Może, jeśli nie ma w gwarancji podanego terminu naprawy. oczywiście, jeśli korzystasz z gwarancji producenta. Poczytaj sobie przygody nikonowców na ich forum, albo minolciarzy.l_uka napisał/a:ze producent moze trzymac aparat w naprawie miesiacami bez przedluzenia gwarancji??
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
argawen napisał/a:[ Dodano: 2007-02-09, 15:32 ]
No więc otrzymałem nowa Kasetkę. Gwarancje doślą starą, jak tylko przyjdzie z Niemiec, oraz pudełko. Przyślą, nie będę musiał się do nich wybierać. Po wstępnych testach, na razie, wychodzi że jest dużo lepiej. Może nie ma 100% trafień w punkt ( światło żarowe), ale 80 % na pewno. Jutro sobie przestrzelę K100D na powietrzu.
Pozdrawiam,
Piotr
Paweł
-----------
Moje pstryki
argawen napisał/a:bez dwóch zdań, Kadyszka jest lepiej wykonana. Zauważyłem to dokładnie, jak trzymałem je obie.PT napisał/a:Czy zauważyłeś jakieś różnice w wykonaniu mechanicznym nowej puszki w porównaniu ze starą?
Pozdrawiam,
Piotr
Paweł
-----------
Moje pstryki
http://www.pajacyk.pl/ - kliknij pajacyka
http://www.pbase.com/fafniak/marcin_krynicki
http://www.mojesmoje.pl/index.htm - wszelkie uwagi mile widziane - zajrzyj do nas koniecznie
argawen napisał/a:Nie mam teraz takiego BF z 77/1.8
Fafniak napisał/a:argawen, z tego co zrozumialem chodzi o roznice w samej budowie/wykonaniu aparatu.....
Pozdrawiam,
Piotr
-----------
Moje pstryki
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
Bomber napisał/a:wie ktos jak powinno wyglądac pismo i do jakiego odbiorcy ma byc skierowane (saturn w krk, apollo ?), nigdy nie pisalem czegos takiego i nic mi do glowy nie wpada jak ma to byc sformułowane.
Może jednak lepiej bedzie jak się przejade do Saturna (tam gdzie kupowałem aparat) i porozmawiam z nimi ? Na co zwracac uwage, co wazne jest abym powiedzial ?
Cytat
Ja kupiłem K100D w warszawskim Saturnie, miał dziwną plamkę na matrycy. Oddałem do serwisu gwarancyjnego 15.01. Po dwóch tygodniach zadzwoniłem do Saturna (aparat miał już być), spytałem dlaczego nie ma, powiedzieli, że transport może trwać do tygodnia. Jak zadzwoniłem później, zrzucili sprawę na Apollo, telefon do Apollo nic nie wyjaśnił ("sprzęt w Niemczech, nic nie wiemy"). Osobista wizyta i dali mi nowy sprzęt po 21 dniach roboczych (13.02). Jak bym się nie interesował i nie naciskał to bym pewnie jeszcze czekał... Ogólnie nikomu nie życzę, aby tracił aparat zaraz po zakupie.
Ale jestem o tyle mądrzejszy, że znam już swoje prawa (np. reklamowanie towaru jako niezgodności z umową wg ustawy, 14 dni roboczych bez odpowiedzi i po sprawie:)).
No i druga rzecz, że w dużych sklepach RTV-AGD dezinformacja klienta jest na porządku dziennym (np. twierdzenie, że w przypadku zakupu sprzętu uszkodzonego nie można od razu żądać wymiany; gadanie, że nie można sprawdzić sprzętu w sklepie ze względów bezpieczeństwa; żądanie, aby w końcu wymienić uszkodzony sprzęt na sprzęt w tej samej cenie lub droższy). Inspekcja handlowa powinna ostro się dobrać do tyłków RTV-marketom:-)
Cytatszkło było kupowane w USA i - jeśli dobrze rozumiem - ma światową gwarancję.
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
K-5, DA 12-24/4, FA 31/1.8 Ltd, FA 50/1.4, FA 77/1.8 Ltd, Metz 48, takie tam różne ...