MAX581  Dołączył: 18.03.2010
Cytuj
Pomysły były, czasu też sporo - 12 godzin, fakt że się narobiłem i wcale nie pracowałem seriami, wyszło tego 500 przyzwoitych kadrów, wybrałem 50, choć wybór był trudny ... Obróbka zabrała 3 miesiące... Czasem są takie sesje. 8-)
 

M.K  Dołączył: 26.08.2007
Cytuj
Ale co stoi na przeszkodzie przełożyć karty w slotach, gdy już jedną kartę zapełnił - wyjął ją, a zaczął się zapis na drugiej i chce dołożyć kolejną pustą? Tylko nie mówcie mi proszę, że chodzi o poszanowanie slotu kart.
 

jedrus68  Dołączył: 03.07.2008
Cytuj
Czy można bezpiecznie wgrać z powrotem firmware 1.4? Coś mnie podkusiło i zaktualizowałem do 1.41 - dotychczas bezbłędny AF w 70-200 jest po prostu rozpieprzony w * :-(
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
Zresetowałeś ustawienia i ustawienia korekty po aktualizacji?
 

jedrus68  Dołączył: 03.07.2008
Cytuj
Ja miałem korektę wyłączoną - nie używałem jej
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
Mimo wszystko, profilaktycznie.
 

jedrus68  Dołączył: 03.07.2008
Cytuj
Ale w sensie, że reset do ustawień fabrycznych?
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
We wcześniejszych modelach praktyka pokazała, że po wgraniu nowego fw wskazane było, aby zresetować aparat do ustawień fabrycznych i dodatkowo zresetować ustawienia korekty obiektywów. Inaczej zdarzały się dziwne zachowania.
 

jedrus68  Dołączył: 03.07.2008
Cytuj
OK, spróbuję i tak gorzej nie będzie ;-)
 

olejx  Dołączył: 25.09.2013
Cytuj
jedrus68 napisał/a:
OK, spróbuję i tak gorzej nie będzie ;-)


I jak jest lepiej?
 
foto  Dołączył: 03.05.2013
Cytuj
Mam pytanie czy z K-1 na kompa przez wi-fi da radę przesłać zdjęcia ?
 

jedrus68  Dołączył: 03.07.2008
Cytuj
olejx, Cóż, zresetowanie nic nie dało. Musiałem znów bawić się z mikrokalibracją, zapomnianą od kupna K-1. Generalnie musiałem ustawić +5 a dokładniej sprawdzę już na koncertach. Przyznam, że w obliczu czekających mnie dość ważnych imprez, mam lekkiego cykora. Kurczę, nigdy nic takiego się nie działo po aktualizacji a tu takie coś. Musieli coś pogmerać w AF bo są rozszerzone opcje w AF-C. Ciekawe jak to się sprawdzi w praniu.
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
To jest to ogólne poprawienie stabilności 8-)

W K-5 IIs każdy nowy soft poprawiał AF i tylko nie udało mi się do dzisiaj zmusić jej do poprawnej współpracy z Sigmą 24-60/2.8, która z K-1 dogaduje się bez problemów.
 

x4rd  Dołączył: 07.03.2012
Cytuj
jedrus68 ja bym nie był takim ryzykantem i nie cofałbym aktualizacji - różne rzeczy mogą się dziać.
 
foto  Dołączył: 03.05.2013
Cytuj
U mnie AF na FA 31, 43, 77 chodzi normalnie
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
Na 1.41?
 
foto  Dołączył: 03.05.2013
Cytuj
plwk napisał/a:
Na 1.41?


Tak ;-)
 

jedrus68  Dołączył: 03.07.2008
Cytuj
foto, ale z wyłączoną korekcją szkieł? Bo ja do dzisiaj nie pamiętałem o tej funkcji :-)
 
foto  Dołączył: 03.05.2013
Cytuj
jedrus68 napisał/a:
foto, ale z wyłączoną korekcją szkieł? Bo ja do dzisiaj nie pamiętałem o tej funkcji :-)


Tak, korekcję szkieł mam włączoną i włączyłem ja jak tylko kupiłem aparat. Nigdy jej nie wyłączałem. W/w Limitedy pracują bez żadnej korekty w body są na ustawieniach zerowych. Pracuję tylko w AFS

[ Dodano: 2017-04-20, 22:05 ]
espresso napisał/a:


Wracając jednak do K1, to zastanawiam się czy K1mark II nie będzie miał matrycy takiej jak Sony A9?


Czemu myślisz, że mogą ją chcieć włożyć do K-1 II ?
 

jedrus68  Dołączył: 03.07.2008
Cytuj
foto napisał/a:
Tak, korekcję szkieł mam włączoną i włączyłem ja jak tylko kupiłem aparat. Nigdy jej nie wyłączałem. W/w Limitedy pracują bez żadnej korekty w body są na ustawieniach zerowych. Pracuję tylko w AFS

No też tak miałem. Jedynie czego się czepiałem, to praca w AF-C i punkty inne niż środkowe. Aktualizowałem z nadzieją na poprawę a tu takie cuś. Może po dzisiejszych korektach będzie lepiej - na razie jest ok ale sprawdzałem tylko w domu.
foto napisał/a:
Czemu myślisz, że mogą ją chcieć włożyć do K-1 II ?

Ja bym jeszcze zapytał - a po co, bez prawdziwego AF-u? ;-)

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach