DarekK  Dołączył: 05.02.2008
Cytuj
 

Robur  Dołączył: 12.06.2011
Cytuj

Mój przykład.
Znajdujesz odpowiednią fotkę, klikasz "Pokaż obrazek" (FF tak potrafi), otrzymujesz link, klikasz na forum "Dodaj obrazek", i włala! tylko uważaj na początkowe http, żeby nie było wrzucone dwa razy.
Może jeszcze chodzi o kwestię prywatności fotek?
 

gezeb  Dołączył: 26.05.2007
Cytuj
Już gdzieś raz chyba była rozmowa o linkowaniu zdjęć z Panoramio ale nie mogę odszukać .
Problem mam taki że nie działa u Nas sposób który kiedyś dobra dusza poradziła mi na innym forum na którym sposób działa (astropolis.pl zbudowane na http://www.invisionpower.com/apps/board/ bo pewnie to ma znaczenie ) Mianowicie na tamtym forum wklejam taki kod

[url="http://static.panoramio.com/photos/original/71378097.jpg"][img]RRhttp://static.panoramio.com/photos/medium/71378097.jpg[/img][/url]
przed http wstawiłem RR żeby nie wyświtlało obrazka ;) Na wyżej wymienionym forum działa to tak ze w poscie widać mały obrazek np. 500x333 po kliknieciu którego otwiera sie w oryginalnym rozmiarze . Czy jest sposób zeby i na P@PL tak to wstawić , czy konstrukcja nie pozwala ?
PS. Gdyby moje tłumaczenie było zagmatwane ;) To o take coś mi chodzi http://astropolis.pl/topi...182#entry510044 .
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
Oczywiście, wykorzystujesz URL - po pierwszym kliknięciu wpisujesz link do małego obrazka a po drugim kliknięciu do dużego.
 

Marooned  Dołączył: 14.10.2006
Cytuj
gezeb, [url=http:// - bez cudzysłowu na początku i na końcu linku.

 

gezeb  Dołączył: 26.05.2007
Cytuj
:-B Panowie , teraz działa , ""cztery kreski a kłopot robiły ;)
 
mrbm
[Usunięty]
Cytuj
Ktoś łopatologicznie wytłumaczy jak z galerii Flickr przesłać fotki na forum? ;-)
 

Marooned  Dołączył: 14.10.2006
Cytuj
Ja bym to zrobił tak:
1) wbijam na stronę z fotką
URL: http://www.flickr.com/pho...d_mb/239991392/
2) menu w prawym dolnym rogu (wielokropek) > View all sizes
URL: http://www.flickr.com/pho...991392/sizes/o/
3) to forum lubi max 700px na długim boku - klikam zatem na "Medium 640 (640 x 315)"
URL: http://www.flickr.com/pho...991392/sizes/z/
4) prawym na fotce: kopiuj adres obrazka
URL: http://farm1.staticflickr...22a6_z.jpg?zz=1

voila, mamy URL do wykorzystania w znaczniku IMG - wynik:

 
BartSimson  Dołączył: 09.09.2013
Flickr Cytuj
Witam zrobiłem dokładnie tak jak napisałeś ale zamiast zdjęcia pojawił się link. Wyjaśnijsz mi proszę dlaczego ? :) Pozdrawiam serdecznie i liczę na pomoc ! :)
 

opiszon  Dołączył: 29.01.2008
Cytuj
BartSimson, nie otoczyłeś tego linku tagiem IMG

można do tego wykorzystać przycisk IMG obok pola do wpisywania postu, albo wpisać z palca

[IMG]adres_linku[/IMG]
 
BartSimson  Dołączył: 09.09.2013
wstawianie zdjęć Cytuj
w takim razie postaram się raz jeszcze edytować. Zobaczymy efekt. Dziękuje za szybką podpowiedź oby pomogło :)

[ Dodano: 2013-12-30, 16:23 ]
Już wszystko w najlepszym porządku raz jeszcze dziękuje Opiszon!! :)
 

Ireneusz  Dołączył: 16.11.2009
Cytuj
Moja pierwsza próba wrzucenia zdjęcia
Zdjecia z serwisu fotosik - maja ograniczenia do max. szerokości 500px



[ Dodano: 2013-12-30, 23:34 ]


[ Dodano: 2013-12-30, 23:35 ]


To jest zdjęcie umieszczone na serwerze google'a - bez ograniczenia wielkości

[ Dodano: 2013-12-30, 23:47 ]
 

beetlejuice  Dołączył: 25.05.2013
Google Picasa. Cytuj
Zdjęcia z picasy nie zawsze posiadają w linku wartość "s". Nieraz się pojawiają w linku szerokość i wysokość w pikselach. Tak jak na przykładzie:

Możemy te wartości (zaznaczone pomiędzy ukośnikami) zamienić na wartość "s" (podajemy dłuższy bok zdjęcia w pikselach):

Przykład:
w1600-h1067
Możemy zamienić rozmiar "szerokośćXwysokość" na wartość tylko najdłuższego boku "s1600". Otrzymamy:
s1600
I teraz mając link do przykładowego zdjęcia, możemy zmieniając odpowiednio wartość "s", umieścić na forum.
Jeśli chcemy dodać większe zdjęcie, które otworzy się większe po kliknięciu, powinniśmy umieścić je w specyficzny sposób.
Świetnie to uprościł pyciar kilka postów wcześniej:
pyciar napisał/a:
    [url=adres1][img]adres2[/img][/url]


Zamiast adres1, wpisujemy link do zdjęcia z rozmiarem docelowej wielkości, którą chcemy zaprezentować. Natomiast zamiast adres2 kopiujemy link z wartością s700 (najdłuższy bok 700 pikseli. Maksymalny rozmiar do umieszczania w wątkach na naszym forum ;-) ).

Czas na finał :-)
adres1 - s1200, adres2 - s700. Efekt:


adres1 - s1600, adres2 - s700. Efekt:


Jeśli chcemy zaprezentować zdjęcie w maksymalnej rozdzielczości możemy wpisać tam gdzie znajduje się adres1 wartość zerową - s0.
Mam nadzieję, że nie namieszałem za bardzo. Może jest coś do poprawki, to piszcie ;-)

Może jeszcze wspomnę, że do testowania podłączania zdjęć jest osobny wątek:
Testowanie podłączania zdjęć
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
Pokazywanie zdjęć z Google+ rozpracowane przez Dadę
Cytat
1. Album musi być udostępniony
2. Działają tylko linki pełnej długości-kopiuj adres obrazka- brane z otwartego obrazka w albumie prawym klawiszem myszy.
3. Niezależnie od tego, trzeba użyć googlowego przycisku - udostępnij - na obrazku i pobierz link, ale tego linku nie pobierasz, natomiast wtedy pokazuje się przycisk -Gotowe-, który trzeba kliknąć.
 

Nicram  Dołączył: 15.03.2012
Cytuj
Troszkę ułatwię zadanie.
Mnie osobiście męczyło trochę takie bawienie się, więc zapożyczyłem pewien skrypt do wrzucania zdjęć by je udostępniać, i odrobinkę poprawiłem tak aby generowało gotowe do wklejania tu na forum linki (zawierające odnośnik do pełnego zdjęcia jak i szerokości 640 żeby pokazywało).
Bardzo proszę o testowanie.
http://imgs.itos.pl/
 

Marooned  Dołączył: 14.10.2006
Cytuj
Cytat
700px width for PENTAX@PL
Tylko przypomnę, że od pewnego czasu dozwolone jest 900px
 

Kerebron  Dołączył: 10.03.2016
Cytuj
Dobrze wiedzieć - ja skalowałem do 700px. Nawiasem mówiąc trochę dziwne, że forum fotograficzne a layout ściśnięty, jakby był przeciągnięty przez dziurkę od klucza. ;-)
Jak naruszyłem jakieś tabu, to przepraszam. :-)
 

bakulik  Dołączył: 20.04.2013
Cytuj
Kerebron napisał/a:
layout ściśnięty

Przełączyłeś styl na pentaskin?
 

Marooned  Dołączył: 14.10.2006
Cytuj
Kerebron, zmień sobie na jedyną sensowną skórkę (subSilver_RED) i skorzystasz z pełnego full HD ;-)
 

opiszon  Dołączył: 29.01.2008
Cytuj
Na pentaskinie tez jest opcja pełnej szerokosci - wystarczy w preferencjach ustawic

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach