rafb  Dołączył: 01.06.2015
Cytuj
squonk napisał/a:
Jako slave z p-ttl też nie :-( tylko manualnie jako fotocela tryb S1 i S2...
Czyli co, p-ttl działa tylko na sankach?
 

skaarj  Dołączył: 18.03.2016
Cytuj
Jest, a przynajmniej byl, do kupienia "Off camera sync cable". Koszt ok. 18$

pz
 

rafb  Dołączył: 01.06.2015
Cytuj
Ale to nadal tak jakby na sankach był. Lampa miała działać jako slave w p-ttl kontrolowana przez lampę wbudowaną albo którąś z systemówek.
 

automaciek  Dołączył: 10.11.2010
Cytuj
Jest jeszcze acon, ale drożej niz sama błyskotka.
 

squonk  Dołączył: 01.09.2008
Cytuj
rafb napisał/a:
squonk napisał/a:
Jako slave z p-ttl też nie :-( tylko manualnie jako fotocela tryb S1 i S2...
Czyli co, p-ttl działa tylko na sankach?

Chodzilo mi o Shanny... yn dziala jako remote pttl.
 

mgiers  Dołączył: 31.12.2016
Cytuj
To jeszcze ja dorzucę kilka słów po krótkim przetestowaniu lampy (YN585EX) Mam teraz porównanie do znanej i nielubianej lampy marki Tum.x
1.Szybkość ładowania lampy po pełnym błysku, z pełną mocą 1/1, wyniósł 3-3,5s. Z mocą 1/128 - czas jest niezauważalny. Średni czas ładowania podczas testów to około 1s (lampa zasilana akumulatorami Panasonic INFINIUM NI-MH) :-D
2.Wyciągnięcie wbudowanego dyfuzora, automatycznie ustawia zoom lampy na 14mm niezależnie od tego jaką mamy ogniskową na obiektywie. :-|
3.Podczas robienia zdjęć z lampą skierowaną do góry, lampa także ustawia zoom. :-)
4.Wyłączenie aparatu nie usypia od razu lampy, dopiero po pewnym czasie ( najkrótszy to 3 min.), oczywiście włączenie aparatu od razu uruchamia uśpioną lampę. :-|
5.Jeden raz na 50 błysków lampa nie błysnęła, ani razu nie prześwietliła. :-|
6.Potwierdzam, lampa nie ma HSS, aparat nie ustawia czasu krótszego niż 1/180. :-(
7. Zdarzyło się, w pełnej ciemności, że wspomaganie AF lampy nie dawało rady, aparat nie mógł ustawić ostrości - wtedy po kilku próbach włączyła się dioda AF body i aparat od razu ustawił ostrość. :-|
 

pyciar  Dołączył: 29.06.2007
Cytuj
Daaaaawno temu gdy chciałem kupić lampę z pTTL w trakcie testów (metz 36 AF kontra metz C-2) zauważyłem że na 90% zdjęć z pTTL modelka ma zmrużone oczy. W tym samym czasie z lampą z własną automatyką nie było problemu więc taką wziąłem. Czy w tym YN 585EX ktoś zauważył podobne zachowanie?
 

skaarj  Dołączył: 18.03.2016
Cytuj
Czy uzywal juz ktos tej lampy z kablem przekazujacym dane do korpusu?
Zamowilem razem z lampa, ale Chinczyk cwaniakuje i napisal, ze sie wyprzedaly i nie ma. Chcialbym kupic jakis dzialajacy, najlepiej z mozliwoscia podpiecia O-GPSa.

Rozwazam kupno tego http://www.ebay.com/itm/G...e-/401226626944 czy ktos uzywa podobnego?

Pz
 

rafb  Dołączył: 01.06.2015
Cytuj
Ten Ci raczej nie zadziała. Spójrz, że ma zły rozkład styków.
Znalazłem uniwersalny http://www.ebay.com/itm/D...UAAOSwXeJYD9N-, ale w sumie bałbym się go zamówić.
 

squonk  Dołączył: 01.09.2008
Cytuj
Moja przyszła dzisiaj :-) Zobaczymy w domu jak wrócę z pracy, sprawdzę także pttl z odbiornikiem Acon'a :-) Na "sucho" trochę pomerdałem po menu - i mi się podoba :-)

[ Dodano: 2017-02-08, 17:50 ]
Faktycznie, po aktualizacji softu lampa naświetla bardziej "zachowawczo" - daję korektę +1 i 1/3.. Dziś doszła do mnie druga (z innego miejsca w HK), cena podobna. Jako slave w p-ttl chodzą ładnie (wyzwalane 360FGZ ver.II), zabrałem ze sobą do pracy wyzwalacze Acona, co by zobaczyć jak będą gadać, ale torba została w aucie i baterie paluszki szlag trafił. Sprawdzę wieczorem w domu :-)
 

jarekzx  Dołączył: 12.11.2014
Cytuj
JEST !!! to jedna z moich najlepszych walentynek ;-) Yong Nuo YN585EX właśnie odebrałem od pana listonosza :-D
 

Sent  Dołączył: 06.07.2010
Cytuj
skaarj napisał/a:
Rozwazam kupno tego http://www.ebay.com/itm/G...e-/401226626944 czy ktos uzywa podobnego?

Mam ten kabel, kupiłem u Chińczyków z nastawieniem, że może będzie przenosić HSS. Ale nie :-( Natomiast sam PTTL działa dobrze z tym kablem. Jedyny minus to potężne nakręcenie kabla, tak, że potrafi statyw pociągnąć. Zwinięty ma około 0,5 metra. Ale już go rozwinąłem wiążąc na klamkach i zostawiając na noc :mrgreen:
 

rafb  Dołączył: 01.06.2015
Cytuj
jarekzx napisał/a:
JEST !!!
Ale jak? Moja utknęła gdzieś w próżni między Chinami a Polską, a z tego co podejrzewam wysyłka do Ciebie i do mnie odbyła się w podobnym czasie - 7.02.
 

szybkiparowoz  Dołączył: 20.02.2011
Cytuj
rafb napisał/a:
jarekzx napisał/a:
JEST !!!
Ale jak? Moja utknęła gdzieś w próżni między Chinami a Polską

A jeszcze do niedawna nazywało się to Urząd Celny.
 

pszczołowaty  Dołączył: 07.12.2009
Cytuj
to nie tak :) moja jest wysłana np. pocztą austriacką, w trackingu pokaże się prawdopodobnie kiedy fizycznie trafi do Austii, cierpliwości :)
 

rafb  Dołączył: 01.06.2015
Cytuj
Mi też zły numer wpisał, też z Austrii. Długo nie działał więc zapytałem o prawidłowy i przysłał już z CN na końcu.
 

jarekzx  Dołączył: 12.11.2014
Cytuj
rafb napisał/a:
Ale jak?


Otrzymałem taką informację:
Nr przesyłki:
RR208723566AT
Przewoźnik:
China Post
Ogólnie po tym numerze niczego nie znalazłem.
 

pszczołowaty  Dołączył: 07.12.2009
Cytuj
jarekzx, Napisz do sprzedawcy, te numery są na "chybił trafił" podobnie jak u kolegi mam nowy numer z info , że jest już w Polsce :)
 

rafb  Dołączył: 01.06.2015
Cytuj
Ciekawe kiedy "moi" celnicy się zlitują i puszczą paczkę dalej :-(
 

fuen  Dołączył: 13.11.2012
Cytuj
Pocieszyć was?
Moja paczka leżała gdzieś w stolicy od 21 listopada do początku lutego.

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach