mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Sluchajcie - albo dojdziecie do porozumienia bez pomocy kolorowych, albo wyjde z siebie i stane obok :evil:

Jestescie dorosli. Ustalcie cos sami. sami tego pilnujcie. Ja moge wam pomagac utrzymac porzadek, ale nie rozwiaze waszego problemu.

Jak juz ustalicie zasady, to dajcie znac.

Jak nie ustalicie - nozyczki pojda w ruch :mrgreen: Subiektywnie. :evilsmile:

I prosze - nie zachowujcie sie jak starszaki....

[ Dodano: 2010-02-08, 21:17 ]
mcgyver, potem zrobie hurtowo porzadek :-> ;-)

Janusz Gdula  Dołączył: 08 Gru 2008
Benek napisał/a:
No tak, jeszcze zdjęcie kluczyków na tle kubka wrzuciłeś.

Benek słabo szukałeś.
Pisałem już,że jak masz coś do pokazania w tym temacie, to pokaż... EOT

superkomornik  Dołączył: 02 Sty 2007
Problem tutaj polega na tym, że wyrażenie "najlepsze zdjęcia" dotyczy naszego subiektywnego postrzegania obrazu i poczucia estetyki.
Ja wam proponuję abyście po prostu wrzucali zdjęcia z Ltd., ale aby było to fotografie z których jesteście zadowoleni, konkretne sesje, fotografia właściwa. Bo wrzucanie zdjęć testowych nic nie pokazuje w zasadzie (a lepiej aby pokazać, jak Ltd. sprawuję się w "akcji").

I już nie offtopuję, a zdjęcia żadnego nie wrzucę, bo i tak nie mam Limitedów ;-)

korkotrampek  Dołączył: 26 Lut 2008
superkomornik napisał/a:
Problem tutaj polega na tym, że wyrażenie "najlepsze zdjęcia" dotyczy naszego subiektywnego postrzegania obrazu i poczucia estetyki.
Ja wam proponuję abyście po prostu wrzucali zdjęcia z Ltd., ale aby było to fotografie z których jesteście zadowoleni, konkretne sesje, fotografia właściwa. Bo wrzucanie zdjęć testowych nic nie pokazuje w zasadzie (a lepiej aby pokazać, jak Ltd. sprawuję się w "akcji").

I już nie offtopuję, a zdjęcia żadnego nie wrzucę, bo i tak nie mam Limitedów ;-)

i tak chyba nalezy zrobić, może nie wrzuciłem tu jakichś super fotek, ale jako tako jestem z nich zadowolony

modrzew  Dołączył: 07 Gru 2008
superkomornik, bardzo mi się ten pomysł podoba :-)
Nie za bardzo widzę, kto i w jaki sposób miałby decydować o tym jakie zdjęcia powinny się tu znaleźć - jakimś pomysłem była tu ewentualnie comiesięczna ankieta. Jak sami forumowicze będą dbali o to co wrzucać tym lepiej.
Dobrze jakby to był taki 'przyjazny' temat o Limitedach, gdzie każdy może się wypowiedzieć i pokazać być może coś ciekawego, a nie jakieś przepychanki czy coś jest "artystyczne" czy nie, albo czy tego akurat zdjęcia nie dałoby się wykonać setką innych kombinacji obiektyw-puszka... Po prostu miejsce do zamieszczania przyzwoitych zdjęć i dyskusji o tych konkretnych szkłach ;-) Osobiście interesują mnie zdjęcia z różnych sytuacji, a nie np. tylko pozowane portrety wypacykowanych modelek (oczywiście nic nikomu nie ujmując, bo tu też można wiele pokazać). Może by też przy okazji zmienić nazwę, bo znowu mamy tu ten nieszczęsny bokeh kierunkujący temat na eksponowanie przede wszystkim małej GO...

mcgyver  Dołączył: 08 Lis 2006
modrzew napisał/a:
Może by też przy okazji zmienić nazwę
Jestem jak najbardziej za bom trafił jak kulą w płot.. 8-)
Co myślicie o limicie max. 1 zdjęcie na miesiąc? To by znacznie ograniczyło liczbę dodawanych zdjęć i zmusiło do refleksji czy dane zdjęcie ma pójść do wątku o bokehu, czy może warte jest aby poczekać miesiąc i trafić tu?

mcgyver napisał/a:
Co myślicie o limicie max. 1 zdjęcie na miesiąc?

Jestem za.

MacRayers  Dołączył: 07 Wrz 2008
superkomornik napisał/a:

Myślę bardzo podobnie. :-B

Rafi  Dołączył: 25 Mar 2007
fifty-fifty
LTDów brak i nie wiadomo czy będą, więc możecie mnie "olać" ;-)

Proponuję wam (no i sobie niejako też :mrgreen: ) rozwiązanie połowiczne.
Zostawić ten topic (może z sugerowaną zmianą nazwy - bez bokeh) w klimacie OT, a z wrzucanych tu fotek robić np. comiesięczny "konkurs"/ankietę/głosowanie i wybrane głosami użytkowników fotki (czyli niby te najlepsze) wrzucać do nowego tematu/galerii (dostęp tylko przez moderatora) o nazwie typu: The Best of LTD ;-)
I wilk syty, i owca cała. Chyba...

kobras napisał/a:
czy to jest tez "subtelne przejście"? :-/

Widelec rulez? :-P . S-g 85/1.4 jest całkiem przyjemnym szkiełkiem. Wystarczy sprawdzić stosowny temat...

Marcinicus  Dołączył: 30 Gru 2006
Re: fifty-fifty
Rafi napisał/a:

Proponuję wam (no i sobie niejako też :mrgreen: ) rozwiązanie połowiczne.

Jeżeli miałby powstać wątek z najlepszymi zdjęciami z Limitedów to pomysł Rafiego jest bardzo dobry.

MacRayers  Dołączył: 07 Wrz 2008
Rafi napisał/a:

Zgodnie z prośbą jednego z Kolorowych (na marginesie - przekazaną poboczem i to telefonicznie) NIE OLEWAM :mrgreen: :-B

rysiekll  Dołączył: 10 Maj 2007
mcgyver, jeśli można słowo w dyskusji. Rozszerzyłbym pomysł Rafi'ego o to, żeby co miesiąc (lub może rzadziej) wybierać jedno zdjęcie z każdego ltd (nie ma ich aż tak dużo znowu), z którego ewentualnie były zdjęcia dodane. Wydaj mi się że jak nie będzie selekcji na każdy w obiektywów, zrobi się the best of ... ale 4 lub 5 szkieł: 31, 40, 43, 70 i 77.

I nie piszę tego dlatego że sam posiadam tylko da35, i że wrzuciłem z tegoż sporo zdjęć ... chyba muszę sprawić sobie biczowanie :-P , ale dlatego że jak widać również w tym wątku, wiedza o poszczególnych szkłach (pomijając te wyżej wymienione) jest marna, przykładów ze świecą szukać a i jakieś nie do końca sprawdzone opinie o nich krążą.

P.S. To tylko taka luźna propozycja ...
P.S2. A tak już odnosząc się do zażartej dyskusji, każde przedsięwzięcie tego typu musi przejść pewien ciężki okres i się wykrystalizować ... więc więcej spokoju wszystkim życzę i :-B

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
Moim zdaniem wątek padnie śmiercią naturalną albo zrakowacieje. Moim zdaniem skoro jest album: http://pentax.org.pl/album.php z podziałem na szkła, po co dublować (z małymi zmianami) topic Pokaż swój bokeh? Tym bardziej, że wielu jednak się nie powstrzyma i będzie wlepiać zdjęcia typu: puszka coca-coli na tle płotu z drucianą siatką (żeby bokeh był widoczny :-P ).
Moim zdaniem pomysł aby co jakiś czas robić selekcję też jest pozbawiony sensu - bo jak to w praktyce robić? Wycinać wpisy z wątku? Założyć kolejny wątek z wyselekcjonowanymi zdjęciami?

rysiekll  Dołączył: 10 Maj 2007
Benek, wiesz ciężko się odnosić do ciągłego narzekania, może zamiast tego mógłbyś zaproponować coś konstruktywnego?

grabber  Dołączył: 01 Paź 2007
Benek, ma racje.
Z glosowaniami co miesiac tez kiepski pomysl.
Poza tym po co tu umieszczac a pozniej selekcjonowac i umieszczac jeszcze gdzies :roll:
To tutaj miala byc zbieranina zdjec z LTD.
Aha jak ktos ma ltd albo nawet cztery ltd to nie ma obowiazku tutaj nic wrzucac.
Przemyslane fotki wrzucac bo pozniej mozecie sie wstydzic za te zdjecia.
Moga byc tez na f11.
Ja czekam na widok z 15ltd albo portret z 21ltd ;-)

[ Dodano: 2010-02-09, 21:59 ]
kobras, za ta wrzute z S pewnie juz jest pokrojony na plasterki :-P

joker333  Dołączył: 24 Cze 2009
przejrzałem wątek właśnie powiem jedno nie mam limitedów i nie lubie was :-/

....i już myślę co tu sprzedać :roll:

rysiekll napisał/a:
Benek, wiesz ciężko się odnosić do ciągłego narzekania, może zamiast tego mógłbyś zaproponować coś konstruktywnego?

Dobra, skończyłem. Wasze rybki - wasze akwarium. Wątek wyjdzie z tego śmieszny, ale skoro tego chcecie...
:mrgreen:
EOT

Jednego malkontenta mniej :P ;-)

Nie wiem co lepsze w tym wątku: kolejny malkontent, czy kolejny fotograf kluczy do mieszkania, puszek piwa oraz portretów na tle siatki ogrodzeniowej (wszystko pstryknięte jasna rzecz lymytedem) :-P

MCsubi  Dołączył: 27 Paź 2009
Fajnie byłoby zobaczyć w tym wątku jakieś zdjęcie.
Ja nie dodam, limiteda nie widziałem nawet w sklepie.

Skocz do: