Ile procent posiadanego sprzetu uzywasz "na co dzien"?
100%
11% Complete
12 (11%)
75%
22% Complete
24 (22%)
50%
25% Complete
27 (25%)
25%
41% Complete
44 (41%)

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
Spinner, czy mnie się oczka popsuły czy Ci się stopka skurczyła o połowę (tudzież połówkę .. hik!) ??

ebelbeb  Dołączył: 04 Lip 2007
Temperatura jest już bardziej ludzka, jak tam Dada, ciśnienie w porządku ? ;-)
Wrzucę dziś dwie moje black beauty:

Wprost uwielbiam kupować czarne MESy za grosze, lewy kosztował mnie 169 PLN, prawy 150 PLN (niestety oba bez tych szkieł). :mrgreen:

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
ebelbeb napisał/a:
ciśnienie w porządku
I owszem. Na szczęście dla Ciebie te fotki mnie nie ruszą. Czarnego ME-S'a też mam i nawet chyba z lepszym rodowodem niż Twoje. :mrgreen:

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
Szkło inne niż Pentax: Kundel
Szkło Pentax: Rasowe
Szkło od Spinnera: Rodowodowe

Oooo, to to ! Mam całkiem sporo sprzętu z rodowodem. :mrgreen: A czy od dzerry'ego też się do rodowodowych zalicza ? A może być kundel z rodowodem ? Bo też coś takiego mam . :mrgreen:

Rasowy Kundel?
Mnie to się kojarzy ze szkłami Cajsa czy Vojtka.

Nie - rasowy, tylko z rodowodem (czytaj :od Spinnera) :-P

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
A szkło od Fafniaka :-P

plwk napisał/a:
A szkło od Fafniaka
Pewnikiem jest zepsute.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Żartujesz, miałem farta :mrgreen:

gebi  Dołączył: 05 Maj 2006
Czarne ME Supery teraz w każdym koszu leżą. Ludzie już nawet ze szkłami je wyrzucają...
Pomyślałem sobie - wytrze się szmatką i niech sobie leży na półce i wziąłem :-)

Dada napisał/a:
ebelbeb napisał/a:
ciśnienie w porządku
I owszem. Na szczęście dla Ciebie te fotki mnie nie ruszą. Czarnego ME-S'a też mam i nawet chyba z lepszym rodowodem niż Twoje. :mrgreen:

Za taki "rodowód" to ja dziękuję. Miałem z tego źródła M40/2.8, na którym ktoś wyskrobał swój nr telefonu. A Spinner tego nie zauważył. :-P

[ Dodano: 2010-07-27, 16:51 ]
jorge.martinez napisał/a:
plwk napisał/a:
A szkło od Fafniaka
Pewnikiem jest zepsute.

Ze sprzętem od Fafniaka nie miałem do czynienia. Ale nie pierwszy raz słyszę na forum opinię, że Fafniak to psuja. Może na tym naleśniku od Spinnera był jego nr telefonu ? ;-)

wuzet  Dołączył: 12 Sie 2009
ebelbeb napisał/a:
na którym ktoś wyskrobał swój nr telefonu

mozna zadzwonic i sie dowiedziec, kto to ;-)

Spinner  Dołączył: 22 Mar 2006
ebelbeb napisał/a:

Za taki "rodowód" to ja dziękuję. Miałem z tego źródła M40/2.8, na którym ktoś wyskrobał swój nr telefonu. A Spinner tego nie zauważył. :-P

Zauwazyl i byl przekonany, ze o tym wiesz (widocznie mowilem innemu zainteresowanemu)... :lol:

Odwołaliśmy deal - nie masz straty wiec po co bijesz pianę... :roll:

[ Dodano: 2010-07-30, 09:40 ]
sołtys napisał/a:
Spinner, czy mnie się oczka popsuły czy Ci się stopka skurczyła o połowę (tudzież połówkę .. hik!) ??

Tak, znudziłem sie tematem :mrgreen:

Spinner napisał/a:
ebelbeb napisał/a:

Zauwazyl i byl przekonany, ze o tym wiesz (widocznie mowilem innemu zainteresowanemu)... :lol:

Odwołaliśmy deal - nie masz straty wiec po co bijesz pianę... :roll:

Odpowiedziałem faktem na przytoczony przez Dadę mit sprzętu pochodzącego od Ciebie. Nie chowam do Ciebie żadnej urazy ani nie mam żalu.
Lepiej byś zrobił nic nie mówiąc lub ewentualnie mówiąc coś w stylu "Nie zauważyłem, każdemu może się zdarzyć.". Pośmiali byśmy się i przeszli nad tym do porządku dziennego. Ale skoro wolisz w imię obrony swojego wizerunku dalej drążyć temat to proszę bardzo. Zacytuję Twoją odpowiedź na moje PW, w którym opisałem stan otrzymanego obiektywu i chęć jego zwrotu:
"Przepraszam nie widziałem, wyjąłem go z szuflady i wysłałem bez oglądania".
Jak mówisz "odwołaliśmy deal" a wyglądało to tak, że ja natychmiast zwróciłem szkło (za które zapłaciłem 7.07.2009r.) a następnie przez kilka miesięcy upominałem się o zwrot pieniędzy, by w końcu w dniu 1.10.2009r. otrzymać Twój przelew.
Sam mam problemy z pamięcią i zapisuję wiele rzeczy, np. ważne PW, elektroniczne wyciągi z rachunków bankowych, itp. Polecam lecytynę, ponoć pomaga, choć ja nie pamiętam jak to było, zanim zacząłem ją zażywać. ;-) :-B

Ech, kolekcjonerzy...

jorge.martinez, ludzie. Tacy sami, jak inni.

Spinner  Dołączył: 22 Mar 2006
Wszystko sie zgadza... No prawie :mrgreen:

O odroczeniu oddania pieniędzy (bo kasa poszła w ruch), którego mi udzieliłeś, juz nie wspomnisz? :lol:

Zreszta - EOT z mojej strony, jakiekolwiek zarzuty i "fakty" przytoczysz nie ustosunkuje się do nich... Howgh :!: :->

Cóż... Jakis jeden malkontent musi zawsze się znależć... ;-)

nemo  Dołączył: 21 Wrz 2007
Taki pomazany obiektyw z odpowiednim rabatem to ja bym przygarnął :]
Nie jestem kolekcjonerem, sprzęt ma działać :mrgreen:

Spinner napisał/a:
Cóż... Jakis jeden malkontent musi zawsze się znależć...

To jest właśnie równowaga w przyrodzie - na jednego spryciarza przypada jeden malkontent. ;-)

nemo, gdyby był pomazany to bym go sobie umył. :-)
Tamto szkło Spinner chyba już sprzedał, pamiętam, że wrzucił je na giełdę lub allegro.

Skocz do: