irek83  Dołączył: 10.10.2014
Instrukcja MZ-3 Cytuj
Hej, poratuje ktoś instrukcją do mz-3?
 

moonraker  Dołączył: 21.01.2016
Cytuj
http://www.pentax-manuals...z3_manual_s.pdf

hasło do pliku "Pentax"

tu jest strona na której można znaleźć także do innych modeli
http://www.pentax-manuals...f/afmanuals.htm
 

irek83  Dołączył: 10.10.2014
Cytuj
moonraker, :-B
 

pawgra  Dołączył: 29.05.2008
Cytuj
irek83, a skąd masz MZ3 ??
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
Myślę, że kupił ;-)
 

irek83  Dołączył: 10.10.2014
Cytuj
pawgra, jeszcze nie mam, dzisiaj został do mnie wysłany z Japonii więc mam czas aby przestudiować instrukcję. Z-1 nie udało się reanimować więc tym razem zdecydowałem się na mz-3.

[ Dodano: 2016-04-29, 14:40 ]
Ps. Jak szukasz to jest na olx za 400pln
 

pawgra  Dołączył: 29.05.2008
Cytuj
irek83, dzieki za namiary ;-)

a co jest z Z-1 ??
 

irek83  Dołączył: 10.10.2014
Cytuj
Spaliła się elektronika po zablokowaniu lustra, aparat nie ma żadnych bezpieczników a na dodatek okazało się że korpus na górze był klejony i miał drobinki piasku w środku. Ogólnie nie opłaca się go reanimować więc może kiedyś przyda się komuś jako dawca organów.
 

pawgra  Dołączył: 29.05.2008
Cytuj
Noted well ;-)

jaka tam matówka siedzi ??
 

irek83  Dołączył: 10.10.2014
Cytuj
Nie wiem, aparatu nie odebrałem jeszcze od rybka
 
teta  Dołączył: 28.04.2006
Cytuj
Cytat
Cytat
irek83 napisał/a:
Z-1 nie udało się reanimować więc tym razem zdecydowałem się na mz-3.
no to będziesz miec drobną niedogodność ze wspaniałym unowocześnieniem Pentaksa pozbawiających nowych obiektywów pierścienia przysłon.
 

irek83  Dołączył: 10.10.2014
Cytuj
teta, zmęczony jestem dzisiaj, możesz jak krowie na rowie :?:
 
teta  Dołączył: 28.04.2006
Cytuj
chodzi o to, że Mz-3 nie pozwala na sterowanie przysłoną z poziomu korpusu (tak mi się przynajmniej wydaje, sam mam Mz-5n i w nim takiej możliwości nie ma). Jeśli obiektyw nie ma pierścienia przysłon, np. obiektywy FA-J, to przysłony nie ustawisz.
 

irek83  Dołączył: 10.10.2014
Cytuj
Muszę sprawdzić w instrukcji, ale wydaje mi się,że się da.
 

Dada  Dołączył: 01.03.2007
Cytuj
Tylko okrężną drogą, przestawiając czas w trybie Tv. Tryb Av z obiektywami bez pierścienia przysłon w MZ-3, 5, 10 nie istnieje.
 

irek83  Dołączył: 10.10.2014
Cytuj
Akurat mi to nie będzie przeszkadzało bo mam tylko dwa obiektywy bez pierścienia przysłony na dodatek nie kryją pełnej klatki.

[ Dodano: 2016-05-09, 17:29 ]
Jakich baterii używacie w swoich puszkach ?
 

irek83  Dołączył: 10.10.2014
Cytuj
Jakich baterii używacie w swoich puszkach ?
 

fanmario  Dołączył: 22.10.2007
Cytuj
Ja w MZ-50 używam akumulatorki litowe.
 

irek83  Dołączył: 10.10.2014
Cytuj
fanmario, można jakiego linka ?
 

fanmario  Dołączył: 22.10.2007
Cytuj
Tu kupiłem z ładowarką bo taniej : Sklep
Tylko po roku któryś z moich akumulatorków ledwo zipie.

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach