kojut  Dołączył: 13.04.2011
Cytuj
irek83, porządne skanery po tyle chodzą. Rozdzielczością może nie grzeszy, ale za to potrafi odczytac prawie całą gestosc negatywu. A to w fotografii cz.- b. bardzo wazne.
 

Narado  Dołączył: 17.11.2011
Cytuj
Na eBayu nieco świeższe modele chodzą po 400-500$ więc się nie dziwię ....
 

irek83  Dołączył: 10.10.2014
Cytuj
Widać nie jestem w temacie co do wartości takowego sprzętu, mimo to cena wydaje mi się wysoka.
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
Zważywszy na ceny nowych to faktycznie było tu grubo.
 

cube007  Dołączył: 12.03.2009
Cytuj
irek83 napisał/a:
Widziałeś za ile ten skaner został wylicytowany :shock:
Faktycznie sporo - ja 2 lata temu upolowałem identyczny, w świetnym stanie (z papierami, CD, kartonem) za polowe tej ceny. Szukałem skanera kilka miesięcy, ale jak widzę, była to inwestycja z całkiem dobrą stopą zwrotu :mrgreen:
 

Penteusz  Dołączył: 27.03.2012
Cytuj
Cytat
GBP 295,01
Około 1 790,34 zł

Taniocha :shock:
 

espresso  Dołączył: 30.04.2007
Cytuj
Czas i przypadek decyduje o cenie. Ja nieco niższy model (i tak skanujący mały obrazek o niebo lepiej niż wówczas posiadany Epson V700) kupiłem za ok 300zł. Za kwotę ok 1800zł można kupić już Minoltę 5400.
 
rad500  Dołączył: 08.10.2008
  Cytuj
Witam,
mam skaner Minolta Scan Elite II.
Czy dalej nie zrobili do niego softu pod Win 7?

Btw, widzę, że trzyma dobrą cenę :shock:
 

espresso  Dołączył: 30.04.2007
Cytuj
Nie i nigdy już nie zrobią. Pozostaje Ci VueScan lub SilverVast.
 

kojut  Dołączył: 13.04.2011
Cytuj
rad500, VueScan jest świetnym programem i kosztuje niewiele. A jak zależy Ci na oprogramowaniu producenta, to dobrym rozwiązaniem jest instalacja XP czy W98 na wirtualnej maszynie.
 

Zbyszek  Dołączył: 19.10.2006
Cytuj
np.
Dimage Scan Dual IV spokojnie działa na W 8.1 Użyj VueScan-a jako dawcy driverów, musi być zainstalowany i nie koniecznie używany. Oryginalne oprogramowanie normalnie działa, w tym przypadku korzysta z cudzych driverów. Dzisiaj właśnie odpaliłem po reinstalacji systemu. Kilka kilo h.. się posypało (było pod górkę, skleroza) ale już działa jak poprzednio.

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach