tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Izy pokaz też będzie częściowo olds_kulawy.

Hermes  Dołączył: 04 Lut 2008
Pytanie, czy fotki na slajdowisko z cyfry pozostawić w raw-ach, czy konwertować na jpg?

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Hermes, ja tam wywoluje slajdy ;-) wiec moze tez nie pokazuj surowki...

cotti  Dołączyła: 20 Kwi 2006
ja mogę coś pokazać jako antyprzykłady - czyli w stylu - dlaczego takich slajdów nie powinno się publicznie pokazywać :P ;-)

Hermes  Dołączył: 04 Lut 2008
cotti i to może wzbudzić największe zainteresowanie, bo wielu robi gnioty, lecz nie wie dlaczego :shock:

[ Dodano: 2010-05-16, 10:00 ]
mygosia napisał/a:
ja tam wywoluje slajdy

A już miałem nadzieję, że mi się upiecze :lol: , tylko jak kartę zapakować do powiększalnika, żeby na odbitkach nie wychodziły białe prostokąty :shock: :evilsmile:

[ Dodano: 2010-05-16, 10:43 ]
mygosia, a może w ramach ekspetymentu zobaczymu surowe slajdy? :evilsmile:

Iza  Dołączyła: 01 Paź 2007
cotti, dopisuję Cię do listy :-D

vesper  Dołączyła: 19 Gru 2006
Iza, to ile mamy pokazać tych slajdów? Po magazynku?

cotti, jeśli o mnie chodzi to też slajdowisko poglądowe, czego nie pokazywać :)

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Co do lapka, to ja biorę na 100%. Na pewno więcej osób weźmie. Ostatnio pamiętam jedna ekipa cięła w jakieś wyścigi w świetlicy :)

vesper napisał/a:
Iza, to ile mamy pokazać tych slajdów? Po magazynku?
W magazynku jest 40? Jeśli tak, to myślę, że tyle będzie ok.
Cyfrowcy: proszę o przygotowanie maksymalnie 40 zdjęć (.jpg).

bEEf, dzięki za info. Lepiej, żeby było więcej niż mniej.

Słusznie, 40 to akurat tak w sam raz, żeby nie przemęczyć materiału oglądającego.

pawgra  Dołączył: 29 Maj 2008
materiału... I ...oglądającego ?? ;-)

E, nie, dobrze napisałam. Tam w innych wątkach są plany, że się będzie lało, więc raczej stawiam na "materiał oglądający" niż "drogich widzów" :-)

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
No chyba, że z "materiału oglądającego" wyłoni się grupa destrukcyjna :evilsmile: .

fotonyf  Dołączył: 24 Kwi 2006
plwk napisał/a:
No chyba, że z "materiału oglądającego" wyłoni się grupa destrukcyjna :evilsmile: .
W tym roku grupa destrukcyjna ma mizerną liczebność, to chyba nie podskoczy :roll:

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
Hmm a ja to bym chętnie sobie swoje zdjęcia pooglądał na takim rzutniku cyfrowym, tylko nie wiem czy inni chcą to oglądać, bo głównie portrety.
Miałem tez album z odbitkami brać, ale w pdf'ie do warsztatów napisali że odbitka się od 30/40 zaczyna, to dam sobie spokój (mam 13/18 :-> )

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Eldred napisał/a:
Miałem tez album z odbitkami brać, ale w pdf'ie do warsztatów napisali że odbitka się od 30/40 zaczyna, to dam sobie spokój (mam 13/18 :-> )
Daj sobie spokoj z takimi tekstami, przeciez to byla zwykla prowokacja. Gdyby tak nie bylo, to dlaczego autor tych slow kupuje sobie papiery 11x14" :-P

Pelna odbitka 30x40 jest za duza do ogladania w dloniach i za duza do wielu pomieszczen. Poza tym nikt raczej nie robi pelnych odbitek 30x40 - odcinajac marginesy, to najczzesciej zostaje jakies 20x30. Odbitka zaczyna sie od tylu centymetrow, od ilu fotograf uzna, ze mu potrzeba. Bierz album i nie marudz.

dzerry, :-) ok ok :-B

cotti  Dołączyła: 20 Kwi 2006
Mam problem, szukałam jakichś gniotów na swoich slajdach.
I wiecie co? Na slajdzie wszystko wygląda jak bardzo wybitne zdjęcie :mrgreen:

I jak tu mówić że sprzęt nie zastąpi fotografa, jak już nawet slajd powodował coś takiego :evilsmile:

No, a ja moje gienialne slajdy zostawiłam w ośrodku :-/
Ale na szczęście Pan z Recepcji jest bardzo miły i ma mi odesłać :mrgreen:

Skocz do: