ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
pliszkowa napisał/a:co zrobic żeby więcej sie w takim formacie nie zapisywało?
Pozdrawiam
Krzysiek
ME-F; Z-20; K-1
AF 35-70/2.8; DA 10-17/3.5-4.5; FA 24-70mm f/2,8 ED SDM; FA PZ 28-105/4-5.6; T 70-200/2.8; FA 80-320/4.5-5.6; FA 31/1.8; Helios 85/1.5; D-FA 100mm f/2.8 macro
AF-540FGZ, AF160, Winder ME-II
pliszkowa napisał/a:mój pentax 100 d, nie wiedzieć czemu zapisał zdjęcia w formacie PEF.. i teraz nie sposób ich otworzyć, edytować, w żadnym programie!?
Zabawki w kolorze żółto-czarnym i trochę zielonego
Ja jestem bardzo dobrym fotografem, tylko mój aparat jeszcze o tym nie wie.
K3 K20 - Tamron: AF 28-75 1:2,8 IF; AF 70-200 1:2,8 IF Macro - DA 18-55 1:3,5-5,6 AL II; FA 50 1:1,4 - AF540FGZ - Grip
Mogłeś już napisać, żeby w menu przestawić "Quality" z RAW na JPG (w DS-ie jest *** albo ** albo *)Gwiazdor napisał/a:Na przyszłość pogrzebać w menu.
Ż jest P... p.
pliszkowa napisał/a:mój pentax 100 d, nie wiedzieć czemu zapisał zdjęcia w formacie PEF.. i teraz nie sposób ich otworzyć, edytować, w żadnym programie!?
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
pliszkowa napisał/a:nie mam pojęcia co zrobićmój pentax 100 d, nie wiedzieć czemu zapisał zdjęcia w formacie PEF..
Jak fajne zdjęcia, to trzeba wysłać jako propozycje do RAW Challenge.pliszkowa napisał/a:mój pentax 100 d, nie wiedzieć czemu zapisał zdjęcia w formacie PEF. co robić?
Ż jest P... p.
Ż jest P... p.
Różni mądrzy gadają, że nie ma głupich pytań. Są tylko idiotyczne odpowiedzipliszkowa napisał/a:stąd głupie pytania..
Ż jest P... p.
Widzisz zorzyk? Wierzyłem w inteligencje nowej użytkowniczki. Bo jak by sobie nie dała rady to trzeba by jej D40x polecić.pliszkowa napisał/a:jak "nie zapisywać w RAWIE" doszłam zaraz po napisaniu poprzedniego postu, faktycznie banalnie poste![]()
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Gwiazdor napisał/a:to trzeba by jej D40x polecić
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron