grober  Dołączył: 16.07.2010
Cytuj
MAX581 napisał/a:
Gdzieś czytałem jaki program należy ściągnąc na smartfona żeby sterować lustrzanką przez WIFI . Ktoś juz to pratykował na K-1 ?

Image Sync - działa!

Szkoda, że nie można przesuwać podglądu zdjęcia w powiększeniu po skosie jak to miało miejsce w K-3 :-(
Pola ostrości można wybierać po skosie...
 

olejx  Dołączył: 25.09.2013
Cytuj
grober napisał/a:

Image Sync - działa!


Na dwóch różnych modelach telefonu htc one 9 program się nie odpala jest tylko niebieski ekran powitalny z logiem i nic się nie dzieje.

Ktoś ma jakiś pomysł co jest nie tak?
 

wiktor33  Dołączył: 19.04.2006
Cytuj
 

slavone  Dołączył: 11.02.2009
Cytuj
Image sync podobno wymaga androida 6.0 lub wyżej. Z moich doświadczeń wynika, iż na Xperi Z5 działał ale bardzo topornie aż do najnowszej aktualizacji systemu 6.0.1 i teraz jest super szybko sprawnie bez zwieszania czy przestojów. Testowałem apkę na tabletach z androidem 4.4 i 5 nie działa... Za to prawie działa też na PC po zainstalowaniu androida na PC prawie bo mam za starą kartę WiFi jak przyjdzie kompatybilna karta z aparatem to zweryfikuje temat do końca.
 

grober  Dołączył: 16.07.2010
Cytuj
slavone napisał/a:
Image sync podobno wymaga androida 6.0 lub wyżej. (...)

U mnie na tanim smartfonie z androidem 5.1 działa.
Tak przy okazji jaką kartę polecacie do K-1?
Obecnie zajmuje jeden slot Kingston 32GB SDHC I U3 90R/80W
 

Zdano  Dołączył: 23.10.2006
Cytuj
slavone napisał/a:
Image sync podobno wymaga androida 6.0 lub wyżej

Działa również na wersji 4.4
 

pszczołowaty  Dołączył: 07.12.2009
Cytuj
dobrze byłoby zaktualizować apkę i FW w aparacie ( dotyczy to nie tylko k-1)
 

slavone  Dołączył: 11.02.2009
Cytuj
Zdano napisał/a:

Działa również na wersji 4.4


grober napisał/a:

U mnie na tanim smartfonie z androidem 5.1 działa.


Działa to gratuluję u mnie wiesza się na łączeniu z aparatem na wszystkim poniżej 6.0.
 

gezeb  Dołączył: 26.05.2007
Cytuj
Na moim Sony Xperia S z 4.4 działał a na LG G4 z 6.0 nie działał dopiero po aktualizacji Image Sync gdzieś w lipcu czy sierpniu zadziałał. Jak nie działa na starszych ROMach to może wczesniejsze wersje ruszą http://www.apkmonk.com/ap...ging.imagesync/
 

iwasherebefore  Dołączył: 30.10.2016
Cytuj
grober napisał/a:
slavone napisał/a:
Image sync podobno wymaga androida 6.0 lub wyżej. (...)

U mnie na tanim smartfonie z androidem 5.1 działa.
Tak przy okazji jaką kartę polecacie do K-1?
Obecnie zajmuje jeden slot Kingston 32GB SDHC I U3 90R/80W


Ja (nie w K-1) używam Lexar 633x U1. Dla mnie jest to lepsza karta niż Kingston czy Sandisk, które używałem.
Jak chcesz szybszą sprawdz Lexar 1000x U2. ;-)
 
MAX581  Dołączył: 18.03.2010
Cytuj
Jak ściągnąć Image sync? Bo na mnie wujek google się obraził i wysyła komunikaty że nic nie ściągałem przez apkę sklep więc nie mogę... jakieś jaja... Kiedyś faktycznie szło coś ściągnąć pobierając na komputer i wrzucając na kartę pamięci. Teraz nawet to jest zablokowane...
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
Na telefon to najprościej z poziomu telefonu przez Sklep Play.
 

iwasherebefore  Dołączył: 30.10.2016
Cytuj
MAX581 napisał/a:
Jak ściągnąć Image sync? Bo na mnie wujek google się obraził i wysyła komunikaty że nic nie ściągałem przez apkę sklep więc nie mogę... jakieś jaja... Kiedyś faktycznie szło coś ściągnąć pobierając na komputer i wrzucając na kartę pamięci. Teraz nawet to jest zablokowane...


Wejdz na strone:

Apkpure.com

Wpisz program i pobierz.
Wszystko chodzi z tej strony.
 

tref  Dołączył: 05.09.2006
Cytuj
Ależ ten wątek umarł, chyba wszyscy poszli robić zdjęcia nowym cudem :)
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
Niektórzy jeszcze nie mają :-/
 

olejx  Dołączył: 25.09.2013
Cytuj
Robi się nim zdjęcia rewelacyjnie, pięćdziesiątka FA 1.4 nabrała wiatru w żagle. Przy k5II chciałem się jej pozbyć a teraz nie schodzi z K1 chyba że musi ustąpić miejsca 24-70 na jakieś szersze ujęcie. Jestem bardzo zadowolony.

Pozdrawiam
 
MAX581  Dołączył: 18.03.2010
Cytuj
iwasherebefore, Dzięki wielkie! :-B Mam i działa na obu smartfonach i to bez włączania wujka googla! :-D
Plik mam na karcie i w kompie (a nawet dwóch więc mi nie zginie nawet po zmianie telefonu).
grober napisał/a:
Tak przy okazji jaką kartę polecacie do K-1?

Polecam SDXC lexar Pro 64GB U3(!) 633x z niemieckiej dystrybucji (z polskiej są tylko U1- wolniejsze w zapisie) mają "tylko" 10 lat gwarancji - ale uważam że wystarczy... ;)
Zapis do 45MB/s. Te U1 dają do 20MB/s.
iwasherebefore napisał/a:
Jak chcesz szybszą sprawdz Lexar 1000x U2.

Nie ma U2 albo U1 albo U3. ;-)

tref napisał/a:
wszyscy poszli robić zdjęcia nowym cudem

Jasne, zwłaszcza że stare i trochę słabsze szkła odzyskały użyteczność. Mało, nawet jak coś nie trafi z ostrością to nie ma takiej tragedii jak na cropie. Większa matryca i 36Mpix swoje robi. Choć nie wszystkie szkła dają radę - z sigmy12-24Ex trzeba trochę kadrować bo koma w rogach daje popalić.
No i troszkę szkoda że inżynierowie uparli się żeby przy manualu14mm nie można było ustawić tylko 15... detal ale drażni .

Łyżka dziegciu:

Sterowanie - jest plik Image transmiter 2 - nie instaluje się, komunikat: Old version can not be found.

Nie wiem czego nie może znaleźć, mam W7 ze wszystkimi aktualizacjami...

I następny The wizard was interupted before Image Transmitter 2 could be completely installed.
Your system has been modified. To complete instalation at another time , please run setup again.
Odpalanie ponowne nic nie daje - w kółko to samo. Ktoś z W7 też tak miał?

Szkoda bo sterowanie z komputera jest jakby ważniejsze , dobrze choć że spod LR jakoś działa.

[ Dodano: 2017-01-03, 13:14 ]
olejx napisał/a:
htc one 9 program się nie odpala

Na moim desire 620 działa spoko. Na LG L-90 na starym sofcie miał problem że Pentax nie dostarcza połączenia z internetem i rozłączał ale myślę że aktualka softu powinna to zmienić.
 

x4rd  Dołączył: 07.03.2012
Cytuj
olejx możesz podesłać jakieś sample na pełnym w tym wątku?
 
Grzechotnik  Dołączył: 27.10.2008
Cytuj
x4rd
A z którego szkła chcesz sample?
 

olejx  Dołączył: 25.09.2013
Cytuj
x4rd wsadziłem jedno do wątku o bokeh. Mie mam w chwili obecnej zdjęć do pokazania na forum.
Jest jeszcze mój wątek z fotkami z 24-70 http://pentax.org.pl/view...1256494#1256494

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach