x4rd  Dołączył: 07.03.2012
Cytuj
Snejku mam to samo w K-3. Robię po prostu na priorytecie przysłony bracketing i jest ok :)
 

bakulik  Dołączył: 20.04.2013
Cytuj
powalos, w trybie M nie można ustawić Auto ISO.

Snejku, a co masz przypisane do zielonego przycisku w trybie M? Wejdź w programowanie przycisków i sprawdź, ale podejrzewam, że jest to PLine (po naciśnięciu przycisku aparat dobiera oba parametry). Ustaw AvShift, wtedy będzie dobierał tylko przysłonę do ustawionego czasu migawki lub TvShift, wtedy dobierze prędkość migawki do ustawionej przysłony. Ciebie jak mniemam interesuje ta druga opcja.
 

powalos  Dołączył: 20.04.2006
Cytuj
bakulik napisał/a:
powalos, w trybie M nie można ustawić Auto ISO.

fakt :oops: Pzdr.
 

Snejku  Dołączył: 03.08.2016
Cytuj
bakulik napisał/a:

Snejku, a co masz przypisane do zielonego przycisku w trybie M? Wejdź w programowanie przycisków i sprawdź (...) TvShift, wtedy dobierze prędkość migawki do ustawionej przysłony.

Właśnie o to mi chodziło! Dziękuję bardzo :-> .
 

automaciek  Dołączył: 10.11.2010
Cytuj
Panowie, mam nie aktywne wszystko co zwiazane z ustawieniem HDR, oczywiście zapomnijmy o A-HDR na pokrętle trybów. Od czego jest to zalezne?
Edyta: już wiem JPG.
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
HDR jest dostępny w trybie JPG, str. 80 instrukcji. W niektórych trybach niedostępny - tabelka na str. 117 instrukcji.
 

sasic  Dołączył: 30.07.2009
Cytuj
Szanowni, po dwóch latach od zakupu chciałem popstrykać KS2 i okazuje się, ze mój egzemplarz, zapisując na karcie zdjęcia, nakłada je na siebie - 3 zdjęcia wykonane dość szybko jedno po drugim powoduje zapis jako 1 pliku, zdjęcia wykonane z przerwą kilku sekundową zapisuje normalnie- czy taki problem jest znany? :roll:
 

marfalc  Dołączył: 08.01.2010
Cytuj
Nie masz przypadkiem włączonego hdr-u ?
 

sasic  Dołączył: 30.07.2009
Cytuj
Nie, problem jest inny:
kadruję (pstrykam foty dzieciakowi- 2 lata więc ruchliwy jak pchła) łapię ostrość, pstryk! przekadrowuję, mam ostrość, pstryk! znów inny kadr, ostrość, pstryk! odciągam aparat od oka, zerkam na podgląd- mam 1 plik z 3 kadrami(!)
Na razie przywróciłem ustawienia fabryczne, sformatowałem kartę i jest OK, zobaczymy jak długo.

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach