Michu  Dołączył: 18.04.2006
Cytuj
Nie, no co Ty Enzo, żartowałem, przecież wiadomo, że KP Bielsko-Biała Edition mają niewymienne akumulatory.
 

TM_Mich  Dołączył: 08.09.2009
Cytuj
Ładnie się prezentuje KP z tym szkiełkiem. To teraz czekamy na zdjęcia zrobione tym zestawem.
 

fuen  Dołączył: 13.11.2012
Cytuj
Michu napisał/a:
Nie, no co Ty Enzo, żartowałem, przecież wiadomo, że KP Bielsko-Biała Edition mają niewymienne akumulatory.

W kontekście tego:
Enzo napisał/a:
żonglerzy za kulisy i w prawo

słoik też na stałe ;-)
 

Enzo  Dołączył: 20.12.2006
Cytuj
I że cię nie do... opuszczę... chwila, zmieniam akumulator, utrzymaj to, utrzymaj, dajesz! a nie! czekaj! przysłona mi się zresetowała... chwilunia, chyba jest dobrze, sprawdzę, dobra, jedziemy dalej.

fuen napisał/a:
słoik też na stałe

Wolę drugie body z inną ogniskową.

Nic to. Czekam na jakieś sample z ISO 256000 cy cuś.
 

x4rd  Dołączył: 07.03.2012
Cytuj
turan masz jakiegoś limiteda, żeby podpiąć? :D
 

fuen  Dołączył: 13.11.2012
Cytuj
Enzo napisał/a:
Wolę drugie body z inną ogniskową.

I wciąż żonglerka, tym razem korpusami... ;-)
 

Michu  Dołączył: 18.04.2006
Cytuj
 
stx  Dołączył: 25.07.2016
Cytuj
https://www.dpreview.com/...443532427489636
https://www.dpreview.com/...416425314821036

K30/K50 do KP to jednak jest skok widoczny. Dostrzegam też różnicę K3II do KP
 

x4rd  Dołączył: 07.03.2012
Cytuj
stx napisał/a:
K30/K50 do KP to jednak jest skok widoczny. Dostrzegam też różnicę K3II do KP


Nic dziwnego, skoro dali do KP nowszą wersję 24-megapikselowej matrycy :-P
 
pigom  Dołączył: 19.07.2015
Cytuj
Być może zainteresuje kogoś informacje, że DxO OpticsPro ma od czerwca 2017 obsługiwać RAW-y z KP.
Z głupia frant sprawdziłem wsparcie dla KP u nich na stronie i wyświetlił mi się komunikat treści jak wyżej.
 
polmaj  Dołączył: 09.01.2010
Cytuj
pigom, w pentaxie to jest fajne ze nawet jak kupisz nowa puszke to nie musisz zmieniac oprogramowania dzieki raw w formacie dng
 

cube007  Dołączył: 12.03.2009
Cytuj
polmaj napisał/a:
pigom, w pentaxie to jest fajne ze nawet jak kupisz nowa puszke to nie musisz zmieniac oprogramowania dzieki raw w formacie dng
Jak ktoś używa DxO, to musi czekać na update programu...
 
polmaj  Dołączył: 09.01.2010
Cytuj
nie wiem uzywam lightrooma na przemian z ps :->
 
pigom  Dołączył: 19.07.2015
Cytuj
polmaj napisał/a:
pigom, w pentaxie to jest fajne ze nawet jak kupisz nowa puszke to nie musisz zmieniac oprogramowania dzieki raw w formacie dng

Ja tam jestem amatorskim amatorem ale jeśli dobrze rozumiem to chodzi tu nie o brak możliwości odczytania plików RAW tylko o to że DxO posługuje się przygotowanymi przez producenta profilami każdego modelu aparatu. Brak takiego profilu zmniejsza możliwości oprogramowania.
W tym sensie DNG nic nie pomoże.
 
polmaj  Dołączył: 09.01.2010
Cytuj
[quote="pigom"]
polmaj napisał/a:
pigom, w pentaxie to jest fajne ze nawet jak kupisz nowa puszke to nie musisz zmieniac oprogramowania dzieki raw w formacie dng

Ja tam jestem amatorskim amatorem ale jeśli dobrze rozumiem to chodzi tu nie o brak możliwości odczytania plików RAW tylko o to że DxO posługuje się przygotowanymi przez producenta profilami każdego modelu aparatu. Brak takiego profilu zmniejsza możliwości oprogramowania.
W tym sensie DNG nic nie pomoże.[

to ze otworze plik z nowej puszki w starym programie jest sporo wartoscia dodana , najpierw mialem k10 , kr i k5 wszystko to na starym cs3 , postep w jakosci obrazu byl odczuwalny , wiec ciekaw jestem co w praktyce trace poprzez ograniczenie mozliwosci oprogramowania ,pozdrawiam
 

komtur  Dołączył: 04.06.2008
Cytuj
polmaj napisał/a:
Ja tam jestem amatorskim amatorem ale jeśli dobrze rozumiem to chodzi tu nie o brak możliwości odczytania plików RAW tylko o to że DxO posługuje się przygotowanymi przez producenta profilami każdego modelu aparatu. Brak takiego profilu zmniejsza możliwości oprogramowania.

Tylko trochę zmniejsza i chwilowo... Bez profilu efekty byłyby prawdopodobnie słabe. A szczególnie w przypadku DxO - filozofia tego programu jest właśnie taka. DxO bazuje na maksymalnie dopasowanych profilach do konkretnego sprzętu (aparat + optyka). To właśnie jego siła i tak jest skonstruowany. Mogliby wprawdzie robić jakieś profile "uproszczone", tymczasowe, ale w przypadku aktualnych wersji nie jest tak źle. Z Pentaksów jeszcze nie obsługują , zdaje się, tylko KP - jak napisano kilka postów wyżej - do czerwca.
 

cube007  Dołączył: 12.03.2009
Cytuj
komtur napisał/a:
Z Pentaksów jeszcze nie obsługują , zdaje się, tylko KP - jak napisano kilka postów wyżej - do czerwca.
K100D tez nie obsługuje :-P
 

unbreakable  Dołączył: 16.10.2012
Cytuj
cube007 i już nie obsłuży ;-)
 

dickkett  Dołączył: 18.09.2006
Cytuj
 

Ekajana  Dołączył: 30.11.2006
Cytuj
Jestem pod dużym wrażeniem. K-P i K-70 chyba dogoniły pełnoklatkowce. Rewelacja! Acha, widzę, że cną też.

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach