Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
Miałeś jedno i drugie ?Bomber napisał/a:Mialem problem z BF,FF
Apollo nic nie naprawia u siebie, wszystko idzie do Niemiec.Bomber napisał/a:naprawiany w Apollo w Warszawie czy równiez jest wysyłany do Niemiec ?
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
argawen napisał/a:Mój brat sobie nawet chwali, oddał Minoltę 5D z tym samym objawem co ja i dostał po 10 dniach kalendarzowych.Janes napisał/a:Ale identycznie (serwisu nie ma w Polsce) jest z aparatami Minolty
|K-3II|K20D|DA 18-55|SIGMA 70-300 APO MACRO| Orestor 135/2.8 M42|Pentax FA28-80|Jupiter 85/2|SD 4GB| AF-540FGZ :D
Najwyraźniej brat miał fartaJanes napisał/a:Jeśli chodzi o wady D5D i D7D na forum klubkm.pl też mieli zastrzeżenia co do czasu trwania naprawy.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
argawen napisał/a:l_uka, jak już pisałem, brat oddał Minoltę 5D z tą przypadłością do Adlera(serwis Sony). Oni wszystko wysyłają do Niemiec. Otrzymał po 10 dniach roboczych. Więc można.
Największy problem z Apollo to ten, że nie mają pojęcia kiedy sprzęt wróci, czy jest naprawiony itd.
Pozdrawiam,
Piotr
-----------
Moje pstryki
K-5, DA 12-24/4, FA 31/1.8 Ltd, FA 50/1.4, FA 77/1.8 Ltd, Metz 48, takie tam różne ...
Tego nie wiem, przypuszczam, że Apollo także nie. Właśnie dzwonili do mnie, Kasetka będzie czekała na mnie dzisiaj od 16:00. Nowa.Bronek napisał/a:argawen, a może Niemcy są zawaleni regulacją AF w kadyszkach ?
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
akdar napisał/a:Dostaniesz nowa bo przekroczyli czas naprawy
Pozdrawiam, emigrant.
F100, SB80DX, SB30, N 20/2.8, N 50/1.8D, N 85/1.8D
Raczej to pierwsze. Podobno Niemcy mają roboty w bród i są straszne opóźnienia w naprawach. Po prostu moja Kasetka nadal jest u Niemców.akdar napisał/a:Dostaniesz nowa bo przekroczyli czas naprawy czy dlatego ze nie da się tego zrobic ???
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
No nie muszą. Jeżeli nic nie ma na ten temat w gwarancji. Ogólne przepisy nic o tym nie mówią. Szczerze mówiąc, przejrzałem sobie inne fora systemowe i wcale nie jest źle z Pentaxem. Na żadnym z nich nie znalazłem wzmianki o wymianie sprzetu z powodu przedłużającej się naprawy. W dodatku inni dystrybutorzy nie podają w warunkach gwarancji czasu naprawy( tak zrozumiałem z wątków). Na pewno tak jest z Minoltą. Aparatu nie odebrałem dzisiaj, nie mogłem się urwać z pracy, ale jutro jadę do serwisu :)l_uka napisał/a:Co do gwarancji, chyba rzeczywiscie nie musza jej przedluzac
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
argawen napisał/a:inni dystrybutorzy nie podają w warunkach gwarancji czasu naprawy
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
l_uka napisał/a:a czy ogolne przepisy tego nie reguluja
Pozdrawiam
Krzysiek
ME-F; Z-20; K-1
AF 35-70/2.8; DA 10-17/3.5-4.5; FA 24-70mm f/2,8 ED SDM; FA PZ 28-105/4-5.6; T 70-200/2.8; FA 80-320/4.5-5.6; FA 31/1.8; Helios 85/1.5; D-FA 100mm f/2.8 macro
AF-540FGZ, AF160, Winder ME-II
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1