bigjack  Dołączył: 22.10.2010
Wymagane dane to Model, Ogniskowa, Przysłona, ISO, Czas
Czy masz te dane w exifie zdjęcia ?
 

dexdorma310878  Dołączył: 26.06.2015
tak mam te dane,w zdjęciu...zdjęcie ma 960x1572.

[ Dodano: 2017-12-20, 17:53 ]
ale org zdjęcia nie mam już chyba?

[ Dodano: 2017-12-20, 17:58 ]
[img][/img]
[img][/img]

[ Dodano: 2017-12-20, 17:59 ]
bigjack napisał/a:
Wymagane dane to Model, Ogniskowa, Przysłona, ISO, Czas
Czy masz te dane w exifie zdjęcia ?


a gdzie sprawdzę czy sa te dane?

[ Dodano: 2017-12-20, 18:07 ]
[img][/img]

Nawet w Picasa mi sie info o zdjeciu
 

bigjack  Dołączył: 22.10.2010
Klikasz PPM na pliku - właściwości - szczegóły i masz
 

dexdorma310878  Dołączył: 26.06.2015
No własnie mam, i czemu nie mogę dodac zdjęcia
 

bigjack  Dołączył: 22.10.2010
Jaka waga?
 

dexdorma310878  Dołączył: 26.06.2015
Nie duzo waży bo jest 960xw1500 ok, czyli pewnie kolo 700kb
 

bigjack  Dołączył: 22.10.2010
No to wyślij zdjęcie wraz z opisem sytuacji na adres; jcachel@ricoh.pl
 

matb  Dołączył: 02.11.2006
j** ten ambasador, nie ma co :-P
Dobrze, że nie trzeba w kodzie źródłowym oprogramowania aparatu grzebać. Choć może jednak trzeba? :roll:
 

bigjack  Dołączył: 22.10.2010
Fakt że czasem dużo nie brakuje aby trzeba było ;-)
 

dexdorma310878  Dołączył: 26.06.2015
Napisałem pod ten adres- plik wazy 1003 kb i dane exif są sprawdzałem programem exifr300

[ Dodano: 2017-12-21, 09:27 ]
SlicaR napisał/a:
No ja mam PS. Ale żeby się nie dało w Elements? Dziwne by to było. Ja robię tak.
1. Otwieram w ACR rawa, daję "otwórz obraz". Automatycznie przechodzi do PS.
2. Wyszukuję plik właściwy w win chwytam go myszką i przeciągam mysz na dolny pasek z ikoną PS, (otwiera się PS) cały czas trzymając najeżdżam na nazwę otwartego rawa w PS u góry (powinien obok kursora myszy pojawić się plusik). Wtedy puszczam.
3 Otwiera się ACR z plikiem właściwym, daję "otwórz obraz" i otwiera mi plik "na rawie". Potem tylko enter i gotowe.

Jest też druga opcja: otwarcie obu plików w PS (jak w pkt.1), chwycenia "karty" czyli nazwy pliku właściwego i przesunięcia lekko w dół i puszczenia. Chodzi o to, żeby nie był on w osobnej "karcie" tylko w osobnym "okienku". Wtedy chwytamy warstwę (!) z plikiem właściwym (jsst tylko jedna) przeciągamy i upuszczamy "na rawa" (w tym wypadku gdziekolwiek)


u mnie to nie działa nie otwiera się plik w ACR a jak dam obok tego rawa otwartego , to się otwiera ale w PS i tyle

[ Dodano: 2017-12-21, 09:53 ]
Nałożyłem też ten zrobiony na surowy , wykadrowałem i tez nie da się załączyć?
 

Marooned  Dołączył: 14.10.2006
Plik trzeba wysłać ecmasem przez sendmail. Wtedy ominiesz potrójną zaporę ogniową i voila!
 

rychu  Dołączył: 08.10.2006
Takie mam wrażenie, że przeprowadzacie procedurę odpalania zdalnego rakiet Korei Pn. a nie wstawianie łobrozkow do galerii. :shock:
 

dexdorma310878  Dołączył: 26.06.2015
Jakim sms, potrzebuję normalnie z poziomu Pc,i za nic w świecie zdjęć nie dodaje.pod ten email napisalem ale, osoba ma stopkę zwrotną urlop.
Moze cos zle robię
 

SlicaR  Dołączył: 28.04.2013
Boshe...

[ Dodano: 2017-12-22, 13:50 ]
Może naprawdę nagram poradnik. Jest gdzieś wątek jak nagrywać screen?
 

tref  Dołączył: 05.09.2006
Skrypt nie zawsze poprawnie odczytuje exif i stąd problemy. Nie szkoda Wam czasu na walkę?
 
matkus  Dołączył: 12.07.2016
Prawdę mówiąc to w ogóle nie wiem, czemu EXIF są obowiązkowe na tej stronie. Przecież Pentax chwali się, że współpracuje z obiektywami bardzo starymi, z małym kawałkiem blaszki w formie przejściówki praktycznie wszystkie obiektywy M42 działają, nie wspominając o bagnecie K. Ale tu, jak ktoś robi zdjęcie starszym obiektywem, to odpada. Zresztą, nie ma też mowy o wrzucaniu zeskanowanych zdjęć z analogów. A z drugiej strony, jeśli w ten sposób ktoś chciał chronić stronę przez zdjęciami np. ze smartfona czy lustrzanki innej firmy, to ten temat pokazuje dokładnie, jak obejść takie ograniczenie, wiec też większego sensu jak widać to nie ma.
A tylko zrażają do siebie użytkowników, którzy chcieli się pochwalić swoimi fotkami i z jakiegoś powodu niezależnego od siebie nie mogą. A kto wie, może akurat jakiś geniusz korzystający ze starych szkieł gdzieś tam czeka? :)
 

dexdorma310878  Dołączył: 26.06.2015
Czy mozna w punktach jeszcze raz wyjasnić jak dodać zdjecie, to pomoże nie Tylko mi
 

SlicaR  Dołączył: 28.04.2013
Jasne - str. 10.
 

kerad  Dołączył: 02.08.2006
Z Krakowa już dwóch mamy może dlatego odrzuca :evilsmile:
 
Robert  Dołączył: 19.11.2006
Chłopaki, a może po prostu foty słabe podajecie? :evilsmile:

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach