npa  Dołączył: 21.12.2010
  K-r brak komunikacji że slotem SD Cytuj
Zaczęło się wszystko od tego, że karty SD nie zatrzaskiwaly się w slocie. W takim przypadku trzeba było sprytnie dopchnąć je pokrywą gniazda. Taki stan utrzymywał się około roku. Później zaczęły się jednak problemy z odczytem niektórych kart... Po kilku dniach gniazdo przestało widzieć jakąkolwiek kartę. Szybka diagnoza uszkodzone gniazdo SD.
Wysłałem aparat do Opto-Technika kierując się opiniami między innymi z tego forum. Wycenili naprawę na 824,51zł :-/ .
Napisano mi, że w związku z brakiem komunikacji elektroniki gniazda SD konieczna jest wymiana "głównej elektroniki".
Mam podejrzenie, że samo gniazdo zostało wymienione (lub naprawione) bo karty zatrzaskują się w nim poprawnie...
Spotkaliscie się kiedyś z takim problemem? Dla mnie sytuacja, w której niesprawne gniazdo powoduje konieczność wymiany głównej elektroniki jest trochę dziwna? Czy ma ktoś z was jakąś podpowiedź, co zrobić z tym sprzętem?
 

dybon  Dołączył: 05.12.2007
Cytuj
Ale co, kupiłeś aparat używany?
Podejrzewasz jakąś ingerencję?
Oddałeś do naprawy?
Naprawili?

Może nie potrafią tak lutować jak w fabryce, a wszystkie złączą koncentrują się na płycie głównej.

Kiedyś myślałem że K10 po upadku na beton naprawię. Wycena składania i naprawy sprawiła że na części go sprzedałem. :mrgreen:

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach