M.K  Dołączył: 26.08.2007
Cytuj
A to rozumiem już z tym skryptem i przesuwaniem. A jakby wyglądał skrypt, gdybym chciał, żeby myszka kliknęła np. w pędzel, potem np. w soft i na końcu w środek zdjęcia?
Zrobiłem cos takiego łopatologicznego, ale nie działa - skrypt ma błąd 6.


q::MouseClick, left, 1522, 314, MouseClick, left, 1385, 1031, MouseClick, left, 1234, 768, MouseClick, left, 806, 235
 

Generic  Dołączył: 09.11.2007
Cytuj
Nie możesz dać przecinka i kolejnego MouseClick, spróbuj tak:
q::MouseClick, left, 1522, 314

MouseClick, left, 1385, 1031
MouseClick, left, 1234, 768
MouseClick, left, 806, 235
Return
 

M.K  Dołączył: 26.08.2007
Cytuj
Dzięki, jutro uskutecznię. Jak w domu myślałem jeszcze nad tym co zrobiłem źle to tak pomyślałem że linijki poniżej, ale pewnie zostawiłbym przecinki. Dzięki. A ten drugi program do skryptów to w czym lepszy?

 

M.K  Dołączył: 26.08.2007
Cytuj
Błąd zniknął, lecz wykonuje mi tylko pierwszą linijkę po naciśnięciu q.
 

Generic  Dołączył: 09.11.2007
Cytuj
Fakt, sorry o-)
q::

{
MouseClick, left, 1522, 314
MouseClick, left, 1385, 1031
MouseClick, left, 1234, 768
MouseClick, left, 806, 235
}
Return

Tak musi być.

Jaki drugi program? Ten od VSCO plugin do LR? No on pozwalał sobie pod klawisze przypisać od razu funkcje jak regulacja ekspozycji itp. Tak jak plugin MIDI2LR. Bez żadnych pośredników udających kliknięcia na ekranie.
 

M.K  Dołączył: 26.08.2007
Cytuj
Działa fajnie, tylko punkty musze na nowo przymierzyć bo coś nie gra.
Ten plugin to rozumiem mniej kłopotliwy by był, no ale tutaj widzę, że to prosta sprawa, oczywiście pod warunkiem jak wiesz co i jak. Fajnie na początku wyjaśniłeś co znaczą frazy, bo to ułatwiło mi zrozumienie skryptu. Teraz wiem jak zrobić ruchomy - mogę więc tworzyć fajne skrypty. Np. mam zamiar zrobić taki co mi poprawi tło i twarz w fotografii biometrycznej.
:-B :-B :-B
 

Generic  Dołączył: 09.11.2007
Cytuj
A dałeś na początku to: CoordMode, Mouse, Screen?
Bo domyślnie chyba są koordynaty aktywnego okna a nie całego ekranu.

I przypominam: https://autohotkey.com/docs/AutoHotkey.htm tutaj jest wszystko o-)
 

M.K  Dołączył: 26.08.2007
Cytuj
Miałem na początku przed wszystkimi, ale dodałem pod skrótem klawiaturowym q i testuje. Wtedy też działało, ale gubiło narzędzia - np. zamiast pędzla soft wybierał clarity itp. Muszę potestować.
 

Generic  Dołączył: 09.11.2007
Cytuj
Nie, to wystarczy raz na początku całego skryptu.

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach