyjasnic jak bezprzewodowo moge przeslac raw do komputera
 

espresso  Dołączył: 30.04.2007
Cytuj
http://www.optyczne.pl/71...6_GB_O-FC1.html aktualizacja Flucard (dla użytkowników 645Z)
 
szatek0000  Dołączył: 23.12.2008
Cytuj
espresso napisał/a:
http://www.optyczne.pl/7135-news-Aktualizacja_firmware_dla_karty_Flucard_16_GB_O-FC1.html aktualizacja Flucard (dla użytkowników 645Z)


czy to pomoze dla raw ? - pisza ze aktualizacja nie ma wplywu dla k-3
 

x4rd  Dołączył: 07.03.2012
Cytuj
szatek0000 napisał/a:
czy to pomoze dla raw ? - pisza ze aktualizacja nie ma wplywu dla k-3


Stoję na stanowisku, że nigdy nie zaszkodzi mieć najnowszego softu.
 

espresso  Dołączył: 30.04.2007
Cytuj
 

philip100  Dołączył: 30.10.2010
Cytuj
Tak się zastanawiam... Czy da się operować ostrością na zasadzie "X mm do przodu / X mm do tyłu", z ustalonymi (konfigurowalnymi lub z góry zdefiniowanymi) skokami?
Pytam, ponieważ jest to niewątpliwie jedna z głównych zalet systemu zdalnego sterowania (np. do stackingu, czy szybkiego i precyzyjnego dostrojenia ostrości), a nie znalazłem nic co wskazywałoby na taką możliwość (nie widzę dedykowanych przycisków "+/-" korekty AF).
 
maciek.nn  Dołączył: 26.08.2014
Cytuj
Koledzy, wie ktoś gdzie w Polsce można kupić FluCard ?? ;-)
 

macKon  Dołączył: 04.10.2013
Cytuj
http://www.ricoh-imaging....tal/ofc1_s.html

Update V00.01.00.02

Dodaje :

Obsługę KS-01
poprawia stabilność pracy ...
 

fanmario  Dołączył: 22.10.2007
  Cytuj
[quote="maciek.nn"]Koledzy, wie ktoś gdzie w Polsce można kupić FluCard ?? ;-)[/quote]
U mnie nowa.

W końcu doszukałem się tematu.
Założyłem drugi temat i nikt go nie wywalił
 

macKon  Dołączył: 04.10.2013
Cytuj
ehhh ;/

Napalił się człowiek i problem , :-/

Nie do końca zadowalająca mnie karta FLU postanowiła przetestować moją odporność psychiczną i postanowiła uraczyć mnie komunikatem : Błąd karty w aparacie - po wyczerpaniu miejsca na karcie w 1 slocie , przełączenie na Flu w 2-gim skutkuje takimże ...

Karta jest widoczna w czytniku laptopa , nadmienię że tylko raz wystąpił problem z błędem pliku zapisanego na niej ...

Pytanko do mądrych - czy formatować ?- a jeżeli tak to jak się to ma do softu na karcie
 

espresso  Dołączył: 30.04.2007
Cytuj
Możesz śmiało formatować.
 

BogdanMS  Dołączył: 29.04.2013
Katra Pentax Flucard O-FC1 Cytuj
Witam.
Długo mnie tu nie było, ale od czasu do czasu wchodzę na stronkę i czytam.
Teraz dopadł mnie problem i nie mogę sobie sam poradzić. Niedawno kupiłem kartę Flucard O-FC1 i nie potrafię się z nią dogadać. Obecnie mam K-3. Aparat ustawiłem zgodnie z instrukcją. Próbowałem połączyć się przez wifi z kartą z laptopa i udało mi się to połączenie, ale nie do końca. Za pomocą oprogramowania ściągniętego na laptopa widzę tylko zdjęcia w formacie jpg. RAW-y są niewidoczne. Nic innego nie udaje mi się zrobić z tą katrą poza podglądem jpg. Mam smartfona Sony Z-3. Zakupiłem program zalecany przez Pentaxa do obsługi flucard. Zainstalowałem i od miesiąca nie mogę sobie poradzić z uruchomieniem programu pod androida. Przy próbie połączenia się za pomocą wifi z kartą pokazuje błąd karty. Smartfon widzi wifi karty ale nie łączy się z nią. Nie mam żadnego podglądu na monitorze smartfona.
Jak kupiłem kartę, to się cieszyłem, że będę mógł robić zdjęcia makro z podglądem na smartfonie i nie będę musiał leżeć już więcej w błocie. Okazuje się, że chyba się zawiodłem.
 
WaldekW  Dołączył: 28.10.2007
Cytuj
A skąd wziąć podstawowe oprogramowanie FluCard O-FC1? Na stronie Ricoh nie mogę znaleźć.
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
 

bierute  Dołączył: 26.11.2014
Cytuj
czy karta umozliwia funkcje time lapse?
 

BogdanMS  Dołączył: 29.04.2013
Cytuj
Mam tą kartę drugi rok i nie jestem w stanie niczego uruchomić. Wyniki prób są negatywne bo albo mój smartfon nie współdziała, laptop też nie chce współpracować, a na tablecie samsunga coś tam niby działa, ale w końcu udało mi się tylko obejrzeć zdjęcia na karcie, która była w aparacie. Rozmawiałem z serwisantem i stwierdził, że to działa bez zarzutu na urządzeniach Apple. Smartfony Sony (nawet z najwyższej półki) są olewane, laptopy też... :-(

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach