Kocur  Dołączył: 04.05.2011
Cytuj
 
RPM  Dołączył: 28.07.2010
Cytuj
powalos napisał/a:
RPM, to może podaj link do promocji ?


http://dxo.com albo https://shop.dxo.com/en/photo-software/dxo-photolab
 
Kocur  Dołączył: 04.05.2011
Cytuj
Dodam tylko, że promocja 30% jest u nich dość często. Warto poczekać na lepszą ;-)
W kwietniu 2019 PL2 ELITE udało mi się kupić taniej niż w czarny piątek.
 

powalos  Dołączył: 20.04.2006
Cytuj
Ponownie Skylum Luminar 3 do otrzymania za free
https://skylum.com/fstoppers-luminar

P.S.
Info ze strony programyzadarmo
 

Zbynio  Dołączył: 07.05.2007
Cytuj
 

powalos  Dołączył: 20.04.2006
Cytuj
COLOR Projects 5 dla lubiących gotowe presety, które można zresztą modyfikować. Program samodzielny ale też pracujący jako wtyczka do LR i innych graficznych.

rejestracja https://reg.franzis.de/reg/CPW-22124000/219647949/502/2.0/en/0

[ Dodano: 2020-06-06, 12:36 ]
Ponownie Color Projects #5 za free. Dopiero teraz zauważyłem, że ten program ma wbudowaną wywoływarkę RAW wspierającą różne systemy i aparaty. Również Pentax'a.
https://reg.franzis.de/reg/CPW-22124000/0/0/502/2.0/0/en/
 

powalos  Dołączył: 20.04.2006
Cytuj
Ponownie Color Projects #5 za free. Dopiero teraz zauważyłem, że ten program ma wbudowaną wywoływarkę RAW wspierającą różne systemy i aparaty. Również Pentax'a.
https://reg.franzis.de/reg/CPW-22124000/0/0/502/2.0/0/en/
_________________
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
powalos napisał/a:
Dopiero teraz zauważyłem, że ten program ma wbudowaną wywoływarkę RAW wspierającą różne systemy i aparaty. Również Pentax'a.

Nie otwiera RAWów z K-1.
 

powalos  Dołączył: 20.04.2006
Cytuj
plwk, mi otwiera bez problemu. Oczywiście DNG z K-1. W oknie RAW processing pojawia się obraz oraz info, np: K-1 ISO400 i oczywiście panel parametrów do regulacji.
 

powalos  Dołączył: 20.04.2006
Cytuj
Przypadkowo zauważyłem jedną bardzo dziwną rzecz. Otóż jeżeli w nazwie folderu będą występowały polskie znaki to żadne zdjęcie z tego folderu nie zostanie otwarte przez ten program. Nie wiem z czego to wynika i czy można to zmienić
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
U mnie dochodzi do 66% i zgłasza błąd.

 

Michu  Dołączył: 18.04.2006
Cytuj
plwk napisał/a:
U mnie dochodzi do 66% i zgłasza błąd.
Może program wyczuwa nazbyt zaawansowanego użytkownika?
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
Zgłasza potrzebę dezynfekcji.

Przy eksporcie z LR otwiera.
 

powalos  Dołączył: 20.04.2006
Cytuj
plwk, a czytałeś mój post nad Twoim. U mnie było podobnie, tzn. otwierał bez kłopotu pliki z folderu "RAW" a ze "Stronie_Śl" ani myślał. Nawet gdy był to plik jpg. Po zmianie na "Stronie_Sl" poszło bez kłopotu. Przypomniałem sobie, że gdzieś kiedyś coś czytałem na ten temat i dotyczyło to również innych programów graficznych od FRANZIS.
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
Czytałem i próbowałem otwierać pliki z folderu bez polskich znaków. Z poziomu aplikacji nie otwiera ani RAWów, ani jotpegów, otwiera wywołany z Lightrooma.
 

powalos  Dołączył: 20.04.2006
Cytuj
Takie coś udało mi się stworzyć przy pomocy tego programu. Po raz pierwszy w życiu "pracowałem" na warstwach. Nigdy jakoś nie potrafiłem tego opanować, a tu po obejrzeniu tutorialu w necie, udało się coś stworzyć z dwóch ujęć: mewy i widoku na nabrzeże


[ Dodano: 2020-06-09, 13:44 ]
Od Skylum można zdobyć 16 presetów do LR.
https://skylum.com/l/free-epic-landscape-presets?clickid=0xQVeZ32yxyORx-wUx0Mo3EWUki3mawVBw0k3A0&irpid=407656&utm_content=ONLINE_TRACKING_LINK&utm_source=NET-LOAD.&utm_campaign=mediapartner_cpa&utm_medium=cpa&aclid=&platform=IR&utm_term=Online%20Tracking%20Link

Tylko nie bardzo wiem jak to zainstalować do LR. Może ktoś, coś ?
 
Kocur  Dołączył: 04.05.2011
Cytuj
Ponownie ;-)

https://sharewareonsale.com/s/free-aurora-hdr-2018-100-discount

jeszcze przez 1 dzień i 20 godzin
 

mr.ra66it  Dołączył: 03.09.2011
Cytuj
powalos napisał/a:
Tylko nie bardzo wiem jak to zainstalować do LR. Może ktoś, coś ?


How to install Lightroom 4, 5, 6 & CC 2017 Presets for Windows

Open Lightroom.
Go to: Edit • Preferences • Presets.
Click on the box titled: Show Lightroom Presets Folder.
Double click on Lightroom.
Double click on Develop Presets.
Copy the folder(s) of your presets into the Develop Presets folder.
Restart Lightroom.
 
rychu  Dołączył: 08.10.2006
Cytuj
Tak dzisiaj rozkminiając aktualizację softu do obsługi plików z "nowej" puszki, odbiłem się od ściany zwanej Win7. Chcąc nie chcąc, z naciskiem na NIE chcąc, zaktualizowałem Win7 prof. do Win10 prof.
Jeżeli ktoś ma również taką potrzebę i posiada legalny klucz, to usługa ta nie została jeszcze zablokowana przez Microsoft. Aktualizacja odbywa się online, bardzo sprawnie, bez konieczności wpisywania klucza. Mam 10-te okienko za free. Gibejcie się.

[ Dodano: 2020-06-28, 00:00 ]
Mam pytanie. Czy ma ktoś może klucz aktywacyjny do DxO pro 11 (wersja darmowa) i nie używa programu? Chętnie przygarnę.
Wersja 11 działa, do tego dużo szybciej pod Win10 i obsługuje nowsze puszki Pentaxa.
 

powalos  Dołączył: 20.04.2006
Cytuj
rychu, mam chyba jeden na zbyciu. W domu będę dopiero w poniedziałek wieczorem. Napisz mi na PW (możesz już dzisiaj) to po powrocie podeślę Tobie. Dane mam na PC.

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach