Kordian69 napisał/a:Ostatnio pozwoliłem sobie na zakup monitora LCD.
(...)
Teraz dopiero widze, że matryca Pentaxa lekko przekontrastowuje obraz, i musze to zbijać na Lightroomie
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
Yashica Mat124, Canon 100d
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
Pewnie ma odczucia z przejścia z bańki na LCDSamp napisał/a:A skąd pewność, że to nie ów LCD "przekontrastowuje", he?
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
Kordian69 napisał/a:Decydując sie na ten krok, nie sugerowałem sie tzw. "opiniami" internetowych "profesionalistów", tylko porozmawiałem sobie na realu
z kilkoma osobami które zarabiają na życie tworząc grafike.
Kordian69 napisał/a:Pierwsze co zrobiłem, to wykasowałem z kompa Photo Shopa!
Wszelkie wyostrzenia, podciągania kontrastu albo inne "PS cuda" widać odrazu.
Teraz każda moja fota idzie odrazu z RAWu w JPG i koniec dyskusji!
Kordian69 napisał/a:Teraz dopiero widze, że matryca Pentaxa lekko przekontrastowuje obraz, i musze to zbijać na Lightroomie ( przeprosiłem sie nawet ostatnio z Fuji s9500,która to niby "rozmydla" obraz)..
Kordian69 napisał/a:Wybór padł na HP w2007v
Kordian69 napisał/a:Teraz każda moja fota idzie odrazu z RAWu w JPG i koniec dyskusji!
Kordian69 napisał/a:zastosowano w nim tzw.BrightView
Yashica Mat124, Canon 100d
Eldred napisał/a:A druga sprawa to poważnie miałeś program za ~2000zł i wywaliłeś go bo monitor za 800zł
Eldred napisał/a:miałeś program za ~2000zł i wywaliłeś go bo monitor za 800zł ci pokazywał jego zbyt silne działanie? nie lepiej suwaczki delikatniej przesuwać w programie?![]()
lipalipski napisał/a:Monitor za 900, a program za darmo. :-p
Musical box napisał/a:Miałeś program za 2000zł legalnie lub nie a używałeś go jedynie do wyostrzania i podbijania kontrastu... są i tacy![]()
km, kit, s30/1.4, da40/2.8 ltd., rikenon, 50/1.7, tair135/2.8, fuji x10, cokin i bamboo
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
Samp napisał/a:
Chyba robi się nieprzyjemnie.
Kordian69 napisał/a:Robi sie nieprzyjemnie, ponieważ kończy sie powoli czas "pop-artu", dla którego tylko marka i KASA jest wyznacznikiem fotografii...
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
Kordian69 napisał/a:Czy zamiast tego, nie wystarczy poprostu takie coś...
http://oldno7.pl/20071001_kaguya.jpg
MZ-50, K-50, DSC-W35.
fotki
Kordian69 napisał/a:Czy zamiast tego, nie wystarczy poprostu takie coś...