iwasherebefore  Dołączył: 30.10.2016
Cytuj
Kot72 napisał/a:
Blesso, w takim razie Pokój z Tobą i obyś nigdy nie doznał kryzysu wiary :-B


W kwestii wiary i przywiązania lepiej się nie zamykać w 4 ścianach, bo można dostać urojeń. :lol:

"większa będzie radość z jednego grzesznika, który się nawraca, niż z dziewięćdziesięciu dziewięciu sprawiedliwych, którzy nie potrzebują nawrócenia".
 

TM_Mich  Dołączył: 08.09.2009
Cytuj
AMEN!

A teraz pytanie.
Kto katował K1 na dużym mrozie?
 

Fenol  Dołączył: 31.08.2010
Cytuj
Ja.
 

olejx  Dołączył: 25.09.2013
Cytuj
Ja
 

0bleblak  Dołączyła: 15.06.2011
Cytuj
I ja.
 

espresso  Dołączył: 30.04.2007
Cytuj
Dla mnie duży to ok - 20 o wschodzie słońca a następnie kilka godzin w granicach - 15. Do tej pory zawiódł mnie tylko obiektyw Sigmy 100-300/4 w którym zamarzał AF przy takich temperaturach.
 
foto  Dołączył: 03.05.2013
Cytuj
Przez ok 5 godzin chodziłem z K-1 i K-5IIs przy 15 stopniowym mrozie w jednym jak i drugim zmieniałem obiektywy oczywiście na mrozie i nic się nie działo.
K-1 był bez obiektywu ok 1,5 minuty bo musiałem zdjąć plecak i wygrzebać 77. Ltd żeby zastąpić 31 Ltd. :-)
 

Fenol  Dołączył: 31.08.2010
Cytuj
Na Kasprowym przy około -25C i bardzo silnym wietrze, naparzającym igiełkami lodu, fotografowałem K-1 przez około 1,5h. Cały aparat się pięknie oszronił, ale działał bez zarzutu. Jedynie wyświetlacz LCD na matówce działał śmiesznie powoli, co nie dziwi. Nawet udało mi się w tych warunkach zmienić obiektyw, bez żadnej szkody dla sprzętu. Ogólnie wszystko na "+".
 

Zdano  Dołączył: 23.10.2006
Cytuj
Ja też na mrozie fotografowałem przez parę godzin, jakieś -24, wszystko bez problemu.
W wilgotnych warunkach też moja K-1 już była, gorące źródła, baseny parujące jak duże garczki i do tego deszcz lał jak z cebra, jedyny problem to przednia soczewka obiektywu, którą musiałem cały czas wycierać.
 

nemo  Dołączył: 21.09.2007
Cytuj
Jakich kart używacie? Trochę się rozczarowałem zwisami na sandisk extreme (tych złotych).
 

irek83  Dołączył: 11.10.2014
Cytuj
Używam tych złotych 32gb 60mb/s i działają spoko.
 

nemo  Dołączył: 21.09.2007
Cytuj
Kurde. Mam ustawione rawy na jedną, jpg na drugą. Przy serii buforuje aż niemiło.
 

Zdano  Dołączył: 23.10.2006
Cytuj
nemo napisał/a:
rawy na jedną, jpg na drugą

Dlatego:
nemo napisał/a:
Przy serii buforuje aż niemiło
 

nemo  Dołączył: 21.09.2007
Cytuj
Przy K3 takich nieprzyjemności nie miałem :-P
 

Zdano  Dołączył: 23.10.2006
Cytuj
Może dlatego, że matryca w K-3 jest mniejsza, a może coś zważyli czyli kolejny raz strzelili sobie w kolano. ;-)
 

nemo  Dołączył: 21.09.2007
Cytuj
Se zaktualizuję oprogramowanie a potem pomieszam kartami :)
 

x4rd  Dołączył: 07.03.2012
Cytuj
nemo jedynka raczej nie jest przeznaczona do seryjnych zdjęć, więc i bufor pewnie ma taki sobie :-P
 
foto  Dołączył: 03.05.2013
Cytuj
Czy próbował ktoś obiektywów średnioformatowych 645 lub 67 z K-1
 

Kytutr  Dołączył: 20.02.2007
Cytuj
foto napisał/a:
Czy próbował ktoś obiektywów średnioformatowych 645 lub 67 z K-1
Ja mam adapter do 645 i szkła, w Chabówce na pewno będzie ktoś z K-1, mogę podpiąć. Co konkretnie chciałbyś przetestować?
 

Zdano  Dołączył: 23.10.2006
Cytuj
Kytutr napisał/a:
w Chabówce na pewno będzie ktoś z K-1

I to nie jeden.

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach