daniel.chojecki  Dołączył: 23.01.2011
K-3 a 1.40 Cytuj
Witam,

instalował ktoś? Działa poprawnie vs 1.10, którego miałem na dwóch puszkach przez parę lat?
 
mirekin  Dołączył: 03.12.2008
Cytuj
Wprawdzie nie mam K-3, ale w moich K-5 i K-1 zawsze instaluję najnowszy soft, choćby ze względu na ukryte poprawki, które mają wpływ na pracę aparatu. ;-)
 

powalos  Dołączył: 20.04.2006
Cytuj
mirekin, Ja zawsze postępuję podobnie. Producent zwykle nie ujawnia wszystkich zmian wprowadzanych przez nową wersję softu. Zawsze warto mieć najnowszą. Pzdr.
 
RPM  Dołączył: 28.07.2010
Cytuj
Ktosie na FB Pentax Polska twierdzą, że AF działa pewniej.
 
matkus  Dołączył: 12.07.2016
Cytuj
RPM napisał/a:
Ktosie na FB Pentax Polska twierdzą, że AF działa pewniej.

Też to czytałem, zresztą z taką samą opinią spotkałem się na angielskojęzycznym FB i chyba (ale tu mogę źle pamiętać) na pentaxforums.com, więc może coś w tym jest.
A jeśli tak, to ciekawe, czy na pozostałych aparatach taką poprawkę wprowadzą.
 

daniel.chojecki  Dołączył: 23.01.2011
Cytuj
Cytat
Witam,

instalował ktoś? Działa poprawnie vs 1.10, którego miałem na dwóch puszkach przez parę lat?

Po aktualizacji do 1.40 jak zakładam na puszkę Sigme 10-20 3.5 i zrobię kilkunaście zdjęć, aparat zawiesza się. Trzeba wyjąć baterię.
 

Kytutr  Dołączył: 20.02.2007
Cytuj
daniel.chojecki napisał/a:
Po aktualizacji do 1.40 jak zakładam na puszkę Sigme 10-20 3.5 i zrobię kilkunaście zdjęć, aparat zawiesza się. Trzeba wyjąć baterię.
No to spróbuję u siebie, bo też mam tę Sigmę.
 

unbreakable  Dołączył: 16.10.2012
Cytuj
Jestem po aktualizacji. Co do poprawy działania to wer. 1.30 lepiej mi się pracowało. AF nie widzę poprawy zwłaszcza przy gorszym oświetleniu czy sztucznym a wydaje mi się gorzej testowałem na różnych obiektywach P i S. Nie ma WOW a znowu jest przyzwyczajanie się. P 50 1.4 nie mam ;-) i narazie nie będę miał 8-) . Nawet resetowalem oprogramowanie do fabrycznych bo coś mi nie pasuje. Może ktoś podzieli się jeszcze swoją opinią.

 

daniel.chojecki  Dołączył: 23.01.2011
Cytuj
Kytutr napisał/a:
daniel.chojecki napisał/a:
Po aktualizacji do 1.40 jak zakładam na puszkę Sigme 10-20 3.5 i zrobię kilkunaście zdjęć, aparat zawiesza się. Trzeba wyjąć baterię.
No to spróbuję u siebie, bo też mam tę Sigmę.

i jak?
 

Kytutr  Dołączył: 20.02.2007
Cytuj
Daniel.chojecki, dobrze, że mi przypomniałeś - trzeba będzie wyciągnąć i sprawdzić :-) Ostatnio fotografowałem głównie Sigmą 17-50/2.8.
 
tomasz gronek  Dołączył: 14.04.2010
Cytuj
Po wgraniu 1.40 przy drugim zdjęciu testowym mój limited 43 zawarczał, wysunął tubus i przestał ostrzyć. Teraz :shock: warczę ze złości wraz z obiektywem.
 

Kytutr  Dołączył: 20.02.2007
Cytuj
Daniel.chojecki, dzisiaj zrobiłem Sigmą 10-20/3.5 ponad 10 zdjęć (bez wyłączania aparatu) i K-3 nie zawiesił się.
 

Misztu  Dołączył: 19.03.2007
Cytuj
daniel.chojecki napisał/a:
aparat zawiesza się. Trzeba wyjąć baterię.

Kurczę, po aktualizacji miałem taką samą sytuację, ale nie pamiętam z jakim obiektywem.
 

Kytutr  Dołączył: 20.02.2007
Cytuj
Dzisiaj jeszcze więcej fotografowałem K-3 z oprogramowaniem w wersji 1.40 oraz podpiętą do niego Sigmą 10-20/3.5 - ani razu się nie zawiesił. Robiłem zdjęcia na długich czasach, na krótkich czasach, z bracketingiem ekspozycji, z samowyzwalaczem i bez. Żadnych kaprysów nie odnotowałem.
 

unbreakable  Dołączył: 16.10.2012
Cytuj
jak zrobić powrót do 1.30 :-x :-x :-x

[ Dodano: 2018-09-11, 15:36 ]
Można wrócić, wgrałem stare oprogramowanie :-D :-D :-D

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach